• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 13:38

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Тези камъни стават ли?

Започната от Vilinka, 07.02.2015 17:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vilinka

Здравейте. Днес събрах около 10 камъка и искам да попитам дали стават за аквариума. Някои от тях са зеленясали. Това ще повлияе ли на параметрите на водата и как мога да ги почистя? Опитах с телена четка, но на места не мога да ги изтъркам заради формата им (не са гладки).


Ето и от близо, вижда се зеленото по тях:



Caxapa

За какво да стават камъните? Какво смяташ да правиш. Защото може да стават за много неща  но все пак.

Vilinka

Ами нали има камъни, които променят твърдостта на водата като варовиковите например, затова питам дали тези са добре и няма да променят нищо. Иначе мисля да правя ивагуми аквариум, пък да видим дали ще ми се получи. Обитателите ще са неони.

asito

Ако искаш да ги изчистиш перфектно-накисни ги в кислол.Но внимателно,с ръкавици,не вдишвай парите и т.н според инструкциите на кислола.После много добре ги изплакваш.
Ако са за цихлиди са ок,струва ми се,че ще втвърдяват водата.Малко на мрамор ми бият.Варовиковите може да ги тестваш с оцет-капваш и ако шуми,значи са варовикови.Мрамора и той втвърдява,но теста с оцета не знам приложим ли е,тъй като мрамора се образува от метаморфизъм на варовик.

Vilinka

Пробвах ги с оцет. При повечето се получи реакцията, значи са мрамор. Ще има ли начин да гледам неони, ако сложа от тези камъни?

Caxapa

Отиваш на профила на неоните.
http://aquariumbg.com/fish.php?fish=628
http://aquariumbg.com/fish.php?fish=630
Четеш и преценяваш.

wwladoo

Здравей!!!Това на снимките,е необработен мрамор,няма да ти втвърди водата кой знае колко,за да повлияе да не гледаш неони,структурата на мрамора не е като варовика в смисъл,не се разстваря толкова бързо във водата като варовика иска стотици години и то падаща вода обикновенно го дълбае.Имам камъни необработен мрамор и в цихлидарници и в аквариуми със тетри,разбори и неони,без проблем слагай смело,камъните са красиви,само ги прегледай внимателно да няма някой варовиков между тях ;-)Това за зеленясването им е друга работа и се дължи на водата от която си ги извадил. :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Vilinka

20.02.2015 19:12 #7 Last Edit: 21.02.2015 22:26 by Vilinka
Благодаря за информацията!

Публикациите са слети: 21.02.2015 22:26

Здравейте. Накиснах камъните в кислол и доста добре се почистиха. Остава да си закупя вътрешен филтър и да сменя изкуствените растения с естествени. Ще се радвам, ако ми дадете идея какви растения да сложа (без да изискват подаване на Co2) и дали ще е по-добре, ако сложа черен фон (ще се радвам и на всякакви други идеи и корекции). Не знам дали имам право да се отклонявам от заглавието на темата с тези въпроси, но реших да не правя нова тема, извинявам се предварително. Ето и как се получи до момента, разбира се предстоят и доста размествания, сега просто ги цапнах. На снимките се виждат различни обитатели, но след като закупя неоните, ще бъдат преместени в другия аквариум.





Vilinka

Ще ходя до магазина тези дни, но все още не съм решила какви растения да си взема. Бих се радвала някой да ми отговори на по-горната публикация.  :-)

yasenst

http://aquariumbg.com/forum/vodorasli/ne-znam-kakvi-rasteniya-da-si-sloja/
Тук има описани разни лесни растения. В Аквариума ми, имам и дъбче и микрозорум и доста ми харесват. Може и някое друго топче мъх да пуснеш  :-) Прочети и кое от тях, как се отглежда, че аз микрозорума го бях боднал в грунда в началото, но колегите тук го спасиха  :-)

Similar topics (5)

25510

Започната от alextraz


Публикации: 3
Прегледи: 2572

5554

Започната от torsade


Публикации: 3
Прегледи: 3438

49751

Публикации: 3
Прегледи: 3372

45210

Публикации: 4
Прегледи: 2264

22332

Публикации: 8
Прегледи: 3409