• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bobby_mg


vasil dimitrov

Ехайма.Чува се тук-там проблеми с JBL


Публикациите са слети: 19.01.2016 13:38

JBL точно този обаче е с 450л/ч повече от Ехайма.

dalgia

Няма да имаш проблеми със JBL-а.Проблемът е че който от двата да вземеш ще ти е малък.Помисли за някакъв допълнителен вътрешен филтър.

a__andreew


Caxapa

И двата филтъра са добри но бих предпочел марката Eheim като  подкрепям   мнение и за един вътрешен филтър.

asito

Цитат на: Caxapa - 19.01.2016 19:31
И двата филтъра са добри но бих предпочел марката Eheim като  подкрепям   мнение и за един вътрешен филтър.
+1

zipich

здравейте мисля да закупя този реактор но преди това да попитам струва ли си и разтваря ли добре цо-то.

благодаря



Airmirko

Аз ползвам подобен и съм доволен.

bbzdrn

Аз пък точно от този не съм никък доволен,тръгнат мехурчетата за 5 мин. и спират.Нов го взех и в магазина не ми го смениха,че от много разглобяване му прецаках резбата.мисля че мембраната му вътре е запушена-но не можах да го оправя,Но при мен може да е било единичен случай.

Публикациите са слети: 24.01.2016 00:30

По точно се запуши това продълговатото керамичното/много не се занимавах/ Купих си друг. А и моето беше китайче

pla.stenik

Здравейте,
Не успях да намеря във форума мнения относно нагревателите за дъно. Ползвал съм такъв преди много години - монтирах го на дъното върху него сложих лава и върху лавата грунд на Хаген. За съжаление само след месец се наложи да се разделя с аквариума и не можах да събера впечатления.
В момента имам нагревател на JBL , смятам пак да сложа слой лава и върху него грунд . Имам доста проблеми с кварцовият пясък в момента и смятам да го подменя с обикновена речна баластра преместена с речен пясък. Смятам пясъка да бъде преобладаващ като количество, около 2/3.

PVV

Здравейте! Мисля да правя цихлидарник и имам аквариум около 320литра. В момента ползмам един 220 литра ,който е с шкаф/ на снимката/ Разликата в дължината е 20см т.е. по 10см от двете страни, ако сложа триста литровия върху този шкаф. Та въпросэт ми е дали ще издържи или да правя някаква винкелна конструкция. Мисля върху шкафа да монтирам плот с размерите на новия аквариум.

jabeto

Този шкаф и в момента плота настърча с около 10см,а като сложиш и новия плот с около 10см по-широк от всяка страна ,ще стана с около 20см от всяка страна плота да стърчи от шкафа.Вземи си две плоскости по новия аквариум едната я сложи отдоло на шкафа другара отгоре и в двата края между тях сложи по една перпендикулярна плоскост и готово .

K02irs

Здравейте,

Имам канистър Eheim, мисля да му сложа Eheim pre-filter и изцяло да го напълня с био медия. Дали ще е достатъчен префилтъра за механичната филтрация?

Nikiengi

Цитат на: K02irs - 21.06.2016 09:50
Здравейте,

Имам канистър Eheim, мисля да му сложа Eheim pre-filter и изцяло да го напълня с био медия. Дали ще е достатъчен префилтъра за механичната филтрация?

Нещо не разбирам! Искаш да сложиш в предфилтъра "био медия" и да филтрираш механично!!! Е нали тази медия е за био а не за механична филтрация. Ако искаш само механична филтрация сложи две гъби с намаляваща едрина и накрая вата - това е механична филтрация. Био медията е за биологична филтрация и не филтрира механично, то си е ясно името и едрината й.

K02irs

Канистъра ще пълня само с био медия естествено :)

Similar topics (5)

48454

Публикации: 15
Прегледи: 5379

33892

Публикации: 72
Прегледи: 26810

27266

Публикации: 0
Прегледи: 4178