• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 20:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Система под налягане за подаване на ЦО2

Започната от ivanov_km, 26.06.2011 11:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivanov_km

Здравейте!
Вчера стартирах системата за ЦО2, която се състой от бутилка от пожарогасител 2л, със извадена сонда и кран за ЦО2, манометър и иглен клапан на Камоци. ЦО2 го разтварям с активен реактор Ферпласт, подавам 90 балончета в минута. До момента бях със система мая и захар и с нея също подавах по около 90 балончета в минута. Аквариумът ми е 300 литров но количеството вода е около 270 литра. Имам и доста засадени бързорастящи растения. Рибите и растенията се чувстват чудесно с подаваното количество ЦО2. Направи ми впечатление, че като свързах новата бутилка ЦО2 с манометъра показа налягане от 75 Бара, но след стартирането на системата, след около 15 часа манометъра отчита вече 65 бара. Гарантирам , че нямам пропуски в системата никъде. Цялата за проба беше потопена във вода и никъде нямаше изтичане на газ. ЦО2-то не го спирам през ноща но то на практика след като спре активния реактор, който е вързан с таймер, командващш осветлението спира да разтваря и ЦО2-то излиза на големи мехури. Нормално ли е толкова бързо да пада налягането в бутилката, то ако така продължи бутилката ще свърши след седем дни  :duvar:. А бутилката е закупих заредена !

xoxi

И моята ситема е същата самоаквата е по малка 250 л,подавам иколо80 балончета в минута и co
ми стига за окло месец и малко ,като зареждам около 500 грама в ботилката co2 *DRINK*

ivanov_km

Добре а как ти се движат показанията на манометъра за високото налягане(след като е заредиш и да речем след 24 часа) Изобщо този манометър за високото налягане може ли да му се вярва за количеството ЦО2 в бутилката ?

Nikiengi

CO2 е втечнен газ и не може да се разчита на манометъра за количеството му в бутилката! С манометъра отчитаме само изпарения газ в празната част на бутилката. Смятам, че сега показанията ще се нормализират и задържат на това показание и така за около месец, месец и половина! Аз имам 3 л. бутилка, пълна наполовина, февруари месец показваше 40 Bar. при стартирането на подаването от нея, когато се затопли, налягането стигна 55 Bar., нищо че ползвам 70 мех. мин. постоянно и сега вече е под 30 Bar. и скоро трябва да се пълни!
:-)

xoxi

Да ти кажа от начало го следях,но вече спрях но и при мен се получава същият проблем като сложа бутилката след зареждане отчита едно а на другият ден друго и макар че не съм пипал игления винтил от настройката за предния месец на другият ден е нужна пренастроика защото налягането пада това се получава всеки път не знам на каво се дължи но си знам че на другият ден след зареждане трябва да пренастройвам(да усиля подаването от игления винтил) това екоето се поклучава при мен *dontknow*

Similar topics (5)

13418

Започната от karata


Публикации: 9
Прегледи: 5310

18060

Публикации: 6
Прегледи: 3410

6638

Започната от Stan_lz


Публикации: 10
Прегледи: 6322

50159

Публикации: 0
Прегледи: 1254

53702

Публикации: 3
Прегледи: 2402