• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

СЪВЕТ ЗА ВЪНШЕН ФИЛТЪР

Започната от xarixito, 21.06.2005 13:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Raven

във всеки случай аз винаги съм гледал с подозрение на тези магически способности на канистрите -по точно на биофракциите в тях да пречистват водата най общо казано - един кг. фракция - едиколкоси стотин кв. м. разгърната площ в регулация и пречиства като флотационната на Кремиковци.

малко нещо има търговски рекламки тука ми се струва.
спомням си преди доста години когато излязоха първите вътрешни ротационни помпи ,преди тях бяха само аераторните с гъбките - и тогава акваристите си викаха - е това е върхът сега водата ще се сменя по рядко,това върши цялата работа,200-300 литра в час дебит- затворен биологичен цикъл и тн.

после преди 10-15 г. се появиха канистрите с техните биофракции и тогава пак си викахме - етова е върхът ,сега водата няма да се сменява изобщо ,краи,затворен цикъл- перпетум мобиле.
после доидоха ует енд драй филтрите и пак същото.
така че канистъра не е нещо особено - а просто по усъвършенстван технически и удобен за експлоатация вътрешен роторен  филтър.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NikolaV

Цитат на: "xarixito"Хора вия нещо се отплеснахте от темата не е проблема в марката а в модела защото аквариума е 70л а малки хубави филтри май няма. Далеч съм от мисълта да правя холандски аквариум. Просто гледам няколко прасенца вътре и те бая цапат и се събира много боклук по филтъра и когато го вадя се връща голяма час от боклука в аквариума а прасенцата пораснаха и взеха да цапат повечко дори забелязвам, че почват да плуват постояно малки боклучета значи сегашният ми филтър изнемогва вече. :D
За отпесването свиквай - форум е това :-)
Иначе най-основното се чу - може и със сегашния филтър да минеш СПОКОЙНО, но с канисър ще ти е по-лесно и по-удобно.
Избора ти е много лесен - трябва ти най-елемнтарния и най-евтин канистър - 200-300 л/ч. Избора не е и много голям в случая. Препоръчвам ти Sacem (Maraton). Ако някой има по-добра идея да я каже!

Живко

Цитат на: "AQUASAUR":D  Живко, май пак нещо си изперкал...https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.mysmilie.de%2Fsmilies%2Fverwirrt%2F15.gif&hash=a7f111811a4db94f139ef7bcfa35c509cdae4338
На теб ли точно трябва да доказваме смисъла от външните филтри...:idea:
Я ми кажи какви значими видове и качествени риби може да отгледаш с години без това съоражение...:wink:
Някакви по-значими Цихлиди, Дискуси...или може би Ароани,Скатове...или пък дори и свестни Златни риби...  :roll:
Да, и аз много години съм гедал риби без Канистър...
предимно живородки,лабиринтови,"пасажни"(барбуси,харацини...),златни, някои видове цихлиди...
естествено, в момента също нямам канистри на всичките си аквариуми...
но всичко това са временни,етапни,частни случаи... за сметка на хамалогията...и неприятни понякога изненади... :evil:
Не исках да кажа, че самия филтър като атрибут, те прави по-велик акварист...
а този,който не може да си го позволи...е пълен любител и аматьор...!
Но просто за мен е безспорен факта,че истинските неща и постижения в акваристиката
започват с добрите инвестиции в техническото обурудване и "екстри"...
и актуалното ъпдейтване със съвремените аква-технологии...:idea:

ще се направя,че не съм обиден :evil: въпреки израза от човек,който дори не съм виждал. :wink:
твърде често ти се налага напоследък да пишеш "не исках да кажа това,а онова".
замисли се малко над това.
и още.на теб ти се налага да подбираш дуните и препоръките си,защото си отявлен търговец.и леко двусмислие в думите ти(както в случая),може да се разтълкува като реклама,да не си играя да обяснявам защо :D
и вземи си припомни първите си постове тук.интензивно защитаваше една теза,която противостои на тази която даваш в мимента.

ако се беше изказал в началото,като в последния си пост,дебат нямаше да има.
ама не забравяй,че ние можем да си чешем езиците колкото си изкаме.всяко изказване обаче се чете от хора,които тепърва се опитват да влезнат в час.
те едва ли биха разбрали от "исках да кажа еди какво си"
Никой не се е родил научен.

xarixito

Харесах си модел кажете вашето мнение Eheim ecco 2231 този е малък пише, че е за 100тина литрови аквариуми остава и да го има в българия.

