• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 11:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hunter

Но акривния въглен се изхвърля нали така  :-)

Nikiengi



saxon

На твоя ехайм не е ли въглена една  черна ватичка най-отгоре.Аз,като я махнах,сложих обикновена вата и водата стана кристал.

Sintia

От скоро гледам риби. Разгледах снимките ви в темата за "аквариума в моят дом" и се влюбих в някои аквариуми. За съжаление голяма част от снимките вече не мога да отворя и не знам към кой точно потребител да се обърна с молба за информация. Та питам всички вас - искам допълнително въздух като искам освен екстра кислород за рибките - да бъде и красиво (много ми допадат тези скрити устройсва, които правят мехурчета и изглеждат като "водопади" - толкова смотано обяснение надали съм правила досега, но се моля да ме разберете). Аквариумът ми е Juwel Rio 300 (350 литра), с външен филтър "Fluval" 406, термометри, нагреватели, лампи, черен грунд, дърво, камък и изкуствени цветя за окраса. Ще имам около 10-ина Angel Fish и 20-ина Dwarf Guarami (простете - не знам как се превеждат имената им). Утре ще го пускам (само с две гуарами, за да стартирам цикъла) и бих искала идеи за допълнително въздух (особено ако трябва да ги заравям в грунда). Благодаря на всички.

Caxapa

Тези въздушни стени и прочие са с Аераторна помпа с която вкарват въздух с маркуче и камъче или по-по-дълго камъче/въздушна стена/ и се получава този ефект.   Вярно е, че обогатява водата с кислород но при добра филтрация, тези допълнителни разходи по закупуване и потребление на електричество си е чист разход невъзвращаем.

Sintia

Цитат на: Caxapa - 25.04.2014 17:12
Тези въздушни стени и прочие са с Аераторна помпа с която вкарват въздух с маркуче и камъче или по-по-дълго камъче/въздушна стена/ и се получава този ефект.   Вярно е, че обогатява водата с кислород но при добра филтрация, тези допълнителни разходи по закупуване и потребление на електричество си е чист разход невъзвращаем.
Благодаря за бързия отговор :) Това е третият ми (последен) аквариум. В първият - 110 литра, с вътрешен филтър сложих помпичка и изглеждаше добре, но двата изходни маркуча хич не ми допадаха (че и вместо прозрачни - бяха отровно, турско сини и така биеха на очи, че независимо колко се опитвах да ги крия зад орнаменти и растения, пак много дразнеха окото). И тъй като този най-големият ще е едва ли не по средата на хола - искам да избегна максимално маркучи, кабели, чудесии...

Caxapa

Все още индукционото напрежение не е влязло в масова употреба а за въздушната стена../сори за спама/ но трябва да скриеш някой водолаз на дъното и да прави балончета, щом неискаш маркучи и прочие по аквариума си.

Stelian

Колеги помощ счупих си перката на ротора на Eheim 2008 от къде мога да си намеря резервна възможно най-бързо?

И втори въпрос счупиха се две от перата на перката едното го залепих преди малко с моментно лепило и смятам да я пробвам без едно до утре докато намеря нова - проблем ли е?

rollon

Колеги искам да попитам нещо относно това видео:

Мога ли да си намеря отнякъде подобен наконечник на този,който е сложен на входящата тръба на външния филтър(ако правилно съм разбрал от видеото).Моят филтър е друга марка,но все пак някой ползвал ли е нещо подобно?


hyenna

Искам да попитам какво точно значи H-max?
Височината до която филтърът (или филт.глава) поддържа означения на етикета си дебит
или просто височината до която може да "качи" воден стълб?

niky

Второто. Дебита на етикета е доста условен, най-често важи за празен филтър. Като се напълни с медия и се позадръсти пада драстично!

ivan_mz2

здравейте да попитам какви пури да сложа в аквариума с дължина до 500 мм и да са t5 благодаря

Penta

Цитат на: ivan_mz2 - 30.05.2014 18:41
здравейте да попитам какви пури да сложа в аквариума с дължина до 500 мм и да са t5 благодаря

С тези условия само една лампа T5 би се побрала - 8 W , 288 mm.
Ако беше малко по-голям щеше да влезе и 13W, 517 mm.

Similar topics (5)

41427

Публикации: 11
Прегледи: 4732

29936

Започната от lomax


Публикации: 2
Прегледи: 3072

23157

Публикации: 8
Прегледи: 4515

5309

Публикации: 13
Прегледи: 8444