• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mybabybook

Цитат на: Nikiengi - 07.04.2017 10:08
CS23 на Церезит, аквасиликон на Судал, има ги и прозрачни и черни, както си решиш.
точно този на церезит взех в събота и вчера с него направих островчето. Стана малко накриво и не много красиво откъм нанасяне на силикона, но като за първи път е добре :)
Я, да ви питам- как съхранявате вече отворен силикон? Защото досега съм ползвал само универсален на момент, този бели, и все засъхва вътре в накрайника. И все трабва да го развъртам и да бъркам с един пирон, за да го изкарам. Също и в тубата засъхва, точно при отвора.

Caxapa

Преди години нямаше накрайнизи за резба с тапичка и като отрежехме върха  после навивахме самонарязващ винт в човката- накрайника. Научих го от един стъклар.  И сега и сега го ползвам този способ а като имам накрайник с резба и тапичка ползвам такива също.  Продават се такива накрайници по няколко в пакет и не вярвам да ги няма и в БГ по Практикер, ОБИ, Баухаус БауМакс и други подобни каквито имате там.  Железариите също където продават  всичко строително като материал.

mybabybook

Благодаря. Имам я и капачката и съм я поставил. Сега остава да проверя след време :)

Amev


mybabybook

Тези в самоия отвор на човката ли се навиват?

mitko8899

Здравейте,
Интересува ме,някой има ли наблюдения върху ето този редуцир с ел. вентил:

https://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauge-solenoid-magnetic-valve

Благодаря!

trex700e


Kai

Здравейте!
попадна при мен един сет на HAILEA 60литров аквариум. Филтърът е BT400, ако използвам флейтата необходимо ли е да ареирам допълнително водата или само филтъра ще я движи достатъчно за да обогатява с кислород?

nicco

Ако махнеш флейтата ще раздвижва най-добре.Пробвай и ще разбереш.Трябва да се движи възможно най-голяма част от водната повърхност.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

Kai

Благодаря за бързия отговор, ще опитам различни варианти. Но по важният отговор който търсех е дали аквариума може да мине само с филтъра или трябва и помпичката да свържа? Искаше ми се да я ползвам за по малкия аквариум с който е в момента  :whistle:

ogun

По мои лични наблюдения по-добре да сложиш по-голям филтър или да сложиш и още един подобен.
Особено ако гледаш живородки, колкото повече, толкова повече.
Ако гледаш 10 неона примерно може да минеш и само с този.

Kai

Да живородки главно ще се гледат :-[ За момента са 4+3 анциструса но не мисля да го товаря до повече от 30 рибки аквариума. На филтъра му дават 380л/ч значи ще превърта водата 6 пъти което е на горната граница от това което съм чел.Имам голямо камъче за завеса може би ще го сложа пък ако се наложи ще го включа, така или иначе ще е под грунда и няма да се вижда :-)

nicco

Попадна ми един нагревател на SERA от стария модел, който има обозначение за максимално ниво на потапяне.С две думи горната част трябва да стърчи над водата  :-( Та въпроса е някой имал ли е такъв и пробвал ли е да го потопи изцяло ?Също каква точно е идеята на пластмасовите крачета?
https://s8.postimg.cc/tya771xz9/IMG_20171116_140806_524.jpg
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

a__andreew

Хи, нагревателя недей да го потапяш целия а само до означеното ниво и крачетата са за закачане на стената на аквариума. Обикновено нагревателите са обезопасени,но все пак е на години. На мен ми е чудно как кондензира вода в някой стъкленици, но го има.

nicco

Благодаря за отговора.За крачетата и аз това си помислих,ама то даже и стъклен капак трябва да няма.Ако наистина не може да се потапя почти неизползваем става,то няма как поне да не се намокри отгоре.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

Similar topics (5)

15360

Публикации: 6
Прегледи: 6490

57123

Публикации: 2
Прегледи: 1809

49074

Публикации: 10
Прегледи: 5559

36796

Публикации: 15
Прегледи: 8114

27625

Публикации: 8
Прегледи: 6070