• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Чешмяна вода, дестилатор или обратна осмоза ???

Започната от Gogo_Ss, 22.02.2013 16:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gogo_Ss

Здравейте , Вече 3-та седмица чета всякаква информация относно стартирането на моят бъдещ аквариум, но не прочетох никакви отзиви за водата. Местен акварист ми сподели че ако имам възможността да си набавя нужното ми количество осмозна вода, то с нея бих пресъздал естествената среда за рибите, та въпросът ми е Вие на какво мнение сте ?




П.С.   Извинявам се ако започвам темата на неподходящо място , все пак нов съм в този невероятен сайт .

Caxapa

Всеки вид рибка описан в сайта ни в каква вода-параметри се отглежда. Кава е водата в естественият хабитат на рибата и други такива подробности. Осмозната вода се ползва в специални аквариуми в които отглеждат Дискуси колегите и други  риби нуждаещи се от такава вода. Ще бъде добре да споделиш с какъв размер на аквариум смяташ да започваш. Какви риби ще има вътре и все едни такива въпроси на които  може да получиш и остри критики до мъмрене но всеки реагира по своему като стане въпрос за хобито и още повече за видовете  риби които също отглежда.

niky

Много зависи къде живееш. Например в Софив водата на повечето места е мека и след като престои един ден поне се сипва в  аквариума.

Ако при теб е твърда, а ти трябва мека...няма да стане с тая от чешмата.
За морски е ясно, че ти трябва осмозна вода и после я осоляваш.
Изобщо ...зависи :)

Gogo_Ss

Както казах по-горе тепърва започвам, но съм доста ентусиазиран. Мислех да започна със 120 л. но за мое огромно съжаление той се спука и сега ще трябва да го лепя , а до тогава ще започна с 30 л. относно рибите както всеки начинаещ ще започна с чифт гупи и хелери сомчета и още нещо , а когато е готов големия аквариум ще си взема по-големи видове. а относно това че някой ще се изкаже остро , аз ще кажа че едва ли някой се е родил научен, а е човешко да се пропусне някой написан коментар
: 22.02.2013г 16:04ч
Ники ( предполагам че може на ти, Георги, приятно ми е) аз съм от Силистра, а от цяла България тук се води че имаме най-твърдата вода, та затова се интересувам, дали ще е благоприятно за рибките, и същевременно някой ако е наясно колко често ще трябва да сменям водата ?

Caxapa

Колегата Георги. още не се е включил но може и това да стане.  Живородките не се нуждаят от осмозн а вода. Мисля бях достатъчно ясен като дадох съвет да прочетеш какви параметри на водата са благоприятни за всеки отделен вид риби които смяташ да отглеждаш. Четенето ни различава от маймуните!

niky

Сахара,ама много си строг :-)

Слагай престояла вода и това е. Пък големият направо цихлидарник, няма да се чудиш като нас как да втвърдяваш водата. И преди да слагаш каквото и да е, послушай Сахара, прочети за рибата, растението какви изисквания има.

Caxapa

Ники, осмозната вода се прилага в аквариуми  където обитателите изискват такава. Повечето видове са аклиматизирани с параметрите които имат водните  маси в България.  Единственото е, че понякога тече някаква "боза" която като човек живеещ извън пределите на БГ е усещам като уред за измерване на солите в нея. Малко са рибите които искат осмозна вода, изключвам морските. Колегата трябва да уточни  а и не само..да прочете  някоя друга тема. Иначе "сдъвкано давах на сина си до навършване на 1 година"  ;-)

tetra

Наред със съветите на колегите трябва да прочетеш и за стартирането на нов аквариум. Начините за стартиране  са няколко и тук можете да ги прочетете.
http://www.forumshumen.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=13055

Similar topics (2)

32717

Публикации: 3
Прегледи: 2711

1685

Публикации: 8
Прегледи: 6604