• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 21:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Моля за помощ при избора на аквариум

Започната от Lulana, 02.11.2012 14:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lulana

 Здравейте. Преди няколко месеца писах, че имам бета, златна рибка, диво сомче, неонка и т.н. в 25 литров аквариум. Вече ми останаха само златната и неонката. Също както вече имам още няколко златни. Наясно съм, че аквариумът е малък, за това смятам да си взема един 200 литров, а може и по голям ако ми стигнат мястото и парите. На 13 г. съм, така че ще ми трябва време да събера парите. А и без това съм 7клас и тази уч. г. ми е много напрегната. Майка ми не обича риби особено много, така че сама ще се справям. Смятам, че лятото ще успея да купя аквариум. Въпросът ми е дали някой от вас знае къде има добър стъклар в София, от когото мога да си поръчам аквариум? Мисля, че така ще ми излезе много по евтино. А също искам да попитам от къде мога да си поръчам здраво шкафче, върху което мога да сложа аквариума? И последният ми въпрос е дали за такъв голям аквариум ще ми трябва спецеална конструкция, която да го поддържа от рода на    
http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa=X&biw=1440&bih=766&tbm=isch&prmd=imvnsfdl&tbnid=Dv2MnUuKfPq0EM:&imgrefurl=http://bg-pet.com/Fish/Aquariums/AquaEl/classic80.htm&docid=STb5kM95m3XlqM&imgurl=http://bg-pet.com/Fish/Aquariums/AquaEl/images/pearl80Rec.jpg&w=770&h=526&ei=qbuTUNjHHcLk4QSHhoHgAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=798&vpy=349&dur=5057&hovh=185&hovw=272&tx=114&ty=98&sig=108591717037437651193&page=1&tbnh=149&tbnw=228&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,i:111          , което ще ми излезе доста скъпо или просто мога да използвам нормален от рода на                 http://aquariumbg.com/forum/problemi-i-preporaki/5-litrov-akvarium-vaprosi/      ?

Благодаря предварително! :-)


Penta

Преди много време направих грешката да поръчам аквариум при стъклар "за да е по-евтино" . Изобщо не е по-евтино, в замяна на това пък качеството на изработка е в пъти по-лошо. Има раздел в форума "Спонсори" , където се рекламира изработката на аквариуми - няма да намериш по-евтино при стъклар (при същата дебелина на стъклото).

Lulana

 Благодаря за информацията. Вече се ореантирам към 300 литра. Колко горе_долу ще струва аквариум с този размер? Близо до дома ми има зоо магазин, където човек може да си поръча аквариум и те му го изработват. Това ще свърши ли работа? Също има и магазин за акваристика, но там е много скъпо. За 300л. ще ми вземат луди пари! В София зад Народния театър всяка събота има животинска разпродажба. Там продават и аквариуми. Относно цената това ми изглежда най_добрият вариант. Вие какво мислите?

П.С.  Смятам да купя само аквариум. С обзавеждането сама ще се справя.
: 03.11.2012г 10:10ч
И още един въпрос относно "съдържанието" на аквариума. Много бих искала да ми е тропичен, но вече се привързах към златните рибки. Тумбестите са ми много симпатични! А и без това като имам златни, мога да си взема и декоративни жабки и тритони ( разбира се, незастрашени ), защото обитават една и съща среда. Това не мога да го направя с тропичен аквариум. Друга причина да не се разделъ със сегашните си рибки са снимките в интернет как хора държат в ръката си гигантски златни. С такъв аквариум може и на мен да ми излезе късметът. Кажете вашето мнение.

ogogogo

За първи път чувам че зад Народния театър има пазар за животни!!!
Обади се на някой от хората в раздел спонсори които лепят аквариуми и
ги питай за цената.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

pathfinderrr

аз бих ти препоръчал това http://www.akvariumi.eu/katalog/juwel/item/juwel/rio-240.html (не е задължително да го купиш от тях и за тази цена), но като конфигурация е много добро. Освен това при такъв голям аквариум е хубаво да имаш гаранция за качество (juwel дава 2 г гаранция).

Друг вариант е конкурентния http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_30&products_id=1154.

Така според мен не поемаш рисковете на баш майстора и "направи си сам" мераклийте, а получаваш най-доброто качество, за нещо което може да бъде доста рисково - например четвърт тон вода в хола ти...
<O(((((<{

Penta

Аквариум от 10мм стъкло, кантирано, лепен със най-подходящия за целта силикон, абсолютно професионално направен (и често доставен до врата) , струва  50ст/литър т.е. 300 литров ще ти струва 150 лева.
Това което pathfinderr Ти предлага го вземаш , пълниш с вода и пускаш рибите - т.е. има всичко необходимо като техника. Затова е доста по-скъпо.

tonino


Асен Евгениев

Цитат на: tonino - 03.11.2012 18:03
+ шкаф,капак и оборудване за не повече от 500 лева...
Ето това е добра оферта.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Lulana

