• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 10:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

какви рибки

Започната от pepi, 11.03.2005 14:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pepi

Искам да подаря на дете, което много харесва рибки едно малко аквариумче- около 26 литра е. Въпроса ми е какво ще кажете за комбинация от 2 хелера, 8 неонки и един анциструс. Ще си живеят ли мирно и кротко така :roll:
"възможностите съществуват, за да се възползваш от тях"

STIKS

Според мен не трябва да има никакъв проблем, но според мен не забравяй филтър, нагревател, осветление или предварителен инструктаж за придобиването им заедно с аквариума и преди рибките.

vlatko

Аз мисля че е перфектно така.Обаче защо не вземеш още един хелер поне 3 да сатанат, а и 26 литра не ми се виждат достатъчни за толкова рибки ама в крайна сметка те не са особено големи риби.Абе взимай няма да им е проблем ако им осигориш достатъчно въздух и филтрация.Но нека някой от експертите да каже , аз сам само аматйор(засега  :twisted: )

miTko

Цитат на: "pepi"Искам да подаря на дете, което много харесва рибки едно малко аквариумче- около 26 литра е. Въпроса ми е какво ще кажете за комбинация от 2 хелера, 8 неонки и един анциструс. Ще си живеят ли мирно и кротко така :roll:
Хелерите двойка ли са? Ако не са, става иначе може да се наплодят неочаквано.
Разни мои АКВАРИУМИ 

miTko

Цитат на: "pepi"Искам да подаря на дете, което много харесва рибки едно малко аквариумче- около 26 литра е. Въпроса ми е какво ще кажете за комбинация от 2 хелера, 8 неонки и един анциструс. Ще си живеят ли мирно и кротко така :roll:
Хелерите двойка ли са? Ако не са, става иначе може да се наплодят неочаквано и да станат много риби. Ще има ли пясък и растения или ще ги гледаш "на стъкло" ?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Всъщност, не мисля, че неонките са подходящи за отглеждане от съвсем начинаещи, особено от малко дете. Те наистина не са кой-знае колко капризни, но си имат своите особености и изисквания. Може би даже няма да умрат, но са доста плашливи и няма да покажат красивите си цветове в толкова малък аквариум.

Като за 26 л. препоръчвам гледането на десетина гупи, или 4-5 хелера (при наличието на филтър, разбира се). Платите и молинезиите също биха били добър избор, а ако ти се иска шаренко - зебрички. Сома си е добре.

Гледането на риби е отличен начин да запазнаеш детето си с част от природата и да го научиш на отговорност и грижа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

pepi

Ще има разбира се  нагревател, филтър, грунд и т.н. A колкото до хелерите - нямам идея дали са двойка, или поне на мъжкия не му личи много... :oops:  , но пък и не съм забелязала да проявяват интерес от това естество помежду си.  А и наистина исках да е по-шаренко, защото все пак е за дете. А иначе обещавам да проведа на родителите му инструктаж. :wink:  
"възможностите съществуват, за да се възползваш от тях"

Similar topics (5)

3642

Публикации: 3
Прегледи: 40460

774

Публикации: 11
Прегледи: 30502

2209

Публикации: 35
Прегледи: 23030

4072

Започната от deportivo


Публикации: 7
Прегледи: 9224

2091

Публикации: 15
Прегледи: 36632