• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 12:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

ПОМООООЩ - ЛАМПАТА МОЖЕ БИ ЩЕ ГРЪМНЕ ...........

Започната от tsen_ka, 05.10.2014 16:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Еййй, аман от това обяснение! Казаха ти..Тези миди и рапани не носят нищо добро..Ако вярваш на този продавач, що не го питаш и за капака с лампата а питаш тук? Нали за това е форума за да даваме съвети и помагаме.  Търговците в стремежа си да продадат повече неща абсолютно непотребни ви натоварват сметката но тези  допълнителни неща са абсолютно ненужни за аквариума..Даже ВРЕДНИ.

bunzip2

Май не ти се слуша...
Тези рапани и миди, са само варовик! Варовика втвърдява водата.
Рибите, които си взел (хм, за там не ми се говори, половината са несъвместими), обичат МЕКА, а не твърда вода. Престоя на тези черупки от миди и т.н. във водата, я прави твърда и неподходяща за тези рибки.
Човекът от магазина, другия път му кажи да си намери друга работа, щото явно не е за този магазин.
Грунда който си сложил е крайно неподходящ!
Златната рибка я махни, не е за този аквариум.

В сайта има профили на почти всички рибки, а на тези които имаш - за всичките! Вземи ги прочети и виж какви са им изискванията. Преди да се съберат заедно няколко вида, първо трябва да се запознаеш с изискванията им. Едни рибки имат едни изисквания, други имат съвсем други изисквания. Някой рибки изяждат други... трети се бият и т.н. Каращистването на каквото падне, не води до нищо хубаво.

Преди да започнеш да се занимаваш с нещо, е добре предварително да се запознаеш поне с минимума в тази област, за да няма неприятни изненади, излизшни харчове на пари и гибел на някой от екземплярите!

Ivan_S

Цитат на: tsen_ka - 06.10.2014 15:42
Цялото дъно е със ситни камъчета и отгоре върху тях сме си наредили за декорация тези морски мидички и рапанчета, които са предварително изварени - така ни каза човека от Зоо -магазина , откъдето си купихме рибките - НО ЯВНО СМЕ ПРЕКАЛИЛИ С КОЛИЧЕСТВОТО..........май ще трябва да ги поразредя ................или да изчистя всичко........

Мхм, разкарваш всичко морско от сладководния аквариум - да не остане нито едно рапанче, нито една мида. Такива черупки може да има само в африкански цихлидарник или друг, който налага поддържане на твърда вода. Освен черупките, помисли за махане и на златната риба. Като че ли мернах и серпи (може и да са фантоми, не ги различавам добре от снимката). Ако наистина сте купили такива риби, като пораснат може да създават проблеми поради недобрия си нрав понякога. Най-добре си преосмислете концепцията и ако трябва разменяйте риби овреме. Ако някой колега ти се стори груб, обичайно не е така, просто е в интерес на рибите и аквариума. Акваристите са странни птици и повярвай биха се застъпили повече за рибите и растенията, отколкото за собственика им :-P. Това е, ако има нещо, питай, хората ще отговорят и е добре да се вслушваш в съветите на колегите. Успех  *THUMBS UP*.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

donpeev

Здравейте, аз имам подобен аквариум на същия принцип. И аз имах проблеми с лампата. Дали от влагата или от пръските от балончета, влизаше вода вътре, но преди да стане белята, уплътних хубаво със силикон и всичко е 6. За такива проблеми няма смисъл да се занимаваш гаранционно.

tsen_ka

Добрееее, разбрх- слушам и изпълнявам - махам всичко МОРСКО от дъното - само не ми се карайте моля Ви -НАЛИ СМЕ ЗА ТОВА - ДА СИ ПОМАГАМЕ - който разбира - на такива начинаещи като мен.
Ето - donpeev също е имал проблем с лампата ( за което отворих тази тема )
donpeev може ли да те попитам как точно направи всичко и има ли значение какъв е силикона ? Благодаря предварително !!!

Similar topics (5)

54946

Публикации: 5
Прегледи: 3063

5708

Публикации: 14
Прегледи: 7601

28625

Публикации: 5
Прегледи: 4283

48793

Публикации: 4
Прегледи: 3651

4914

Публикации: 21
Прегледи: 8216