• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 00:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размисли и страсти за помпичка за въздух :)

Започната от ruark, 04.07.2006 17:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ruark

Привет !

Ходих до Итън да си купя лекарства за Ихтиото което налази от вчера.

И като се разговорихме за аквариума и разбраха че нямам аератор се почна пак как ги гледате тия риби и тн (странното е че и Пецата ми каза като си купувах нещата от там че е добре определено да има аерация и че винаги слагал).

Понеже четох че е добре при лечение да се спира филтъра и тогава трябва аерация реших да си купя помпа и камъче така или иначе или ако ми се наложи за нещо друго.
Абе имал пари дал е малко историята ама ....  

Та реших че за моя случай най-малката възможна помпа върши работа.

Взех си Tetra APS 50 модела цената им с Sera беше еднаква а тaзи ми хареса на дизайн повече и идваше с кранче за регулиране:
http://tetra-fish.co.uk/tetratec/airpumps.html

Купих си и две камъчета едно съвсем малко около 3 см и едно около 10.
Проблемът е че тази помпа си шуми осезаемо, докато само с филтъра ми Serafil 400 аквариума е тотално безшумен а в стаята където е аквариума спя.
За шумът допринасят и самите балончета ако се усили повече помпата. За да е що годе безшумно положението, трябва помпата да е почти на минимум като тогава човек почва да се пита има ли идея да я има въобще.

Та въпросите са няколко:

Ако някой има впечатление от най-малката помпа на Sera като шум (sera air 110 се води) в сравнение с моята, моля да сподели и евентуално да ходя да я сменям. То май напълно безшумни помпи няма или бъркам ?

Има ли нужда от аерация да кажем при жегите сега ставаше към 29-30 градуса водата, аквариума е що годе залесен, гледат се 18 малки риби в 73 литров аквариум.

Ако няма нужда и няма по-тихи помпи тази за какво би ми вършила работа в този аквариум, евентуално при болести ?

77

ако ти е пренаселен аквариума може би ти трябва аераторче,но в твоя случай  помпичката  е абсолютно ненужна :D тия които са ти казали че ти е нужно аераторче постояно са те подвели,може би поради комерсиални причини или пък поради незнание :twisted: когато лекуваш ихтиото трябва да махнеш активният въглен от филтъра и да спреш ув лампата(ако имаш такива),но филтъра трябва да работи :D може да пуснеш и аераторчето (аз единствено тогава го ползвам) :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

N.Nobs

По ред на въпросите:
Точно със Сера не съм имал досег,но едва ли ще намериш безшумен аератор.Особено, ако спиш в същата стая.

Самия аератор е безсмислен. Самото движение на повърхноста на водата насища с достатъчно кислород.Не е било необходимо да спираш филтъра.Лично аз бих нахнал само гъбата и бих го използвал като пауърхед да разбърква водата.

А самия аератор може да ти свърши работа ако ти се наложи да извадиш евентуално някоя риба в отделен съд.Дано не ти се налага :D
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Trobata

Моя аквариум като беше заразен с Ихтиото спирах само лампата и на помпата махах само гъбата(аз съм с AquaEL FAN 1).

Similar topics (5)

50519

Публикации: 12
Прегледи: 4283

20978

Публикации: 5
Прегледи: 4797

9439

Публикации: 5
Прегледи: 4012

45379

Започната от Hai4o


Публикации: 14
Прегледи: 9820

24119

Публикации: 13
Прегледи: 9811