Longanlon

Един съвет и от мене за тоя канистър - имей пред вид, че след известно време аквариумът, който имаш сега ще ти се види много малък (това е неизбежно даже и да е 300л ще почнеш да искаш 500 - виж рейвън :D ) и ще си купиш по-голям.

Та съобрази покупката на филтъра, тъй като Ехайм са качествена марка и ще можеш да го ползваш години наред, но е скъпичък. Дали ще е достатъчно мощен и за по-големия ти аквариум (естествено в комбинация с вътрешен филтър) или ще си купуваш нов за новия аквариум? Ако ще е маломощен и после няма да ти върши работа що да си даваш парите за скъп?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Stas

Гледай само докъде го докарахме от едно цапане на водата докато мие човека филтъра! Сега ще го вкарате в разход, два пъти по-голям от разходите по аквариума му. Големия канистър прави центрофуга! Някои риби сигурно го обичат, но аз не разбрах дали ще се ползва за риби или за растения. Както и да е.
Колко пари имаш за филтър? Ето от там е добре да се започне.

xarixito

Приемам ти съвета много си прав това с умаляването ама и да взема по голям аквариум  които в момента няма къде да сложа след време пак ще ми умалее а ако взема по голям канистър в преспектива няма да мога сега да го използвам. Абе не е лесно. Тогава да търся някакъв по евтин варянт. Аз затова пуснах темата за някакъв оптимален варянт цена качество.

NikolaV

Цитат на: "Stas"Гледай само докъде го докарахме от едно цапане на водата докато мие човека филтъра! Сега ще го вкарате в разход, два пъти по-голям от разходите по аквариума му. Големия канистър прави центрофуга! Някои риби сигурно го обичат, но аз не разбрах дали ще се ползва за риби или за растения. Както и да е.
Колко пари имаш за филтър? Ето от там е добре да се започне.
Това с парите е много важно :-)
Иначе, Стасе прекалена филтрация няма, а и "центрофугата" може да се ограничи или избегне.

xarixito

Растенията са малко 20-тина броя рибите ги похапват постоянно и немога да завъдя много растения такаче основно риби парите не са проблем. Просто искам нещо оптимално цена качество.

abaro

Моя аквариум е 75л и съм с вътрешен филтър RESUN 700л/ч. Не съм забелязал да става центрофуга в аквариума дори и като е съвсем чист. Дори и да са излъгали братята китайци за дебита ( за което всъщност съм убеден ) сигурно е поне 500. Освен валиснерията по повърхността други растения не се помръдват. Тъй като не ми харесва качеството на филтрацията мислех да си взема по-добър вътрешен филтър но от това което се предлага у нас (а и не само у нас) нищо не ми прави сериозно впечатление. Въобще вътрешния филтър колкото и голям (относително) да е обема на филтриращия материал едва се справя с механичната филтрация. За биологична трябва да разчитам единствено на грунда и растенията. Аз затова си взех на старо един Ехайм 2211, който още не съм пуснал щото трябва да си местя аквариума а не ми е останало време за тази процедура. Дебита му е мах 300л, а с чисти пълнежи 240л.Но този модел вече не се произвежда. Според мен търси или FLUVAL 104 или HYDOR Prime10. И двата имат вградени кранове за отцепване на маркучите при почистване. Eco серията на EHEIM май не е много читава - поне аз съм чел за нея лоши отзиви - чипи се, протича.
Дано съм ти бил от полза. А кото пусна моя филтър ще ти кажа как е положението. Ако не ме е срам :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

xarixito

Здравите здобих се с канистър ATMAN EF 1 на гадина и полувина е незнам като марка дали са читави но като за безпари мисля че е добре. Имам въпрос за пълнежа в него има керамика на EHIEM и някакъв зеокарбон поне така ми каза предишният му собственик трябва ли да променя нещо в пълнежа ?

Similar topics (5)

33881

Публикации: 4
Прегледи: 3491

55377

Публикации: 0
Прегледи: 1470

9005

Публикации: 2
Прегледи: 2532

27409

Публикации: 1
Прегледи: 2567

49534

Започната от vanko77777


Публикации: 7
Прегледи: 2809