• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бургас морето и много въпроси!

Започната от rumenb, 22.02.2009 19:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rumenb

Може малко да ми се разсърдите за мястото на темата, но ... въпросите са много а мненията още повече.

Малко история ...
Едно приятелче ми бръкна в ... и ми подари аквариум 50-60-70 л. (4-5) кофи. Малко риби помпа, гъба ... чорба ... хубава храна, покупка на външен филтър и след 20-тина жертви успиах да стабилизирам нещата. Последните месеци страдам от "претоварване на аквариума", рибите пораснаха и почнаха една по една да се предават. Миналата седмица изтъргувах един 100х40х60 полезни 220-230 л.

Голяма радост ... един следобед... спуках дъното от мерак да го напълня на неравния под в банята. Идната седмица ще поправям. Шкафът ми се действа но майстора не ми е казал още цена, така че може да отпадне и да си го зглобявам сам. (Салекс, размери, кантове винтовер и ...).

Най-големия проблем ... влязох в магазина до 1-во РПУ в Бургас, Бърза сметка без риби и скъпи декорации 400-500 лв. (бюджетът ми сърши с шкафа и новото стъкло).

Ако може да сготвим една тема с "Как да си направим добре декориран аквариум с мин. разходи", ще ми бъде много полезно, а предполагам и не само на мен.

П.С. Има доста неща по темата вече във форума, но са доста пръснати.

П.П.С. Благодаря предварително.

barabata

Започваш да задаваш въпроси тук във форума и къде по страниците на форума, къде по лични съобщения разбери откъде в Бургас може да си купиш/изкопаш  подходящ грунд.
После пусне в "търся" една тема за търсене на растения от Бургас и ще се свържеш със съфорумници. Някой ще ти подаря други ще ти продадат на цени по-ниски от магазинските растения ( пък може и рибки) и така. Даже има мисля и теми в които се насрочват срещите на съфорумниците от вашия град. И такива срещи помагат.
Това е начинът - изисква търпение и четене/писане и най-вече активност.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

rumenb

Сванах. и задълбавам в темата още един следобед във форума и съм готов за книга по въпороса. :)

ccpzaz

Виж тука колегата предлага някакво хелерче ако искаш ... http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,15851.0/topicseen.html :-)

rumenb


kamos

Колега към какви риби си се насочил?
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

rumenb

В интерес на истината още не съм решил. В еуфория съм с новата придобивка и докато го подготвя ще минат поне 2-3 седмици. Мисля си за пангаси и shark ... но е само идея ... не знам утре какво ще родя.

Similar topics (5)

41093

Започната от Heartwork


Публикации: 11
Прегледи: 4967

34009

Публикации: 5
Прегледи: 8198

11050

Публикации: 1
Прегледи: 2784

55564

Публикации: 8
Прегледи: 3604

35619

Публикации: 15
Прегледи: 8781