 Благодаря за отделеното време! Колко ще струва шкафче за такъв аквариум? Смятам да бъде високо около 20см. Знам, че не е най_добрият вариант, но не разполагам с особено много място, така че планирам аквариумът да бъде по_висок от колкото широк. И да ви попитам. Гледах за разни биофилтри в справочник на сера. Качествени ли са? И колко ще ми струва? Не мога да си позволя много скъп филтър. Но ако е качествен, ще се опитам да си взема. Още не мога да установя причината защо ми умират риби в сегашния аквариум. Днес женският ми хелер се беше мушнал зад филтъра. Изкарах го и си плуваше съвсем нормално. Беше много активен. Утре сутринта ще видя дали е оцелял. Преди две седмици се разигра същата история с най_малката ми златна. Оцеля. Една седмица след това почина. На следващия ден си отиде и втората ми най_малка златна рибка. Не разбирам как на мои приятели, които също имат риби не им се случват такива неща, като еден от тях ги гледа в мизерни условия. Обикновено водата му е жълта. Всичките му риби са в отлично състояние. Преди използвах акватан. Всички декоративни охлюви, които си купувах, умираха. От както го спрях, декоративни охлюви не са ми почивали. Не мога да разбера причината. Сега ще видя линковете и ще ви отговоря.
: 03.11.2012г 22:10ч
Относно отговора на Г_н или Г_жа  "pathfinderrr", няма начин да събера толкова пари на 13г. Аз за 2 месеца ще събера 100 лв. пък камоли 1300!  =-O  От ново ще Ви напомня за близкия зоо магазин. Днес питах. Казаха ми, че за дебелина на стъклото 1 см, цената за литър е 1 лв. От друга страна офертата на  Г_н или Г_жа "Penta" много ме заинтересова. Може ли да ми дадете още информация? Ще Ви бъда много благодарна.
: 03.11.2012г 22:10ч
Имам още един въпрос. Аквариумът ми е малък, а вътре имам доста риби. Гледах една статия, където една златна расте 2см за 2 месеца. Не виждам да има да има такъв напредък при моите риби. Ще мога да взема такъв аквариум едва в края на лятото. Според вас ще успеят ли златните ми рибки да наваксат растежа след това?

Асен Евгениев

Цитат на: Lulana - 03.11.2012 23:03
От ново ще Ви напомня за близкия зоо магазин. Днес питах. Казаха ми, че за дебелина на стъклото 1 см, цената за литър е 1 лв.
Не четеш ли какво ти отговарят? Тук ще ти го направят на половин цена - 0,50 лв. за литър.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

pathfinderrr

Казах че предложените напълно оборудвани конфигурации не е задължително да ссе купят на обявените цени. Ако се разтърси човек може да си намери например Рио 240 за 700. Но правилно отбелязват колегите, че пазара е друг едното е немско качество с гаранция, другото "направи си сам"
<O(((((<{

chaykov

Цитат на: pathfinderrr - 04.11.2012 15:50
Казах че предложените напълно оборудвани конфигурации не е задължително да ссе купят на обявените цени. Ако се разтърси човек може да си намери например Рио 240 за 700. Но правилно отбелязват колегите, че пазара е друг едното е немско качество с гаранция, другото "направи си сам"

Пример: 80л напълно оборудван около 300лв("купешки"). 300л. аквариум с капак и лампи - 245лв.
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Lulana

 Здравейте!
Съжалявам, че не Ви писах от доста време, но имам много уроци покрай училище.
За аквариума на половин цена. Да, на истина смятам да направя покупка от тази фирма. Ако не е проблем, ще помоля за координати на производителя.
Имам един въпрос. Задължително ли е да си купя шкафче или може и без него? Смятам най-много да си взема шкаф, висок около 20см по естетически причини. Колко би струвало това?
И имам един последен въпрос, който много ме интересува, но никой не ми отговори, когато го зададох преди. Ще наваксат ли златните ми рибки растежа в новия аквариум? Защото в този изобщо не растат.
Благодаря предварително!
: 11.11.2012г 13:01ч
Имам още един важен въпрос. Как ще сменям 60л вода всяка седмица? За сегашния ми аквариум за 20% едва ми стига една голяма кофа. Обикновено слагам водата да престои една нощ. Преди използвах акватан, но спрях да га използвам, защото всеки охлюв, който купувах, умираше. От както го спрях, охлюви не са ми умирали. Моля Ви, кажете какво да правя.

S_mo

Ако преместиш рибите сега може и да порастнат, ако го преместиш през лятото не. Имаш ли престава колко висок ще е щкаф 20см? =-O . Това не може да бъде шкаф а рафт. Не разбрах какъв аквариум мислиш да купуваш?

Lulana

 Имам един приятел, който има 60л аквариум. Той вече не го използва, така че каза, че ще ми го даде. Единствено ме е страх да не би рибите да хванат инфекция от предишните обитатели. На него доста риби са му умирали.
Задължителен ли е шкаф? Ако не е, ще мога да купя аквариум до пролетта, а може и по-рано.
Иначе говорех за предложението на г-н\г-жа Penta. Повече  информация за фирмата производител наистина ще ми бъде от полза.

Similar topics (5)

18260

Публикации: 14
Прегледи: 8626

42777

Започната от vonn


Публикации: 1
Прегледи: 2463

16143

Публикации: 10
Прегледи: 3988

8330

Публикации: 12
Прегледи: 5431

57123

Публикации: 2
Прегледи: 1833