• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Anentome Helena

Започната от mojiganga, 21.04.2010 16:26

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

TiratroN

Цитат на: discusfen - 22.09.2015 17:42
Боцията се храни с охлюви рамирезито също.Хайвера анцитрусита може да го ядат.
Гледал съм Анциструси заедно с Хелена. Яйцата се развиваха нормално. Не го ядат.

hood

Здравейте!
От скоро имаме аквариум и решихме да си купим две хелени. По някаква случайност са се оказали мъжки и женски. Видяхме ги да се оплождат, след което почнаха да се появяват и яйца. Първия ден бяха 3, после станаха 5, а вчера вече им загубих броя.Явно снасят по няколко на ден. Въпроса ми е след колко време се излюпват малките и кога най рано ще ги видим. Моля за конкретни отговори от хора със опит. Прочела съм информацията в интернет, но мненията са различни и понякога противоречиви, затова искам конкретни данни от хора, които са развъждали.

Amev

Моите малки ги видях месец и половина след първите яйца... Сега постоянно имам яйца , и много рядко виждам по 1-2 малки ... Забелязъл съм че снасят няколко дни след като им пусна някой друг планоробис да изядът ...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F12%2F23%2F375aeb026095dcb80442f5a91b745bdd.jpg&hash=ce34be35d463732cc16f134f7b434eb14031499e
Това е малка хелена (дясното) , видях я 45 дни след яйцата..

cilo

Здравейте кой казваше , че Хеленките мързелували и не ловували :) . Още първата нощ след като потопих Ампулария сутринта открих как и нея са налегнали и ам ам .





!!! Да знаете с Хелена друг охлюв не вирее !!!

Amev

Даже много добре си вирее хелената с други охлюви .... това че те-другите не виреят дълго е друго ;)

При хишниците е така - факторът храна влияе

Aqualover

Здравейте колеги. Женските ми хелени са полудели, снасят по 80-95 бр и вече съм продала за над 75 лв. Дразни ме че се навират отзад в ъгъла да снасят че дори се закучват пугмеусите. Искам да знам дали ако сложа хелени в аква със скариди, последните ще оцелеят. Ще кача снимки на нацвъканата помпа;). Майка ми казва че и е писнало вече от рибите в кухнята, ама аз си ги обичам. Благодаря предварително!

Guppy, C. pygmaeus, C. sterbai, Colisa lalia. Какво друго му трябва на човек...:)

panko1977

Аз съм гледал скариди с хелени.Няма проблеми.

_Kirilov

ОТ две години гледам със скариди и няма никакви проблеми . При мен обаче мисля ,че не се излюпва хайвера !

Ти колко възрастни охлюва имаш ,та чак толкова голямо количество вадиш ? ТО при теб е все едно свръх популация ...

Hephaestus

Здравейте, да събудя темата и да задам въпрос.Съжелявам за качеството на снимките-от скоро пуснах една нова локва и вътре има само разтения и 4-5 хелени от както съм ги пуснал(4-5)дни са непрекъснато слепени-въпроса ми е това яйца от тях ли са...






radiwwww

Аз също си взех 4броя от тези охлюви с идеята да изчезнат другите, които се развъждат като полудели. Да, ама не... ето го и проблема. Вчера пуснах Хелените в аквариума 2 големи и 2 мънички, ако е от значение. Днес като пуснах лампата на аквариума какво да видя, едната гупа разкъсана цялата на дупки и естествено мъртва, само кожата беше останала. Възможно ли е Хелените да са я докопали и да са я убили?

Caxapa

Рибата трябва първо да е умряла за да е нападната от други обитатели на аквариума. И ако чакате веднага да изчезнат проблемните охлюви няма да стане от днес за утре.

radiwwww

Не очаквам проблема да изчезне веднага... ясно ми е, че трябва време. Докато ги наблюдавам виждам как буквално се разминават с други охлюви и не ги закачат. Относно рибата... нямаше никакви признаци, че е болна, или нещо показващо, че ще умре.

Caxapa

Отговорих на въпроса който задаваш. Останалите допълнения са лично мнение макар от това да следват още предположения. За да се развъждат и да са като напаст другите охлюви означава, че прехранваш рибите които отглеждаш. Умрялата ако не е от старост   е възможно и от недобра хигиена в аквариума или инфектирана.  Това са само предположения предвид оскъдната информация която  си дал.

Similar topics (4)

32905

Публикации: 3
Прегледи: 4154

37129

Публикации: 6
Прегледи: 4370

21814

Публикации: 18
Прегледи: 15538

35064

Публикации: 6
Прегледи: 5805