• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Има ли възможност от проблеми ако добавя още грунд на стартиран аквариум

Започната от kasaba, 23.01.2014 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kasaba

Привет колеги,

имам стартиран аквариум на около 6 месеца. Има ли възможност от някакви проблеми ако махна 1см грунд и сложа друг с малко по-едра фракция. Сегашният ми е 2-4мм, мисля да сложа 3-5.

Благодаря предварително.

eminem_999

      

Caxapa


Caxapa

Та ако става въпрос за аквариума ти с вместимост 75-80 литра можеш да направиш "летящ рестарт"  Тоест..вадиш рибите в друг съд с вода от аквариума. Източваш водата до минимум/колкото е възможно/ като е запазваш в кофа,бидон или друг съд където пускаш вилтъра да работи с цел да запази  до някъде Азотния цикъл.Вадиш растенията  също и преаранжирваш дъното ..смяна на част от грунда или добавяне..добавяне на камъни-скали и прочие..После по обратния ред..засаждаш растенията..наливаш водата  която си запазил..пускаш рибите  и си готов. Но като ти чета предишните постове се съмнявам да имаш добър Азотен цикъл а и снимки на аквариума не сме видяли за да дадем повече съвети.

kasaba

Става въпрос за 100л танк, но предвид това, че третирах с бактопур и омнипур сумарно 1 месец най-вероятно ми е разбит цикъла. То не и останаха много риби - 2 трихогастера и 2 малки анциструса.

Асен Евгениев

Цитат на: kasaba в 23.01.2014 23:11
най-вероятно ми е разбит цикъла

Ще се оправи без опасност за рибите, щом са само толкова.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!