• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 05:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Обратна осмоза

Започната от nikan, 13.10.2014 11:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikan

Здравейте от известно време планирам да си купя система за обратна осмоза поради твърдата вода се налага да добавям трапезна такава в аквариумите ми  и попаднах на това  http://www.biowater.bg/6-stepenna-prechistvatelna-sistema-za-trapezna-bio-voda-model-dps-06.html  хареса ми поради изключително лесното използване в домашни условия и свързване въпроса ми е дали ще достатъчно ефективна?

petko

Това не е точно обратна осмоза.
Не се знае с какви параметри е на изхода.Дали променя твърдостта.

nikan

Да интересно че все пак водата преминава през обратна осмоза ето ги етапите на процеса,а и няма загуба на вода *UNKNOWN*
1 Етап: Двоен керамичен филтър предотвратява преминаване на органичните и неорганичните замърсители като ръжда, песъчинки, водорасли, тиня и др. през системата. Порите на керамиката са с големина от 0,5 микрон, което предотвратява и преминаването на бактериите през нея!

2 Етап: NMPW Нано пълнеж - Нанотехнологиите са едно от най-големите достижения на науката през последните години. Пречистването на вода за питейни нужди с използването на нанотенология повишава енергоефективността на процеса и намалява цената. Като специфична пореста повърхност NMPW е с до 100 пъти по-голям капацитет и 10 пъти по бързо усвояване на тежките метали и хлора във водата, спрямо стандартно използваните KdF медиите. Нано пълнежа потиска развитието на бактерии, натрупани по външната част на керамичния филтър.

3 Етап: Активен въглен - Активен въглен от кокосови черупки ефективно премахва вещества, които причиняват цвят и мирис на водата, хлор и токсични органични вещества и някои тежки метални йони.

4 Етап: Двойна обратна осмоза - Двойния керамичен филтър предотвратява преминаване на органичните и неорганичните замърсители като ръжда, песъчинки, водорасли, тиня и др. през системата. Порите на керамиката са с големина от 0,1 микрон, което предотвратява и преминаването на бактериите през нея!

5 Етап: 2-ри NMPW Нано пълнеж (за по-качествена филтрация) - Нанотехнологиите са едно от най-големите достижения на науката през последните години. Пречистването на вода за питейни нужди с използването на нанотенология повишава енергоефективността на процеса и намалява цената. Като специфична пореста повърхност NMPW е с до 100 пъти по-голям капацитет и 10 пъти по бързо усвояване на тежките метали и хлора във водата, спрямо стандартно използваните KdF медиите. Нано пълнежа потиска развитието на бактерии, натрупани по външната част на керамичния филтър.

6 Етап: 2-ри Активен въглен (за по-качествена филтрация) - Активен въглен от кокосови черупки ефективно премахва вещества, които причиняват цвят и мирис на водата, хлор и токсични органични вещества и някои тежки метални йони.

SDB

Интересно - "6 степенна" а само с два филтъра *dontknow*

petko


nikan

Да в етапите е описано че минава през обратна осмоза,а в сравнителния анализ на продукта става ясно че не е така дори обратното колко вредно било явно не би ми свършила работа !В такъв случай може ли някой да сподели мнение за подобна система лесна за свързване която да използвам 1 път седмично да добия 60-80л вода!

asito

Мда, не прави осмоза. Иначе с тоя дебит 4л/мин щях я взема веднага...

gebo777

Да, това си е измишльотина някаква... За приблизително същите пари препоръчвам това - http://www.ebay.de/itm/121184396500?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Аз лично съм с такава, взех и за един познат. Продавачът приема оферти от 105 евро и като прибавите транспорта, става 240 лева - монтира се елементарно, получавате и осмозна вода, и трапезна за пиене.
Да не забравите после да почерпите по една бира !?!  :-D :-D :-D
ТИ ПОЧЕРПИ ЛИ НЯКОГО ДНЕС ?!?

bunzip2


nikan

Моята идея е монтирам системата примерно на батерията в банята пускам я за няколко часа добивам 60-80л вода след това разкачам до следващото ползване

gebo777

Такъв вариант мисля, че не съществува... Със сигурност може да се пригоди някакси, но няма да е чак толкова елементарно... Този вариант, който аз пуснах, е с допълнителна малка батерийка и се монтира в кухнята - доста е удобно, а и спирате да купувате от псевдоминералните води за пиене... :-)
ТИ ПОЧЕРПИ ЛИ НЯКОГО ДНЕС ?!?

nikan

Определено трябва да се насоча към инсталацията и за постоянно !Мисля че попаднах на нещо подобно http://www.argo-market.com/Products/Details/2416 притеснява ме монтажа на допълнителната батерия не ми се пробива плота на кухнята или по някакъв начина да я извеждам отгоре иначе имам място под мивката  :-(

petko

Тази не става за пиене.Няма минерализаторна степен.

gebo777

Това с допълнителната батерия на пръв прочит звучи страховито, но е в пъти по-удобно. Имай предвид, че ако вземеш система с допълнителна минерализация, тази вода освен за пиене ще започнете да я използвате за готвене, да си пълните кафе-машината, формичките за лед и т.н. и т.н... Ако за всяко нещо трябва да опъваш маркучи с отделни кранчета, много бързо ще ви дотегне...
ТИ ПОЧЕРПИ ЛИ НЯКОГО ДНЕС ?!?

asito

Дългата употреба на минерална вода, води до камъни в бъбреците...

Similar topics (4)

20098

Започната от petrovichi


Публикации: 24
Прегледи: 17156

32013

Започната от joro1981


Публикации: 11
Прегледи: 7662

28130

Публикации: 0
Прегледи: 2851