• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bestlap

Цитат на: a__andreew - 13.08.2016 17:29
Здравейте, колега  шума може да е от липсващо гумено краче на кофата. Не пречи да се сложи някаква гумена постелка под филтъра ако няма гумени крачета. Обикновено филтрите са достатъчно тихи и за да ги чуеш трябва да си до тях. Има вероятност също да е изпаднало уплътнението керамичната ос и тогава ще шуми и ако не се обезвъздушил също ще го прави.
Обезвъздушен е вече 2 дена не е спирал да работи помпах преди малко 10-тина пъти на помпичката и абсолютно никакви мехурчета не излизат. Поставих го снощи на едно одеяло и шкафа в които е филтъра го обиколих с 3см фибран от всякъде и пак се чува  :duvar: довечера като се прибера от работа ще се опитам да направя клипче да видя как ще се чува на него, но мен ме дразни много  :'( Филтъра е 2-ра ръка от приятел, който настина го е ползвал  много малко а той го закупи нов.
www.st-wedding.com - Нещо повече от фотография!

Nako

Въпрос: този маркуч безопасен ли е? Чудя се дали мога да го ползвам за самоделен външен филтър.
снимки на маркучът: http://imgur.com/a/dhOhw

Ако маркучът не става - кажете от къде (предпочитам online) да си купя евтини маркучи, че ще ми трябват много.


jabeto


p.petrov

Аз ползвам същите маркучи за канистъра и съм ги хванал със скоби,здрави и надеждно и евтино.Като се зацапат просто ги сменям.Слагай и не се бой. *bg*

iivs


stan4o

Сглобих си осветление със следните компоненити:
Електронно запалване Осрам 2х19W - http://www.tashev-galving.com/028+ELM2257/%D0%94%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB+%D0%B7%D0%B0+%D0%BB%D1%83%D0%BC.%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0

Пури Т5 8W - http://www.tashev-galving.com/028+KVS2764/%D0%9F%D1%83%D1%80%D0%B0+%D0%BB%D1%83%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%B0

Лампите светят, но се нагряват прекалено много, според мен над 60 градуса. Имам и други Т5 лампи монтирани на шина, но те се нагряват доста по-малко.
Опасна ли е тази конфигурация Дросел-Пури? Ясно че живота на пурите ще се съкрати, но нямаше подходящо запалване, и в нет-а не видях да има нещо от сорта 2х8W.
Въпроса ми е може ли да се преправи нещо на тази конфигурация, така че да работи без да се нагряват толкова много лампите? Ако трябва да сменя запалването, какво бихте ми препоръчали за 2х8W T5 луминисцентни пури?

michael128

Здравейте,
След дълго чудене си взех най-накрая канистър Сун Сун без УВ лампа, модела беше или 302 или 303.
Пуснах го преди три седмици и ми прави впечатление, че маркучите (зелените) са напълниха с някакви бели финни частици, които не мога да определя какви са, без значение изходен, входящ маркуч!
Филтъра е пълен само с керамика и вата, по съвет от форума (преди време), ако това има значение.
От какво се е получило това? Нормално ли е, или съм допуснал някъде грешка?
Благодаря предварително!

avalanche

Здравейте,
Имам бърз въпрос относно избор на малък аквариум в порядъка 60-80 l - дали има изобщо смисъл да търся някой да ми го изработи или да се насоча направо към готово решение с включено необходимото оборудване? Съображенията ми се следните:
- Не съм съвсем начинаеща вече, така че ми се иска да се потрудя сама върху оборудване и т.н., което при готово решение трудно би се получило.
- Имам изискване към височината - да не е повече от 35 см. Също така искам да е в бял цвят и по възможност да не е от пластмаса, да друг, наподобяващ дърво материал.
Предвид тези съображения, вероятно логично би било да търся вариант за изработка, но всички, които запитах ми отговориха, че за такъв малък аквариум няма смисъл - едва ли някой щял да се нахване и щяло да ми излезе ненужно оскъпено.

Та, чудя се сега накъде да хвана. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря.  *DRINK*

Деян

Ако си го поръчаш самото аквариумче ще ти излезе смешни пари, отделно сама ще си подбереш оборудването, шкаф, капак. Ако го купиш готово излиза по-скъпо и задължително ще му преправиш осветлението, но пък не се занимаваш да търсиш всичко поотделно (то нали са толкова много работи де...  :-D ). Ти си преценяваш.  *DRINK*

avalanche


ogun

Имам въпрос относно аераторите. Знам, че смятате, че няма смисъл от тях, но по мои скромни виждания по-добре с тях.
Ползвам го като 2-ра филтрация, не разчитам на нея.

По принцип гледам да не мия гъбите, но проблема е, че камъчето се запушва и се налага да го сменям и тогава става страшно, затова искам да го избегна. Мога ли да не слагам камъче, а само маркуча за въздух? Евентулно балончетата ще са по-големи ама какво от това!?

Сега имам китайски аератор, който почна много да бучи. Конкретни предложения за аератор, който да не е много скъп, да е тих и да може да докара доволно въздух като за 3 аквариума имате ли? Засега имам 2, но ще пускам още един и искам и в него да има въздух.

Caxapa

Аз си докарвам въздух на 6 аквариума въздух с SCHEGO Optimal   вече години на ред и нямам проблеми. А камъчета си купувам от БГ  като си дойда за отпуска. Налучкал съм едни които  нито са скъпи нито пък се задръстват.  За съжаление не мога да цитирам марка, че опаковките им отдавна съм изхвърлил. Аераторите  които цитирам са едноканални и двуканални. В момента ползвам едноканален и захранва всичките 6 аквариума като капацитета   позволява поне още 2 да пусна на маркучето.  Единствено малко игра пада с кранчетата докато регулирам  въздуха   да бъде разпределен по всичките аквариуми.

titanium

Имам едно питане! Кой е по- добрия вариант за вкарване на кислород в аквариума при положение, че имам два варианта? Първия е чрез директно потапяне на помпата- филтър- аератор и настройването на сила на потока и директно вътре да прави мехурчета или чрез тая работа като чучур дето през нея все едно вали отгоре водата! Нямам идея как да го обясня по- добре! Има и едно важно пояснение, а то е, че имам растителност на повърхността и се чудя, ако е по- добре с чучурчето дали растителността няма да пречи! Благодаря!

nicco

'' тая работа като чучур '' се казва флейта и се позиционира малко под нивото на водата,като идеята е да движи повърхността на водата.Щом имаш плуващи растения ще ги избута или ако е слаб няма да раздвижва.Другия вариант с мехурчетата е по-шумен.То без да пробваш май няма да стане.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

titanium

Значи не знам чучур ли е флейта ли е цугтромбон ли е... край! Днес взех една външа помпа, там гъбата (сигурно и тя има някакво музикално име) и камъче за въздух и реших проблема с шумове, флейти, какпи, балончета и т.н. Вярно, че помпата малко шумничка дойде, но гледах едно видео в тубата и драстично по- тиха е! Въобще е по- тихо от преди и нямам усещането, че някой се къпе в стаята...

Similar topics (5)

23157

Публикации: 8
Прегледи: 4515

5309

Публикации: 13
Прегледи: 8444

48454

Публикации: 15
Прегледи: 5379