• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
01.04.2020 04:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Ексима

Обитатели на палудариум.

Започната от Borko7, 08.05.2014 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Borko7

Ако мога и по-дълги ще ги правя :)

Не ми се разчита на други хора. Предпочитам да си планирам палудариума така че да се улесня после. Все трябва да има нещо по-непретенциозно.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

filio

Измислих ти някакво решение, но ще трябва да се занимаваш с дрозофили. Трябват ти 2 колонии. Една работеща и една нова. Слагаш на шишетата по един маркуч и в палудариума. Вариант 2 - целите шишета в палудариума. Това съм го виждал от един пич, които има огромен палудариум и не си играе с колонии, ами направо пуска банани на дрозофилите. Това и аз си мислех да го правя, но проблемът е, че бъркочът за дрозофилите мирише. Вероятно като се върнеш от почивка стаята ще мирише на джибри. Ако е лятно време и имаш отворен прозорец се преживява. При мен колониите караха между 2 и 6 седмици. Зависи каква ти е кашата. С малко опит ще я нацелиш. Само трябва да си предвидиш място за шишетата или каквито съдове там ще ползваш. Аз в началото режех шишета от минерална вода. После си купих едни цилиндрични кутии за продукти и като им надупчих капачките станаха перфектни.

Peakone

И остава да си избере животно, което и като възрастно се храни с дрозофили. Опциите различни от дърволази не са много.

При този метод минуса е, че трябва да си предвидил и да имаш по-голямо количество дрозофили, за да може да имаш достатъчно, които да оставиш за през ваканцията и други работещи колонии за след това.
Субстрата от картофено пюре, мая, захар и овесени ядки не мирише толкова, така че това не мисля, че ще е проблем.

При всички случаи обаче трябва да се има в предвид, че животните, които се хранят с дрозофили са доста дребни по размер и палудариума трябва да е перфектно затворен и да се планува отвор за маркучлето на дрозофилите или пък както Филио каза да се оставят направо вътре.

Колониите, които ще оставящ ще трябва да са големи, защото ако температурите стигнат над 25-6 градуса стават стерилни и не можеш да разчиташ, че ще има нови имаго.

И все пак съм малко резервиран, защото си мисля, че повечето мухи веднага ще си излезнат...

Borko7

Понеже отново съм на тази вълна подновявам умуването.
Какво ще кажете за огненокореместия тритон (fire-bellied newt, Cynops orientalis). До колкото прочетох се хранят и с малки рибки, т.е. ако имат живородки с малки биха могли да се хранят с малките рибки и така да не се налага да се хранят много. Или със скариди например?
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve