• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 04:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

VUTRESHEN FILTUR

Започната от Anonymous, 10.11.2004 16:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Anonymous

PREDVARITELNO SE IZVINIAVAM ZA LATINICATA :oops: TA VZEH NIAKAKUV TAKUV FILTUR I PONEJE NE SAM VAOBSHTE V CHAS S NESHTATA,TOZI KOITO MI GO PRODADE ME UVERI,CHE SHTE MI SVARSHI RABOTA.AKVARIUMA MI E 150L A FILTARA IMA DEBIT 1400L/CH.KOGATO RABOTI STAVA NIAKAKUV STRAHOTEN VODOVARTEJ.IMA LI NIAKAKUV NACHIN DA PREDOTVRATIA TOZI/NEPRIATEN/EFEKT ILI DA SE ORIENTIRAM ZA DRUG S PO-MALUK DEBIT

Boby_

Цитат на: "Anonymous"PREDVARITELNO SE IZVINIAVAM ZA LATINICATA :oops: TA VZEH NIAKAKUV TAKUV FILTUR I PONEJE NE SAM VAOBSHTE V CHAS S NESHTATA,TOZI KOITO MI GO PRODADE ME UVERI,CHE SHTE MI SVARSHI RABOTA.AKVARIUMA MI E 150L A FILTARA IMA DEBIT 1400L/CH.KOGATO RABOTI STAVA NIAKAKUV STRAHOTEN VODOVARTEJ.IMA LI NIAKAKUV NACHIN DA PREDOTVRATIA TOZI/NEPRIATEN/EFEKT ILI DA SE ORIENTIRAM ZA DRUG S PO-MALUK DEBIT

Първо за аквариум с тоя размер вътрешен филтър не е достатъчен. Но това е друга тема. За твоя можеш да направиш само едно - да насочиш струята към някоя от стените (ако може да се регулира посоката) или да сложиш филтъра на късата страна на аквриума.

dido

Ако ти се играе можеш да го разглобиш. Вътре би трябвало да има някакъв ротор с няколко перки. Можеш да отчупиш няколко пера симетрично - примерно ако са 6 перата, отчупи две срещуположни. Гарантирам ти, че така ще намалиш дебита с 1/3. След това изпили остатъците от перата за да няма биене на ротора.

Boby_

Цитат на: "dido"Ако ти се играе можеш да го разглобиш. Вътре би трябвало да има някакъв ротор с няколко перки. Можеш да отчупиш няколко пера симетрично - примерно ако са 6 перата, отчупи две срещуположни. Гарантирам ти, че така ще намалиш дебита с 1/3. След това изпили остатъците от перата за да няма биене на ротора.

Ъъъ, да, това ще помогне. Само че е необратимо - нещо като вазектомия на горкия филтър.  :lol:

dido

по-добре операция на ретината през ректума, отколкото да се набутва с още пари... :-)

Longanlon

вазектомията, боби, е обратима операция.

бих добавил само, че информация за вътрешните филтри, подходяща за начинаещи може да се намери тук.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

77

Цитат на: "dido"Ако ти се играе можеш да го разглобиш. Вътре би трябвало да има някакъв ротор с няколко перки. Можеш да отчупиш няколко пера симетрично - примерно ако са 6 перата, отчупи две срещуположни. Гарантирам ти, че така ще намалиш дебита с 1/3. След това изпили остатъците от перата за да няма биене на ротора.
и след това при краси :D  :D  :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

dido

при мен беше по-различно  :shock:   :x  :oops:  :D

Igi

това за Краси найстина ме разсмя, с най - добри чувства естествено  :)

abaro

Мисля че по добрият вариант за намаляване на дебита е да се закрие част от засмукващия или в краен случай от изпускателния отвор. Освен това ти гарантирам че след няколко дни дебитът сам ще падне - като се позадръсти филтъра. По добре напиши какъв е модела или поне какво пише на кутията - може някой с тъкъв филтър да ти помогне.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Anonymous

Все си мисля че този филтър не моге да няма начин за регулиране на дебита :?:  :?:  :?: Какъв модел е това чудо :?:

N.Nobs

Абе що ми е сърдит тоя сървър :?: Горе съм аз :idea:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Boby_

Цитат на: "Longanlon"вазектомията, боби, е обратима операция.

Пробвай ти да си я направиш тогава, пък после разчитай, че ще можеш да си имаш деца.  :lol: Нали бачкам сред и с лекари все пак - вазектомията само теоретично е обратима, а дори и теоретично шансът за успех не е голям. Операцията се нарича вазовазотомия. Обаче за твое сведение процентът успеваемост при вазовазотомия е между 30 и 50. Не е ужасно много, нали?  :lol:
С времето повечето мъже, претърпели вазектомия, развиват антитела към собствената си сперма. Кофти, а?
Същата е ситуацията и с филтъра с отчупени перки - теоретично могат да се залепят с моментно лепила, но дали ще стане достатъчно добре?   :wink:

abaro

Цитат на: "Anonymous"Все си мисля че този филтър не моге да няма начин за регулиране на дебита :?:  :?:  :?: Какъв модел е това чудо :?:
Напълно е възможно. Моят е RESUN Magi700 и не се регулира дебита. Но другият ми е FAN1 и въпреки че се регулира винаги го държа на мах. При Фана точно така става регулирането (Както и при всички други които си спомням) със притваряне но смукателния отвор. Това според мен е най лесноизпълнимия начин - просто залепваш нещо върху част от отвора. И винаги можеш да му направиш вазовазотомия с поне 99% успеваемост :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Anonymous

tochno i tova napravih,boby.nasochi go kam kasata strana no pak struiata si e silnichka.ideiata na abaro ne mi dopada osobenno.struva mi se,che shte se zatormozi motorcheto na filtura.vish,dido mi dava po-dobra ideia.mislia,che ako postapia kakto toi me savetva shte se poluchi.a modela e resun2000(ili neshto takova).mnogo vi blagodaria za otzivchivosta.shte vi spodelia kakvo se e poluchilo.chao zasega