• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 04:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

заден фон за локвата

Започната от almaren, 21.01.2009 14:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

almaren

Здравейте съфорумци,сглобих си едно малко 120 литрово аквариумче и правя вече втори опит за 3д фон.Първият беше с полиуретанова пяна и теракол и резултата беше плачевен-теракола го намазах отгоре с водно стъкло и всичко се напука. *CRAZY*вторият ми опит е със издялкан стериопор,като идята ми е само "камъните"да ги наклепам с теракол а около тях всичко останало да е покрито с пясък и силокон.обаче се явява един проблем:т.нар.камъни трябва да им придам едно покритие с някакви бои,така че да изглеждат истински.спрях се на акрилатна боя.само дето не знам дали няма да изтровя всичко живо.давайте акъл защото така сивички мязат на декори на долнопробен филм за динозаври.

chaykov

обикновенно черно ПВЦ фолио на него всичко изпъква без значение дали е растителен или само камъни поне при мене е така
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Boromir

Защо не си вземаш направо един релефен фон от блиският зоо магазин?Хаората са ти го направили готов ти се мъчеш 8-).Има и размери на отливките за всеки размер аквариум.
Shrimp Breeding Lover

almaren

не съм си купил готов,защото ми харесва да създам нещо мое ,уникално,единствено по рода си задно фонче.за да не помислите че съм стиснат ще ви кажа че сега съм назад с 50 лв до момента и нищо нямам налице,но не се отказвам от идеята си.ако трябва ще дам още толкова,но ще сглобя чудото :duvar:

chaykov

само така се раждат хубавите неща !
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

barabata

Лепилната част на акрилните бои се разтваря във вода много бавно. Затова на пръв поглед изглеждат неразтворими, но не е така. За порепоръчване е да не опитваш (мога да си дам/пратя едно бурканче с такъв акрил в чист вид и да си смесиш с какъвто искаш пигмент и малко каменно брашно и си получаваш боята без консервантите, антипенителите, амоняка и т.н.). За теста на някакъв найлон нанасяш тйнка люспица от нещо. Като изсъхне махаш и потатяш във вода. Ако се разтвори ... извода е ясен .

Това което още не съм тествал е че май силикона може да се разтваря със спирт и да се нанся като савсем тънък филм върху някаква повърхност. И ако той е прозрачен би трябвало да могат да се запечатват разни 3D хрумки които съдържат материали които биха изпуснали опасни вещества. Не съм го пробвал - за сега е само идея.

Май за сега само лепенето със силикон на камъни, поръсване с пясък на силикона и т.н. за сега са успешните и лесно изпълними фонове. Или пък издялано от сиропор и замазано с теракол.

Ако някой знае за някакви бои безвредни за аквариуми мога да пробвам да направя макет и да изкарам силиконова отливка която да се оцвети/нарисува .
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Similar topics (5)

9482

Започната от neon4o


Публикации: 13
Прегледи: 6111

21002

Започната от vasso


Публикации: 24
Прегледи: 10426

9366

Започната от stefan_doc


Публикации: 18
Прегледи: 10634

19585

Публикации: 1
Прегледи: 2449

47673

Публикации: 3
Прегледи: 4602