• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Малка пътуваща експозиция с редки български речни видове риби

Започната от Еднорог, 26.02.2015 14:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Еднорог

Благодаря за добрите съвети и отзиви! Ще експериментираме, ще пиша накрая на турнето кое как се е получило. Само това с големите камъни ще ни е трудно за организиране, че в момента нямаме такива, а докато сме на път програмата е толкова напрегната, че не остава време за кой знае какви добавки в движение - учим уроци за друг път, сигурно няма да ни е последна такава инициатива, вече имаме инсталацията и такъмите, може да повторим догодина.
Балканският щипок е наистина голям красавец  :-). Ето ТУК може да се прочете за него, това е статията за него в последното издание на Червената книга на България. ТУК са всички статии от Том 2 - Животни на Червената книга, видовете не са подредени по групи, а по азбучен ред, малко объркано е така, но се намират рибите - има и карти на разпространението и картинки. Засега колегите от БАН успяха да направят новото издание на Червената книга само онлайн, тази година, живот и здраве, предстои да излезе и на хартия. Но пък така, в нета, е много удобно и може да се ползва от всяка точка на света.
Ще пусна пак новини и още снимки като минем още малко от турнето.

niky

Кaкво стана с тази изложба? Би трябвало преди месец да е свършила. Споделете впечатления, снимки.
Не знам къде другиде я популяризирате, но поне тук да има нещо от нея, толкова е интересно това начинание.

Cabral

Не е ли по-добре това да го направите вътре във ремаркето, 40 фута? Влиза се от едната страна и се излиза от другата, при 35-40 см. широчина на аквариумите ще остане коридор от 140-150 см. Може да се контролира температурата. Камъните трябва да се залепят на подложки и да се направи система за източване на водата. Рибите остават на десетина см., даже по-малко и се транспортират в аквариумите, които е добре от плексиглас заради вибрации и усукване.

Similar topics (1)

54552

Публикации: 0
Прегледи: 3716