• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 15:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

TetraTec EX400 срещу EHEIM AquaBall 130

Започната от stanislav_stilianov, 20.01.2015 22:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanislav_stilianov

Здравейте!
От скоро време имам инсталиран аквариум Diversa - 60 л. (http://www.akvariumi.com/index.php?page=fish2&id=1465). Аквариумът върви в комплект с капак, филтър, нагревател и др. принадлежности. Тъй като приложеният филтър е доста шумен - вибрира доста, та кара капака да резонира, мисля да го сменя. Тъй като съм раздвоен между това какъв филтър да взема - външен или вътрешен, моля за съвет.
Спрял съм се на следните модели - TetraTec EX400 http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&path=146_153&product_id=496 и EHEIM AquaBall 130 с 2х Филтър и Media Box http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&path=146_147_148&product_id=1323
Какво е вашето мнение на първо място относно характеристиките на двата модела? А какво мислите относно разликите между вътрешен и външен филтър? Външният очевидно има доста по-голям обем за филтриращи материали, но ще усетя ли реално разликата или всичко е търговски трик?

ПС Аквариумът ще бъде предимно растителен, като ще добавя около 10 тетри и 2 малки сомчета.

niky

Аз лично, никога повече няма да си взема техника от марката Тетра.
А за разликата вътрешен външен - не е търговски трик :) Потърси из форума, писано е много.
Ето ти един - http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/6194/sera-fil-bioactive-130-vynshen-filtyr-za-akvarium-do-130-l-300-l-ch.html

asito

Коренно различни неща са.За предпочитане е винаги външен филтър ако има възможност :)

elldiablo

Аз също имам лоши спомени от Тетра, имах ех600 работи известно време и взе да тече май от голямото уплатнение беше, имам нагревател Тетра, той работи обаче му избледня боя ли е какво е незнам, по корпуса отвън където пишеше Тетра и колко вата е, така че и аз тази марка не я поглеждам вече.

niki_o

Аз пък съм фен на Тетра и ще ти препоръчам(освен нормалното -РАЗБИРА СЕ КАНИСТЪР) да вземеш ЕХ600.Една кошница повече ти дава свобода на редене на медиите.Дебита няма да ти е силен стига цената да те устроива.Имам и Ехайма и Тетрата,така че .....Абе Ехайма е в мазата и Тетрата е на неговото място :whistle:

dalgia

Един колега има същият EHEIM AquaBall 130,и то на акварим също 60 литра.Мисля 4-5 години го ползва вече и е доволен.Не му е създавал проблеми.Само гъба някаква смени,беше се скъсала.

Caxapa

Tози Ехайм е добър.  Ползвам такъв няколко години вече  като съм му напълник кошниците с различна медия   като едното отделение съм оставил с гъба. За 60 литра е идеален. Лесно се обслужва като закопчалките спомагат за  добро скачане  и разкачане на секциите. Освен това винаги може да се намали според обема на аквариума или дасе добави нова секция. Самият аквабал се сваля лесно от стойката на която стои за да бъде обсужен-почистен като  поставянето е също леко и удобно...  *CRAZY* по-добра реклама май не успях да направя но като цяло..залагам на марката Ехайм.

bustama

Вземи си едн SUN SUN  - външен, и не го мисли! Ехаймаq само място ще ти заема, което според мен е много голям минус! Тетрата, както каза колегата... *spam много бъгове.

kolib4iata

Здравейте.Може ли да си взема допълнителна кошница от някъде за EHEIM AquaBall 130

Similar topics (5)

38555

Публикации: 10
Прегледи: 6407

6598

Публикации: 5
Прегледи: 3281

33080

Публикации: 0
Прегледи: 1627

29132

Публикации: 3
Прегледи: 5344