• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 23:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Липсващо оборудване за нов аквариум - Магазини и цени?

Започната от leppermesiah, 20.02.2015 17:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

leppermesiah

Здравейте на всички, които периодично си мокрят ръкавите *JOKINGLY*,

Още един се присъединява към вашата общност и се надявам това да продължи дълго време.
Днес ми дойде 260 литровата "вана" където ще къпя много растения и пасаж рибки. Първи аквариум ми е, така че има много неясни неща, но точно за това е и този форум за да се информирам при нужда.

За всичко останало чета постоянно, че чак главата ме заболява от толкова информация, но не намерих конкретен отговор на няколко въпроса, или това което намерих е остаряла информация.

- От къде в България мога да си закупя Дропчекър тип "амано" или подобен? Държа да е от стъкло защото пластмасата старее особенно във вода. Знам за чекъра на JBL но не ми допада формата му.
- За CO2 системата за сега имам Редуцил вентил от "Редко" и брояча на мехурчета на JBL. За бутилка ще си купя пожарогасител и ще ми го преправят там във самата фирма, и ще ми сложат и кран. Остава да ме посъветвате от къде да намеря на поносима цена Соленоиден клапан на 220V (не ми се използват трансформатори за 12V), Иглен вентил и Маркуч който да не пропуска газ през стените (Как точно се казва за да знам какво да търся).
- За осветление имам 2 х 30W T8, но предполагам това ще да е малко за Natural Aquarium тип ? Може би ще се наложи да сложа още 1-2 за да станат поне 120W. Интересува ме кои пури са най-подходящи за такъв аквариум - Марка, температура на светене.
- За субстрат съм се насочил към следното: 1-ви слой ще бъде от ~2см Пемза(Лава) примесена със около 500гр. Тор от ЧКЧ и може би някакви бактерии за по-лесно стартиране ако не забравя :-[, мрежа със 5-6мм отвори за похлупак. 2-ри слой ще бъде от 5-6см. Зеолит. 3-ти слой ще сложа кварцов пясък. Това как ви се струва?

Разчитам на вашата компетентност за корекции по моя план така че смело ме критикувайте за да се науча :)

Caxapa

В раздел Пазар има хора които предлагат почти всичко. Има подраздел Търся и там можеш да пуснеш  обява на елементите кооито търсиш.  Иначе в магазините за Акваристика ще намериш стъклени дробчекери  и други такива консумативи.
Относно рибите си е лично предпочитаниеРастенията пък са съобразени с обитателите.

Similar topics (5)

16000

Започната от kamenov


Публикации: 0
Прегледи: 3196

42315

Публикации: 48
Прегледи: 17036

21296

Публикации: 4
Прегледи: 5343

13613

Публикации: 15
Прегледи: 7285

34071

Публикации: 8
Прегледи: 5888