• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.12.2020 16:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Помощ!!! Някой знае ли какъв е този охлюв???

Започната от yoshko, 27.11.2005 17:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Legion

Tова на снимката е Ancylus fluviatilis(живее в реките) или Аcrolocus lacustris(обитават блата и езера).И двата вида са малки белодробни охлюви(т.е.принадлежът към  подклас Pulmonata),които дишат с помоща на бели дробове и чрез кожата.Хермафродити са.Хранят се с алги и по-рядко с растения.Не би трябвало да навредят на растенията в аквариума тъй като са много малки,но ако са много.... :roll: За щастие рибките ги ядът особено хищните видове.Една или две боции ще ги оправят за нула време.:twisted:  8) Някъде из форумите един финландец се хвалеше че гладните му бети си похапвали стабилно с тях vilka

Raven

безопасни са и не вредят нито пък цапат.ще исчезнат от самосебе си.появяват се в нови аквариуми за малко и после рибите ги изяждат .

иначе само боций- универсално и безотказно средство- две риби и никога няма да видиш охлюв- ядът ги още на яйца.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Ilianidis

Е тва са отговори!Благодарен от сърце.Те по едно време уж изчезнаха,пък после пак си се появиха.А там има астронатуси и те даже не могат да ги видят.Ама това ако не е симбиоза на.Каквато и друга риба да пусна астронатусите ще я изпраскат,а на охлювите въобще не им обръщат внимание.Те пък им чистат от алги,щото няма чист аквариум с големи риби.Еми ще трябва да им сменя дома на големците за известно време.А сега отде боции?!