• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Magic Feeder-Автоматична хранилка за аквариум

Започната от SpectraLL, 28.06.2011 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SpectraLL

Здравейте! Мисля да си зема този продукт https://www.aquazoo.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tp-ecommerce.tpl&product_id=728&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53 .

Проблема, е че не разбирам нищо от хранилки и имам няколко въпроса и в нета ненамерих инфо.
1. Пише, че може да програмира до 6 пъти на ден да пуска храна. Това означава ли, че мога да я програмирам за 6 дена да пуска по веднъж храна на ден?
2. Понеже понякога пускам таблетки освен храна на люспи и тн. дали може в машинката да сложа таблетки и люспи и на да ги пуска на едно хранене?

Много благодаря ако получа отговор, защото ми е спешно! Благодаря предварително.

Antuni

Днеска ще я разгледам, само да я има в наличност все още и ще ти пиша подробности!! Ето и аз я предлагам както и голямото и братче!!

http://aquariumbg.com/forum/terra-aqua/aksesoari/
0899808552

nidkolio

Не съм ползвал точно този продукт, но от наблюденията ми за хранилките тази е с механично настройване.
Това означава, че слагаш едни щифтове кога да пусна храна. Барабана с щифтовете се върти за 24 часа и можеш да сложиш до 6 щифта за 6 хранения.
Отговора на първия ти въпрос е:
Можеш да настроиш хранилката да пуска по един път на ден, всеки ден докато свърши храната или батерията. Или да си я настроиш за 6 хранения на ден, пак докато свърши храната или батерията.
По втория въпрос. Понеже хранилката има един резервоар за храна, вътре можеш да само упоменатия вид храна от производителя на хранилката. В противен случай никой не може да гарантира правилната и работа. Ако сложиш люспи и таблетки, никога няма да си сигурен колко таблетки ще се изсипят и колко люспи. освен това таблетките може да са прекалено големи за да се заредят в дозата за следващото хранене.

Дано да ти е полезна тази информация:-) Успех
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

SpectraLL

Благодаря за отговора! Много ми помогна  *thanks

Antuni

Така е колегата е много прав!! Общо взето може да ти пуска храна докато не и свършат батериите или докато не свърши храната до 6 хранения на ден!! Отзаде се настройва по колко храна да пуска пак ръчно което е добре за само един вид храна. Ето и малко по подробни снимки:

На клипчето е настроена на втората степен на пускане гранулата е NLS и е 1-1.5мм за да добиете представа колко освобождава. Има и една степен по надолу както и още 3-4 степени за по едра храна!! *THUMBS UP*

Ако има и други въпроси питайте защото ще подкрепяме и със снимков и видео материал!!
0899808552

SpectraLL

Засега нямам благодаря за изчерпателния отговор!