• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 15:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Замисъл за нестандартен и висок аквариум

Започната от Jiktak, 15.09.2015 16:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Amev

Това с пълненето иди дойде , нещо системи , маркучи , ще го измисли човека ,  осветление някъде на тавана пак може , филтъра трябва да е сериозен за да качи вода на метър и половина  , ама най-интересно ще е всичко останало ... А относно сглобката мисли за някакви спънки или нещо като метална рамка

Jiktak

 *JOKINGLY* С електрическа помпичка ше качвам водата бе батка Бой, все ше измисля нещо, ама и съд си трябва да престоява, хахаха. Иначе за дънцето си прав, не ми стиска ама очаквах в цифри да ми отговориш за спестяването. :-[
А метална рамка за 95 см аквариум  *dontknow*, толкова ли да е страшно?

Amev

Ами най-големите стени ще са 1 квадрат , изчисли налягането на 400-500 литра на 1 квадрат и ако не рамка то поне разпънки ще иска

sVGNsali

Налягането зависи от височината на водният стълб.
Конкретно към автора, невъзможно почти няма, поне в този контекст.
Всичко опира до пари, добър майстор и голям мерак в последствие.
Само трябва да се замислиш, такава конструкция, ако нещо се разклати от някое земетресение. Казвал съм го, пак ще повторя, по време на голямото последно земетресение преди 2 г. водата в моите аквариуми просто кипна и яко се разклати. Това при 108/42(h)/40 размери. Аквата не падна просто защото стойката е по-голяма: 130/55 cm.
И още нещо, застраховка за дома с вкл опция за щети от спукан аквариум  *CRAZY*
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Lightning_boy

Цитат на: Jiktak - 15.09.2015 23:31
*JOKINGLY* С електрическа помпичка ше качвам водата бе батка Бой, все ше измисля нещо, ама и съд си трябва да престоява, хахаха. Иначе за дънцето си прав, не ми стиска ама очаквах в цифри да ми отговориш за спестяването. :-[
А метална рамка за 95 см аквариум  *dontknow*, толкова ли да е страшно?

Батка Jiktak, искаш да е евтино, но все пак ще даваш допълнително пари за аксесоари за обслужване... Не те разбирам. Ако се разровиш из нета, има клип как един германец ако не се лъжа е направил доста обемен аквариум и го чисти с шнорхел и маска, само дето аквариума е много широк и няма проблеми с мърдането в него. При теб ми се струва, че ако си завреш тялото в аквата с шнорхела, най-много да я провериш на вкус как е  :-D :-D.
За цена и сума, няма как да ти кажа, не съм лепил аквариум. Ако си решил сам да го правиш, потърси фирма да ти нареже и кантова стъклата, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се консултирай с някой от форума за дебелина, силикон, разпорки и т.н.
Не искам да те забърквам в още филми, но е добре да помислиш дали подът ще издържи. И изобщо не си правя майтап има доста сериозна тема във форума, дискутирана по този въпрос. Аз като си вземах моят аквариум питах един приятел геодезист и ми сподели, че в панелките, плочите са проектирани да издържат до 320-350кг на кв.м. Можеш да си сметнеш литрите на аквата, грунд, декорации, отделно оборудване, капаци, ШКАФ, и т.н.
Сериозно помисли по този въпрос.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

bunzip2

Лудост е да тръгнеш сам да си правиш такъв аквариум. Имайки предвид водния стълб, аз не бих рискувал.
От опит ти казвам, че и сам да тръгнеш да го правиш, няма да ти излезе кой знае колко по-евтино. А само като се замислиш за съмнителния краен резултат. И дори и да не протече, на визия ще го докараш ли перфектно.. все пак ще го гледаш всеки ден.
Трябва да се съобразят разпорки горе и долу.

То предварително всичко изглежда "да бе ще стане някак"... ама помисли си какво наводнение може да си спретнеш, а и не само на теб (помисли и за комшиите от долния етаж, ако има такива  :-D)
Обслужването ще ти е голяма мъка и ще ти бактиса по някое време.
А за смените на вода - забрави да престоява вода за тоя съд :). Номера става с маркуча, директно от чешмата.

Similar topics (5)

39534

Публикации: 2
Прегледи: 3957

24525

Публикации: 9
Прегледи: 5643

23793

Публикации: 3
Прегледи: 4672

3070

Започната от zmeq


Публикации: 2
Прегледи: 4503

53865

Публикации: 2
Прегледи: 2821