• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.07.2020 00:12

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проявявате ли интерес към хоризонтален канистър

Започната от didodd, 26.03.2009 13:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

didodd

Здравейте на всички.

Започвам с малко предистория: Както предполагам много от вас, така и аз не разполагам с подходящо достатъчно място за разполагане на стандартния външен канистър тип " кофа"  :-) , в шкаф под аквариума или на място, където да не се вижда.
За сметка на това разполам с предостатъчно място, където могя да разположа нисък, тесен и дълъг контейнер. За съжаление обаче на пазара така и не намерих /или алтернативите са доста скъпи/ подобен тип конструкция на външния филтър.
Затова и ми хрумна да си го изработя сам. Стандартните контейнери с капак също не ми пасва. тъй като аз търся по-голям обем за филтърен материал, а за съжаление всички контейнери, които се произвеждат при увеличаване на обема им отново чувствително се увеличава височината и широчината им.
Затова се свързах се с фирма, която може да направи контейнер по мои размери чрез вакуумно изтегляне на пластмаса. При тази технология цената на матрицата пада чувствително в сравнение с другите методи за изработка на пластмасови форми.
Това, което ме интересува е дали някой от вас проявава интерес от закупуване на хоризонтален канистър с размери примерно 20см х 20см х 40 см - широчина, височина, дължина.
За момента правя само първоначално проучване за интерес от ваша страна. Скица все още няма. Но при евентуален интерес и подходяща цена разбира се за изработка конструкцията,  ще се направи подходяща за обслужване, обезвъздушаване и най-вече сигурна и ефективна. 

Joro Vn

    Малко подвеждащо заглавие. Всъщност дотук евентуално предлагаш пластмасова кутия с дадени размери, която да работиш по поръчка. Може би ще може да се намери на пазара готова такава. Чак след това следва разработка на канистъра. А какво ще се получи, малко божа работа.  ;-)
    Ако трябва, да търся линкове към подобни теми в "Направи си сам". Кака Лора също може да помогне.  :-)

mitak_t

Занимавам с пластмаси (по конкретно със шприцформи и всякакви подобни матрици) и според мен чрез вакуумно формоване не можеш да получиш достатъчно здрава и надеждна кутия. Вярно е че инструмента ще ти излезе в пъти по-евтин, но изделията са тънкостенни и  от не достатъчно здрави материали.

bigbeer

хех.. ако вакумно му изтеглят 2-3 мм полиетилен - ще е най-яката 'кутия' - единствено ако е от полиамид ще е още по-здрава, но няма как да стане с вакум там.
дидодд - за каква пласТмаса става въпрос? - това е доста обширно понятие.

didodd

както писах по-горе , все още съм в самото начало и исках да науча повече мнения за интерес.

самата конструкция и материал тепърва ги уточнявам с фирмата. ако не се получи разбира се - няма да го правя. Но това не пречи разбира се поне да опитам  :-) .

bigbeer

А замислял ли си се за вътрешната конструкция?