• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanislav89

Аз си имах подхранка под пясъка :-)

Ichthys

Колеги, какво разстояние е необходимо от стената до задното стъкло на аквариума, за да минава онази флейта на канистъра, извитата в горната част, свободно? Не вярвам да има особена разлика при различните видове флейти, изглеждат ми сравнително еднакви по форма, но в момента нямам възможност да замеря, а искам да сметна нещо. Някой може ли да замери и да ми каже, моля. (wasntme)



*едит- Георги, благодаря много.
"Не е задължително да има смисъл във въпросите.
Това е задължително само за отговорите."

Сюзън Смърт


stoyan

Здравеите колеги.Направих си самоделна система за co със мая и захар.Интересува ме струва ли си да вземам това http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=CO2_systems&product=CO2_Sera_CO2_Reactor_with_bubble_counter&n=2 или да си карам със камъчето за въздух

Nikiengi

Ами това не е лошо, но недостатъка на системата с мая и захар е, че не можеш да регулираш количеството но подавания газ. Има моменти, когато се генерира повече газ от колкото ти е необходим и ако с обикновен реактор можеш да го вдигнеш до повърхността и така да намалиш разтворимостта му, при този не можеш и има опасност да си изтровиш рибките. По-добре използвай този http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=CO2_systems&product=JBL_ProFlora_Taifun_P_Nano&n=2

nadji6

Здравейте колеги!

Аз исках да ви питам за филтъните бактерии и филтрите... Каква е разликата в принципа на действие на върешните филтри и окачваемите - тези на капака)? Кои са по-ефективни? Да ви дам пример: Имам един аквариум комплект, в който водата се качва на капака с помпа и там преминава през вата и се връща обратно в аквариума. Водата постоянно мокри ватата, но все пак тя не е потопена във вода изцяло.. Има и място за друга медия под ватата, но пак само ще се мокри... Имам и друг аквариум с обиконвен вътрешен филтър с гъба...Та полезние бактерии къде виреят по добре? Те как предпочитат да са изцяло във водата или да имат директен достъп до въздуха?

Извинете невежеството ми  и тъпия въпорс  :-|

Vivarium Center

Аеробните(нитрифициращи) бактерии си вършат работата много по-ефективно в wet/dry филтри. Когато имат пряк досег с кислород, колониите са много по-големи и се спестява и място. Но ватата служи само за механична филтрация.

hristoj

Вчера пуснах нов филтър в по-големия ми аквариум /140 литра/, дебита му е 600л/ч на Shark и днеска като го гледам нещо "бучи", каква може да е причината?

Mirobg

-въздух
-чуждо тяло
-опира в стъклото
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

hristoj

Нито едно от трите, всичко е направено както му е по реда.  *dontknow*

Nikiengi

Цитат на: hristoj - 15.07.2013 12:36
Нито едно от трите, всичко е направено както му е по реда.  *dontknow*
Провери оста на роторчето, ако се е измъкнала или разклатила в гнездото значи роторчето опира отстрани и за това бучи, можеш да го рекламираш ако е това. :-)

Marto99_mz

При мен когато някое е трите вакумчета се е отлепило от стъклото, от вибрациите на роторчето се чува някакъв гаден звук.

kaminski

Здравейте.
Купих си един иглен вентил който исках да ползвам за самоделна системаа за co2 с ъс сода и лимонена киселина.Оказа се обаче, че вентила сработва на 2 бара налягане.Когато няма такова потока минава свободно.Незнам дали всички са така.Въпроса ми е какво става ако спадне налягането,дали отваря потока или веднъж задеиствал си държи и на по ниско налягане.Питам защото съм на работа и не мога да го тествам веднага а ако не ми върши работа да бързам да го връщам.

Genadig

Пишете ми на лс няма да следя темата тук. Предложете ми вътрешен филтър за 500литров терариум с костенурки..тъй като се наводних доста пъти с външния канистър търся модел силна помпа филтър за вътре в аквариума какво да купя?
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

aquafan

Скоро мисля да си ъпгрейдвам аквариума с многослоен субстрат и да засадя малко повече растения. Въпросът ми е дали ще ми трябва допълнително CO2 или се подава само когато аквариумът е изцяло растителен.

Similar topics (5)

41427

Публикации: 11
Прегледи: 4730

29936

Започната от lomax


Публикации: 2
Прегледи: 3071

23157

Публикации: 8
Прегледи: 4515

5309

Публикации: 13
Прегледи: 8444