• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 02:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Уплътнения за канистър - проблеми

Започната от balthazarvn, 01.03.2011 20:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

balthazarvn

Здравейте колеги, имам проблем с уплътненията на канистъра "Флувал"205. От Варна съм, от къде да си набавя нови уплътнения някои има ли идея?

bay_milee

http://www.hubata-seals.com/bg/categories/contact.htm  Пробвай тук имат какво ли не за канистър обаче не знам все пак е магазин само за гумени уплътнения. :-) Колега изпрати запитване до фирмата какво точно е уплатнението и можеби ще успеят дате насочат. :-)

Joro Vn

    Първо се убеди, че наистина съществува проблем с тях. Всъщност даже не си уточнил какъв е- пропуска/т или от друго естество. При пропуск провери дали все пак не може да се отстрани- възможно е пресукване /защипване/ на уплътнение, попадане на чуждо тяло в контактните повърхнини и т.н.
    Ако действително са за смяна и не може да намериш оригинални от търговската мрежа, ми пиши на ЛС- възможно е да измислим и нещо нестандартно. Плоско уппътнение се изрязва от подходящ листов материал, а т.н. О-ринг може да се изготви чрез залепяне от каучуков шнур.   

balthazarvn

Мерси колеги. Жоро проверих за пресукването и почистих гумените уплътнения и леглата им, все същата работа. Днес обикалях за о-рингове, намерих комплекти с различни диаметри и дебелини. Смехних о-ринговете на входа и изхода и проблема се реши. Най-вече се интересувах за оригинални части, защото нямам гаранция с тези уплътнения.

Асен Евгениев

Оригинални уплътнения са ми държали по-малко от "ментета".
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Buhoff

Няма оргинални има качествени и некачествени. Зависи кой производител на уплътнения си е избрала фирмата която предлага крайния продукт - филтъра. Ако фирмата е с име по-вероятно уплътнението да е качествено. Трябва да се има в предвид че каучука старее и качествата му се променят под въздействието на температурата влажността и т.н. Ако ти продадат "оригинални" уплътнения които са съхранявани неправилно може да се износят и пропуснат много по бързо от "менте" както е казал Акапулко. По принцип тези уплътнения се съхраняват във вакумирани пликове така срока на годност им се удължава значително.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F4lge4o.jpg&hash=5660dd52dccd55421c84b73c312185f9a730a154

Joro Vn

    Всъщност колегите са доста прави в значението на понятията ОРИГИНАЛЕН или НЕ. Под оригинален се разбира обикновено, че изделието е с необходимото и даже по- високо качество, за да удовлетвори предназначението си. От тук се стига до използване на това определение- то вече се класифицира като нарицателно. Според мен правилният и лесен подход е да се търси изделие с регламентирани параметри и материали от производителя, макар че в нашата БГ- действителност това не всеки път е възможно, особено в някой браншове и отрасли.
   В случая с уплътненията подходът би трябвало да е същият- да се знае произходът на каучука, типа му и да се проверят размери и форма. Произходът му няма да помогне пряко за функционалността, но купувача ще може да си направи някой изводи- например дали декларираните материали и технологии наистина са това, което трябва да бъде, или иначе казано, изделието е менте. Има производители, които не биха си позволили подобни "хитринки", и други, които не биха се замислили какво предлагат или продават.
    Тук ще пусна един линк, от който може да се получи представа за основни и най- приложими материали за уплътнения:

http://www.satelit-nikis.com/material_descr.htm

    Може да изглежда скучно, но не е зле човек да е поне малко информиран, особено ако се касае за нещо по- отговорно, скъпо и т.н. Служебната ми практика показа, че дори и утвърдени производители не всеки път може да дадат нужната правилна преценка относно приложението на тези материали в по- специални условия- типичен е случая с перфлуор каучуците.
    С предварителни извинения на автора на темата, ще си позволя да променя заглавието и, за да става ясно какви са по- точно коментарите в нея. 

Similar topics (5)

46122

Публикации: 3
Прегледи: 3812

2332

Публикации: 12
Прегледи: 5729

41195

Започната от met


Публикации: 7
Прегледи: 4005

5293

Публикации: 5
Прегледи: 3751

35941

Публикации: 1
Прегледи: 2200