• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 06:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Пепел по повърхността?

Започната от bestlap, 16.08.2016 16:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bestlap

Здравейте :) 2 дена се наложи да съм без капак  и водата стана ужасна  :karamse: :duvar: уж го пазих завивах го, но явно не достатъчно и в момента повърхността е осеяна с пепел който не знам как да махна. Пробвах с помпичката за сифониране на дъното но не става дори почти да я извадя да е потопена 1 см пак пепелта си стой от горе и не успява да я засмуче  *HELP* *HELP* *HELP* Ще се радвам на всякакви съвети.
Ето 2 снимки да добиете представа за какво говоря >
https://s3.postimg.cc/6f65xiw9r/20160816_133626.jpg

https://s3.postimg.cc/vmh1xrzdr/20160816_133631.jpg
www.st-wedding.com - Нещо повече от фотография!

discusfen

Спри помпите в аквариума повърхноста на водата да остане неподижна.Вземи един буркан от компот и го потопи във водата така че да е потопен без да има вода в него и леко започни да го накланяш като бавно пропускаш вода в него за да почне да се пълни.Малко преди да се напълни го вадиш за да не прилее събраното в него обратно в аквариума.Хвърляш събраното и повтаряш процедурата до изчистване на ципата събрана на повърхностния слой на водата.

asito

Може и хартия някаква, примерно вестник или кухненска, да плъзнеш по повърхността на водата. Много прахоляк наистина...

discusfen

Де да ставаше с някаква хартия да потопи в аквариума за целта ще му трябва филтърна хартия той весника мастило има и смаска може да има от матрицата която го е печатала.Това е начина по това време на нощта когато когато нямаш подходящи материали.С няколко процедури и си готов ако не си го пробвал пробвай и да кажеш дали си доволен от резолтата.

asito

Ами пробвал съм и с кухненска хартия и вестник и става. Мастило обикновено пускат жълтите вестници, а такива вкъщи няма. То май вече никакви вестници нямаме с тоз интернет.

discusfen

Пробвай с буркана да видиш как става и колко гняс като сополи ще събереш и ще ги видиш на живо ,че си ги събрал.С тая хартия какво ще направиш ще раздвижиш ципата ще се поизгуби и на другия ден пак на ново ще я има.

Lightning_boy

Господа, откакто е пусната темата я следя. Някой може ли да сподели мнение или хипотеза от какво са се получили тези неща?
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

asito

От прахоляка в стаята са се получили. Само си представи кво дишаме постоянно...

Lightning_boy

Цитат на: asito - 17.08.2016 15:06
От прахоляка в стаята са се получили. Само си представи кво дишаме постоянно...

Човек, за два дена без капак това да се получи ... аз бих се притеснявал повече аз какво дишам отколкото какво има в аквариума ... *offtopic
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

manyg

или е прах или е бактериална ципа. Хвърляй два/три листа ветник отгоре и го после напраго нагоре без да капе много много вътре. С буркан или шише си е голяма занимавка и в зависимост от аквариума може и 10-15 мин да отнеме.

Lightning_boy

Това с вестника нещо ми се струва съмнителна работа. На мнението на колегата discusfen съм и аз. Много химия има в тия вестници. Мисля, че ако намери оризова хартия също ще му свърши работа. А за буркана, ако е с по-голямо гърло не виждам да има проблем.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

petko

С лист от принтерна хартия с бъркан много играчка.

paralaks

Колега, що не пробваш да си направиш скимер от бутилка от кола 500мл. и филтърна глава.Отрязваш дъното на бутилката и я поставяш с лепки с гърлото надолу.Пълниш я с малко вата, в гърлото влючваш филтърната глава.Отрязаното дъно  трябва да е на нивото на повърхноста -1мм.Засмуква се вода от повърхноста и пепелта остава във ватата, а водата се връща в аквата. В тема на danielm можеш да го видиш на снимка.Успех.

bestlap

Проблема е решен с помощта на discusfen на когото благодаря! Отне ми 10 мин и 3 легена с вода и 90% от прахта изчезна след няколко дни ще повторя процедурата и съм готов  *YAHOO*
www.st-wedding.com - Нещо повече от фотография!

asito

С хартия не пробва ли?

Similar topics (1)

1412

Публикации: 42
Прегледи: 20096