• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Яйца от неретина

Започната от a__andreew, 27.02.2011 19:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

papi80bg

Имам един въпрос. Преди няколко дни забелязах някакви странни животинки по стъклото.




След търсене в нета намерих това . Според вас дали е ларва на неретина или е нещо друго.  Имам 3 стари неретини (на около  година и нещо) и досега имаше само яйца но нищо друго. Ако някой друг има подобни животинчета да сподели.

Татарчев

Според мен не, по скоро е Ancylus fluviatilis
Може да прегледаш тази тема (http://aquariumbg.com/forum/akvariumni-bezgrabnachni/prozrachni-ohlyuvcheta-diskusiya/)
Поздрави.

papi80bg

Коко благодаря за отговора *THUMBS UP*. Мисля, че си прав.

Milaitzia

Здравейте! За да не отварям нова тема, пиша тук, въпреки че последните публикации са от месец Март. В аквариума си имам само два броя охлюви неритина и днес установих, че имам поколение. Почти 100% съм сигурна че е Неритина, т.к. отдавна не съм правила нововъведения, нито нови храни. Т.е. няма откъде да попаднат яйца в аквариума от др,видове. Направих и няколко снимки, не много ясни , но се вижда цвета - кафяв с жълти петна, засега не се отличават като райета.


We are the dreamers of dreams and the masters of reality!

Rainbow sid

От кой модел е неритината?
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Milaitzia

We are the dreamers of dreams and the masters of reality!

Rainbow sid

Странно е,тъй като големите могат да живеят в сладка вода, но за да се излюпят малки е нужна бракична.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Milaitzia

Това е, което знам и аз от прочететното. Но ето, че се сблъскваме с други факти :) Направих още снимки, със сигурност са от вида зебра :) Незнам колко ще устискат обаче в този ред на мисли..може би, новодошлите няма да успеят да се приспособят?  *NO*
We are the dreamers of dreams and the masters of reality!

Rainbow sid

Според мен проблема е излюпването.Разбира се и първите дни от живота им, но ако имаш възможност засоли ги.Природа... *dontknow*
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Milaitzia

We are the dreamers of dreams and the masters of reality!

hunter

Ако не възразявате бих искал да раздвижим темата ;-) Та купих си от Владо Неритина и се спука да снася яйца. Той си ми каза де, че и неговия аквариум го е нацвъкала  :-) Идеята ми е да експериментирам за развъждане колкото и да са черногледи опитите. Имам въпрос към по просветените от мен. Трябва ли да са мъжки и женски или само този дето снася ще ми свърши работа? Забелязвам, че в началото яйцата са бели но след време стават млечно кафяви. Или се прецакват или се оформя черупка. Другото което ми е чудно е дали едно яйце е равно на един охлюв? Предполагам, че от едно яйце е редно да се излюпи един охлюв така ли е? Понеже съм от Бургас и не ми е проблем да си набавя морска вода ще пробвам и този номер за излюпване. Понеже четох, че не ставало с готварска сол да се сложи във водата трябвало си морска. Заради калций и минерали. Интересното е как не всички яйца придобиват този кафеникав отенък. Сега съм отделил яйца във друг съд но не съм сложил както казват машинка за въздух с едно балонче за 2 секунди. Просто си седят, вътре съм добавил малко готварска сол за проба въпреки препоръките да е морска. Яйцата и там бяха бели сега са кафеникави но раздвижване няма. Ако някой знае дали иска и мъжки да каже за да не се напрягам излишно понеже охлюва е един.

Caxapa

За Неритините си се иска и мъжки и женски. Та в един гООЛям магазин един акваскейп го бяха нацвъкали  сякаш китайци бяха  налазили по акварима. Магазина е професионален и има и соленоводна и сладководна част. Та си мисля, не биха ли могли и  не вярвам да са толкова застреляни, че да не пробват с бракична вода да излюпят толкова много яйца и да реализират печалба. Слагам на първо място при тях/магазина/ печалбата и едва после на второ да пробват да си ги люпят сами вместо да правят поръчки и да чакат доставчиците. Това не трябва да те отказва а да те нахъса да пробваш и ти.Успехи.

hunter

Гредата е, че моя е един и то женски защото снася. От къде да му търся партньор  :duvar: А и да намеря не знам как да разбера дали е мъжки? Не съм срещнал информация как се различават.

Similar topics (5)

8094

Започната от Longanlon


Публикации: 29
Прегледи: 17887

20561

Започната от fisherman


Публикации: 9
Прегледи: 8075

2703

Публикации: 2
Прегледи: 5695

41984

Започната от icokola


Публикации: 10
Прегледи: 4738

7206

Публикации: 8
Прегледи: 5081