• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.08.2020 23:11

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Търся съвет за нагревател.

Започната от Legal76, 25.09.2018 12:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Legal76

Здравейте, бихте ли препоръчали, нагревател, ведно с термометър и прекъсвач? Идеята ми е, с един уред да реша проблема с отоплението на рибите.
Аквариумъъ е 60 л. 2 златни и 2 смочета.

Изпратено от моят Samsung Galaxy S8 с помощта на Tapatalk


Tracker

Почти всички нагреватели имат вграден терморегулатор, препоръчвам ти да вземеш марков защото обикновенно тока и водата не се харесват,
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

Legal76

Да, но от къде? Ако можеш с линк, най добре.

Изпратено от моят Samsung Galaxy S8 с помощта на Tapatalk


Tracker

https://www.sera.de/bg/

Вие на тези телефони "Изпратено от моят Samsung Galaxy S8 с помощта на Tapatalk", Google няматели?
:buff:
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

Ratsata


tetra

Напоследък модерният тренд в акваристиката са се наложили нагревателите с термо реле, поддържащи оптимално зададената температура. Едни скъпи и сложни съображения напълно излишни, натоварващи ни с излишен бюджет. Какво има в предвид? Никъде в природа и родината на нашите любимци температурите през деня и нощта не са еднакви. Слабите колебания на температурите нощ и ден, повишават имунната система на рибките и те рядко се разболяват.Защо изкуствено трябва да тормозим нашите любимци и джоба ни с термостати? Един обикновен нагревател с мощност отговарящ ма литрите на аквариума би вършел цялата работа и ще е по сигурен защото няма никакви релета и превключватели, и възможността от аварии са минимални. Цената ще е с пъти по малка, а сигурността по голяма.
Но и те си имат недостатъци. С настъпването на зимата се налагат корекции, но това не е трудно и можем да поставим допълнителен нагревател като помощен към основният. С настъпването на пролетта го махаме, когато температурата се повиши. лесен сигурен и елементарен начин.
Доколкото до мен в дългогодишният ми опит никога не съм използвал закупени нагреватели. Правил съм си ги сам по начин проверен от по старите акваристи. Размножавал съм много видове риби включително и неонките.