• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 13:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпроси за костенурки помощ!

Започната от Genadig, 22.10.2011 18:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Genadig

Погледнете снимката и ми кажете нуждаят ли се костенурките от нагревател? Колко вода трябва да пълня в аквариума? https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi54.tinypic.com%2F65wwi9.jpg&hash=cb6ed9882a7dadbf77155cced20a5e1e570f3742
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

Rainbow sid

Ако костенурките са малки температурата на водата трябва да е около 28 градуса.Ако са големи 24-26градуса.И в двата случая има нужда от нагревател.Лампа също им е нужна.Ако имаш възможност-кварцова.Ако не , една обикновена крушка също върши работа.Водата за малки костенурки трябва да е толкова,че да покрива черупките им.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Genadig

Благодаря след колко време ще трябва да бъдат преместени в нов дом? Филтър трябва ли?
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

Rainbow sid

Да, забравих филтъра.Абсолютно задължителна е филтрация,но не ми идва идея как ще го сложиш при толкова вода.Смяна на вода също се прави.Освен докато са малки да им сменяш по-често вода и да ги оставиш без филтър.По принцип рядко се случва да се удавят, но се случва ако се изправят при много вода и паднат.Същото може да се получи и ако е малко водата, при падане да не могат да се завъртят, но това е рядкост, и се отнася за съвсем малки костенурки.Ако са поотраснали не е проблем да си сипеш повече вода.Премести ги в по-голям съд когато решиш, че им е тясно, макар че и сега не им е много широко.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Genadig

Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

VDO

Мисля,че има едни филтърчета на Акваел,май че беше МИКРО модела-бях чел някъде ,че могат да работят и при 2 или 4см воден стълб,а и дебита им е малък-250л на час и може да се регулира.Потърси из нета,може да ти свърши работа.Успех!
: 24.10.2011г 12:12ч
Aquael Fan Mikro Plus - вътрешен филтър за аквариум или терариум

Устойчив на механични замърсявания вътрешен филтър с компактен размер, еднакво подходящ за аквариум с рибки и за терариум с костенурки. Идеално филтрира и аерира водата, безшумно дългосрочно действие.


Aquael FAN Mikro Plus - компактен вътрешен филтър с възможност за аериране на водата; предназначен за аквариум от 3 до 50 литра, филтър подходящ също за аквариум с водни костенурки

Идеално почиства, циркулира, аерира водата. Внимателно подбраната гъба и перфорирана филтърна кутия са устойчиви към микроорганизми и не изискват често почистване. Защитният пластмасов контейнер задържа механични замъсители и гарантира дългосрочна ефективна филтрация.

изключително добра филтрация и аерация;
удобно и прецизно задавате дебита на изходящия поток;
задавате посоката в която се насочва изходящия поток;
дългосрочна работа, позволява по-рядко почистване;
абсолютно безшумно действие;
лесно се инсталира и поддържа;
размери 5.3 х 8.5 х 12 см;
консумирана мощност 2.2 W
дебит до 250 литра за час
подходящ за аквариуми с обем 3 до 40 литра
Производител AQUA EL - цена 20 лв
Ето малко информация...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Caxapa

Повечко вода им е необходима на животинките. Но има и подробност, че веднъж научат ли се да   излизат, ще го правят при всеки удобен момент.  Имах такива зверове които пораснаха  много бързо. Намирах ги къде ли не из апартамента. Бяха станали колкото  едра мъжка длан а на едни познати костенурчето за същото време не е надхвърлило и капачка  от лютеница олинеза- малките бурканчета. 
Лампата е насочи над островчето.Обичат да се припичат гадинките но ще се наложи да е регулираш на височина според ватовете и това колко топло обичат питомците ти.За да не ги опечеш милите! Понеже няма да имаш растения не е необходимо според мен и азотен цикъл.Още повече, че костенурките  дишат с бели дробове. Можеш  на няколко дена да сменяш водата като естествено е предварително темперирана. В последствие като им набавиш нов и по-голям дом  може да помислиш за нагревател и някакво филтърче което автоматично ме навежда на мисълта за се пуснат и няколко гупи. макар и да са "обречени"

Genadig

Какъв е замисъла от гупи и костенурки заедно?!
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

FHM

Цитат на: Genadig - 26.10.2011 19:56
Какъв е замисъла от гупи и костенурки заедно?!
Замисъла е че костенурките са хишници и губите ще им послужат за жива храна която сами ще си уловят .

Genadig

Пхах да бе как ли пък не да си давам парите за рибки които няма за имам...
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

FHM

Ами ако си ги развъждаш няма да даваш парички  :-P

Rainbow sid

Един съвет от мен, твоя работа дали ще ме послушаш.
Давай котешка гранулирана храна!
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

ico

Цацата е направо без пари, защо да се дават гранулирани неща със почти сигурно НЕкачество предназначени за съвсем различни животни... *dontknow*
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Rainbow sid

Ицо,в гранулираните храни  съдържанието на протеини е в пъти повече от всяка друга храна.Нашите костенурки се хранят само с котешка храна и тубифекс,и се чувстват отлично.Не всички храни са със съмнително качество.Нека не превръщаме скептицизма в национална черта!Все пак доста колиенти имаме които отглеждат котки, и имаме наблюдение на видовете храни.Ти имаш ли опит с котешки храни?
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

ico

Имам, не са ми вкусни  ;-)
Не знам защо да следват всички светлия ви пример при положение, че има удобна, лесна, евтина и много близка до естествената храна на костенурките. Много хора си хранят костенурките с кренвирши и те пак са живи, но това значи ли, че трябва да се прави?
Но признавам, че не знаех, къде на костенурките им е нужна храна само с високо съдържание на протеин. Все си мисля, че за всяко същество е най-полезна храната с която е еволюирало и към която организма му се е нагодил. Че само с протеин коруба не става май  ;-) Но пък в котешката храна сигурно има толкова костни частици, сигурно почти колкото е нетното тегло на продукта, та за корубата поне ще има някакъв материал. Колко усвоим ще е обаче...
А храносмилателната система на котките и нуждите им като цяло на топлокръвни животни са доста далеч от тези на влечугите, мисля. Изобщо за какво наблюдение на клиенти с котки говорим?  =-O
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Similar topics (5)

19926

Публикации: 7
Прегледи: 10662

54119

Публикации: 3
Прегледи: 2390

36272

Публикации: 15
Прегледи: 7815

22632

Публикации: 7
Прегледи: 4016