• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Yavkata

Здравейте. Това на снимката е старо бюро от общежитие бракувано за 2 лв...  :-D Тия профили от винкел са широки 4 см. и тесни 2 см. Не са свързани един за друг, а от трите страни е обгърнато с плоскости. Отгоре на 4 болта е хванат 1,5 см плот.
Планирам поръчка на аквариум 100х55х45 Д/Ш/В по ръба на бюрцето. Според вас има ли нужда от някакво подсилване ? Плота да го сменя ли с по-дебел ?  В мястото за краката планирам съмп.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F14mgbd.jpg&hash=81f6dcab1ffbb6264cd2cd47b34fad5604fe2b03

ЕДИТ : С това, че не са свързани профилите исках да кажа, че един вид краката са 2 по 2 самостоятелни и се държат само от плота и страничните плоскости. Надявам се да е станало по-ясно сега. :)

diskusi233

Какво ще рече,че винкелите не са свързани,на снимката като чели,че са заварени...
Може да подсилиш винкела със някоя излишна тръба(за по сигурно).Иначе проблеми не вярвам да има.. *THUMBS UP*
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

Caxapa

Ще рече, че двете части  ако добре виждам цветовете/ черна и кафява/ не са свързани с заварка. Мисли малко технически а не неделно ;-)
Колкото до здравината бих заварил два профила отпред и отзад  между рамките за по-голяма сигурност.  Горния плот е хванат с винтове за профилите но ме се струва недостатъчно. Напред или назад няма как да стане фал от падане но странично  *dontknow* се съмнявам да не потдаде  и да се сгъне като кибритена кутийка.

Асен Евгениев

Ако плоскостите са здрави, не са прогнили нещо, ще държат конструкцията. Може с някой и друг
болт да се хванат допълнително. Иначе със заваряване на допълнителни профили ще стане "бетон".
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Yavkata

Благодаря за отговорите. Плоскостите са доста запазени и добре държат. :)

beonedge

Здравейте :) Имам 2 канистъра  Sun Sun HW 304 A . Поръчал  съм си 10 литра sera siporax, но още не е пристигнала пратката . Предполагам това количество няма да е достатъчно ( не зная колко литра събира всеки филтър) и смятах да допълня с вулканични камъни. В дискус няма налични , казаха ми че няма и да получават. Откъде мога да си поръчам лава подходяща за филтърен пълнеж ?
И 2ро питане :) Откъде да купя активен въглен , който да сложа във филтърно тяло и през него да пускам вода за доливане в аквариума .
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

ido

Днес инсталирвах канистъра в аквариума.Голям зор видях с обезвъздушаването...
Как се обезвъздушава канистър?...

И друго да питам.Понеже е нов, си дойде само с 3 вида филтъра вътре.Какъв пълнеж да сложа между тях като за начало?

beonedge

Не зная какъв е канистъра , но може да срещаш трудности при обезвъздушаване ако изходящата тръба/флейта е над водната повърхност . Гледай и двете тръби да са под водата (вход и изход) и после помпиш с ръчната помпа (ако имаш такава) докато излиза въздух , после го включи към контакта . За пълнежите - има доста дискусии из форума , зависи колко пари ти се дават -> Ehaim substrat PRO , Sera siporax, вулканични камъни,едропореста гъба (изброени от най-скъпия към най -евтиния вариант ;) )
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

ido

Значи канистъра е "Eheim classic 600" и двете тръби са под водата.Само не разбрах къде точно се помпи с помпата?И после си мисля, като искам да го почистя, как да го отворя така че да не разливам вода навсякъде?

А за пълнежа, на упътването с което си дойде пише, че се слагат 2 вида пълнеж между различните филтри вътре.

п.п.Кофти е като нямаш някой познат, който да ти покаже нагледно.Ами ако нямаше и интернет...

tomatomov197

Цитат на: ido - 07.04.2013 17:47
Значи канистъра е "Eheim classic 600" и двете тръби са под водата.Само не разбрах къде точно се помпи с помпата?И после си мисля, като искам да го почистя, как да го отворя така че да не разливам вода навсякъде?

А за пълнежа, на упътването с което си дойде пише, че се слагат 2 вида пълнеж между различните филтри вътре.

п.п.Кофти е като нямаш някой познат, който да ти покаже нагледно.Ами ако нямаше и интернет...
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

ido


Карган

Някой има ли наблюдения върху JBL ProTemp S 300W. Налага ми се да си взема нов нагревател и за сега съм ограничил избора си между него и 300 ватовия Jager. За Jager-a успях да намеря повече информация в нет-а, но за жалост не всички мнения бяха положителни. Освен това, по българските онлайн магазини се продава само старата версия. Новата(3619) http://www.eheim.com/en_GB/products/technology/aquarium-heaters/thermocontrol-300W не успях да намеря никъде. Sera също е вариянт, но само заради 5-те си години гаранция. В момента съм с 250-ватовия им и въпреки, че поддържа температурата точно както е зададена има и някои минуси. Първо гумичките се прецакаха за няма и година и второ - има конденз.

Нагревателя ще е потопен изцяло във водата.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs6.postimg.org%2F3tsi79bo1%2FDSC0159_350x70.jpg&hash=8e1dae1e0e99dbfd93a27b858abc4b03af9ee6fc
Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

mackman

http://zooportal.bg/
В този сайт има новата серия на Jager. И Jager и SERA, са добри като нагеватели, аз ползвам и съм ползвал и на двете марки и съм много доволен.  
 Jager 300W, го дават, до 1000л аквариум може да затопля, лесно се реголира, като малък недостатък, ако може да се нарече недостатък
е че е дълък 51см.
 SERA нагревателите, са по-къси , също са много точни, имат за мен няколко минуса:
 -протектора който имат, събира боклуци, много трудно се вади и слага
 -  температурата им се регулира трудно, трябва да извадиш целият нагревател от аквариума, за да зададеш нова температура, при пръв поглед гумичките   не се сменят, а трябва целият протектор.
 Но като цяло, който и от двата нагревателя да избереш, няма да сбъркаш

dalgia

Здравейте предстои ми смяна на канистъра със по голям.Спрял съм се на един от тези два модела,но още не мога да избера кои от двата да бъде Става въпрос за Ferplast BLUEXTREME 1500 или JBL CristalProfi e1500 .Ферпласта ми харесва че няма кошници и системата му за обезвъздушаване е изключително проста,но ме притеснява дали няма да е прекалено шумен.За другият пишат също добри неща и направо съм раздвоен.Ще съм благодарен ако получа малко помощ от ползвателите на такива филтри.

Similar topics (5)

57123

Публикации: 2
Прегледи: 1809

49074

Публикации: 10
Прегледи: 5559

36796

Публикации: 15
Прегледи: 8114

27625

Публикации: 8
Прегледи: 6070

18361

Започната от BatV


Публикации: 8
Прегледи: 5305