• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.04.2020 21:09

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Ексима
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

mybabybook

Цитат на: Nikiengi в 07.04.2017 10:10
CS23 на Церезит, аквасиликон на Судал, има ги и прозрачни и черни, както си решиш.

точно този на церезит взех в събота и вчера с него направих островчето. Стана малко накриво и не много красиво откъм нанасяне на силикона, но като за първи път е добре :)
Я, да ви питам- как съхранявате вече отворен силикон? Защото досега съм ползвал само универсален на момент, този бели, и все засъхва вътре в накрайника. И все трабва да го развъртам и да бъркам с един пирон, за да го изкарам. Също и в тубата засъхва, точно при отвора.

Caxapa

Преди години нямаше накрайнизи за резба с тапичка и като отрежехме върха  после навивахме самонарязващ винт в човката- накрайника. Научих го от един стъклар.  И сега и сега го ползвам този способ а като имам накрайник с резба и тапичка ползвам такива също.  Продават се такива накрайници по няколко в пакет и не вярвам да ги няма и в БГ по Практикер, ОБИ, Баухаус БауМакс и други подобни каквито имате там.  Железариите също където продават  всичко строително като материал.

mybabybook

Благодаря. Имам я и капачката и съм я поставил. Сега остава да проверя след време :)

Amev


mybabybook

Тези в самоия отвор на човката ли се навиват?

mitko8899

Здравейте,
Интересува ме,някой има ли наблюдения върху ето този редуцир с ел. вентил:

https://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauge-solenoid-magnetic-valve

Благодаря!

trex700e


Kai

Здравейте!
попадна при мен един сет на HAILEA 60литров аквариум. Филтърът е BT400, ако използвам флейтата необходимо ли е да ареирам допълнително водата или само филтъра ще я движи достатъчно за да обогатява с кислород?

nicco

Ако махнеш флейтата ще раздвижва най-добре.Пробвай и ще разбереш.Трябва да се движи възможно най-голяма част от водната повърхност.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

Kai

Благодаря за бързия отговор, ще опитам различни варианти. Но по важният отговор който търсех е дали аквариума може да мине само с филтъра или трябва и помпичката да свържа? Искаше ми се да я ползвам за по малкия аквариум с който е в момента  :whistle:

ogun

По мои лични наблюдения по-добре да сложиш по-голям филтър или да сложиш и още един подобен.
Особено ако гледаш живородки, колкото повече, толкова повече.
Ако гледаш 10 неона примерно може да минеш и само с този.

Kai

Да живородки главно ще се гледат :-[ За момента са 4+3 анциструса но не мисля да го товаря до повече от 30 рибки аквариума. На филтъра му дават 380л/ч значи ще превърта водата 6 пъти което е на горната граница от това което съм чел.Имам голямо камъче за завеса може би ще го сложа пък ако се наложи ще го включа, така или иначе ще е под грунда и няма да се вижда :-)

nicco

Попадна ми един нагревател на SERA от стария модел, който има обозначение за максимално ниво на потапяне.С две думи горната част трябва да стърчи над водата  :-( Та въпроса е някой имал ли е такъв и пробвал ли е да го потопи изцяло ?Също каква точно е идеята на пластмасовите крачета?

200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

a__andreew

Хи, нагревателя недей да го потапяш целия а само до означеното ниво и крачетата са за закачане на стената на аквариума. Обикновено нагревателите са обезопасени,но все пак е на години. На мен ми е чудно как кондензира вода в някой стъкленици, но го има.

nicco

Благодаря за отговора.За крачетата и аз това си помислих,ама то даже и стъклен капак трябва да няма.Ако наистина не може да се потапя почти неизползваем става,то няма как поне да не се намокри отгоре.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara