• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Палудариум без капак

Започната от crazzzy, 02.10.2018 20:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

crazzzy

Колеги здравейте, какво мислите за палудариум без капак, дали влагата в стаята ще е много и дали би рефлектирало на бели стени от гипсокартон, с латекс. Има ли някой от вас с палудариум или аквариум без капак?

jabeto

Според мен палудариума трябва да си има капак защото вътре в него трябва да поддържаш определена влажностлАко нямаш капак влажността вътре ще е малка и повечето растения вероятно ще страдат

crazzzy

Да така е, въпреки това, дали би рефлектирало на стени и тавани от гипсокартон. Интересно ми е какво мислят колегите, които имат отворени аквариуми.

jabeto

Аз държах моят 240литров аквариум отворен месеци.Освен ,че водата се изпаряваше много бързо и доливах по няколко литра всеки ден и няколко изкочили риби от аквариума проблеми с мухъл и плесен не съм имал.Стените и таваните ми  са от гипсокартон.Все пак поне веднъж на ден е хубаво да си проветряваш стаята.

crazzzy

Всеки ден се проветрявя, палудариума е предвиден за хола, но всичко е ново, а пък ми се ще и да покажа един красив корен от него. Имам опит, дори във форума имам снимки на моя аквариум и палудариум, но и двата са с капаци. За това търсех компетентно мнение.

niki_o

Имам три отворени авариума,нямам проблеми с влагата,още по-малко мухъл :-)Единствения проблем е доливането на вода,че ме мързи да сменям вода :-[

bustama

Ако дадеш и някаква информацийка за това, което си намислил, като обем - може и да ти е от помощ.
Щото, палудариума има малко водица и да се изпарява, колко да се изпарява??? Това не зависеше ли от температурата на водата и температурата на помещението? :-P

crazzzy

На стъкло ще е 225л,на вода колкото дойде, ще решавам вдвижение. Може би ще пробвам с отворен, пък каквото дойде. Очаквайте снимки.

Caxapa

Влагата по стените от гипсокартон няма да се усети така драстично но по дограмата/стъклата се усеща в пъти повече. Нямам плаудариум но при наличието на няколко аквариума в една стая с приблизителна обща вместимост от 500 литра  имам такъв проблем с конденза по стъклата зимно време  когато не съм им затворил капаците.

Similar topics (5)

37296

Публикации: 25
Прегледи: 17653

44055

Публикации: 11
Прегледи: 5516

31520

Публикации: 7
Прегледи: 5631

41967

Публикации: 20
Прегледи: 10432

57468

Започната от jabeto


Публикации: 13
Прегледи: 6215