• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.07.2020 01:01

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Впечатления от моделите филтри

Започната от Boby_, 07.02.2007 14:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki_o

Налага ми се-Живея в Германия :-(
Иначе в последно време почетох за модела за който пишеш и ме влече ама...Намерих оферта за такъв в интернет за 41 евро зареден ама каква е гаранцията просто незнам и предпочетох горепосочените.

bunzip2

За JBL-a, не мога да дам мнение.
Но като цяло съм чувал няколко EHEIM модела канистри как работят, всички се чуваха като в стаята е тихо.
За съжаление не помня точно моделите, но си спомням добре, че бяха по-шумни.
Другите колеги, които ги ползват, да споделят пак мнения.
Иначе за sunsun-a, за модела който съм писал, грешка няма. И при мен е много важно в стаята където е, да не се чува, и успешно се справя, а е дори стария модел с металната ос на ротора.

Caxapa

Общата бройка на филтри-външни и вътрешни  в стаята в която спя са девет-9  и се чуват само часовниците вечер или ако някоя флейта бие в стъклените капаци и се стичат капките. При всяко почистване се чуват известно време малко по-шумно но после всичко си идва на място. Даже съм им хванал цаката.  Вечер като чуя някой от външните да издава впесефичен шум  като да вади балончета въздух  с водния поток си давам сметка че е ча контролно почистване на налепите   по маркучите и евентуално  на промиване на медията.
Та филтрите които позвам са само Ехайм. В банята си имам още няколко аквариумчета също с тази марка.

niki_o

Ехаимчето(вътрешното) което ползвам сега е напълно безшумно.За това клонях към двата ехаима по-точно Експирианса,но вие ме отказахте.Сега чакам мнения и за JBL-а.Включвам вариант и Sera fil 130.
P.S.Толерира се леко бръмчене ама леко,просто тетрата ми бръмчи и дрънчи доста.

Caxapa

Не знам кой те е отказал от Ехайм. Това със шума който се чува на няколко месеца веднъж с балончетата си е в реда на нещата. Просто на другия ден си правя профилактика на канистъра на който му е дошло време за обсужване. И както казах..чуват се тамерите  на осветлението които цъкат но все още не се доверявам на електроните а карам с механичните. Това е шума вечер.

niki_o

АААаа.. Не съм разбрал добре.Добре външните ти на Ехаим кои модели са?

Caxapa

2222, 2224, 2213, 2217,2211 и 2226   На колега тук дадох Еко про 200  и Еко про 300..също си няма грижи с  филтрите  макар да съм резервиран  от към закопчаването на главата  при тях.

niki_o

Хм,имам две седмици до заплата за още мнения и мислене.
Навсякъде в описанието на Експирианса се подчертава абсолютно тиха работа.Но и за JBL-а също,е то и за Тетрата,но надписа произведено в Китаи го видях чак в къщи  :duvar:
Другите още преди да пиша ги проверих немско производство са и с по 4 год. гаранция.Цената им е еднаква,и  са с всичко нужно екипирани.

Penta


nikan

+ и от мен за еco pro 130 ползвам го от няколко месеца и определено съм много доволен,лесно обслужване(най лесно почистване от всички филтри който съм имал) и определено безшумен! *THUMBS UP*

iLudia

Аз съм с Eheim 2126 и има лееек шум, който се чува при пълна тишина в стаята. А това, че е в шкаф, сякаш само увеличава шума, и го превръща в кънтене. Не знам, може би аз съм с прекалено добър слух, но не бих нарекъл този филтър "безшумен". С други модели на марката нямам опит.
Using Tapatalk

vanko77777

Аз имам три Eheim двата са 2228 а единия е 2217 и не се чуват изобщо
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.


20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

niki_o

Само гласове за Ехаим.Никои ли няма JBL.
P.S.Забравих да кажа, че аквариума е на земята и явно канистера ще трябва да е по- нисък от 40 см.или не е проблем ако крановете са над нивото на аквариума

sVGNsali

Как да няма + за JBL? По-горе сме казали. Но нямам ехайм, за да ги сравня.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

asito

Имам два филтъра (външен и вътрешен) jbl в момента. Имах и трети(външен), но го продадох. Много съм доволен. Имам и друга техника на същата фирма, както и им ползвам храните. Досега не съм бил разочарован и мога само хубави неща да пиша за jbl :)