• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 07:08

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема "Оборудване" - питайте.

Започната от Longanlon, 08.03.2007 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

cumming_soon

Здравейте,

От скоро имам аквариум и съм много начинаещ,имах машинка с гъба за въздух ,но вчера си купих филтър-вътрешен Шарк (евтинджос)
от най-малките (300 л /ч ) ,в аквариум 35 л ,намален докрай пак ми прави силна струя ,направо мести рибките , така ли трябва да е или .. ?

vasso

Здравей! Остави го този филтър с времето ,като се затлачи струята ще намалее. :-)

cumming_soon

ОК ...Мерси ,

струва 10 лв и е китайски , ама китайски китайски , много китайски, с времето сигурно ще се развали  :-)
Само рибоците да не хванат мускулна треска да плуват срещу течението .

zambo

В комплекта му трябва да има флейта . Монтирай я и ще ти се разреши проблема .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

cumming_soon

В комплекта има 1 тънка тръбичка около 1 см,една-около половин,която е малко по-дебела , и една- с разклонение с маркуч да вкарва въздух.Кое трябва да е флейтата ? Простете моето нежество :)

valnata

В тази тема филтъра който е показан е с монтирана флейта. :-)  http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,10212.0.html


zambo

Цитат на: cumming_soon - 05.12.2009 16:38
В комплекта има 1 тънка тръбичка около 1 см,една-около половин,която е малко по-дебела , и една- с разклонение с маркуч да вкарва въздух.Кое трябва да е флейтата ? Простете моето нежество :)
Тази , която вкарва въздуха я изхвърли . тя не ти трябва . Интересува те тръбичката с отвори , показана в предния линк . Това е флейтата .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

cumming_soon

AAAa,обаче нямам такава екстра .

Thank you,boys.

Alexfield

Флейта можеш и сам да си направиш:
Химикалка тип BIC от 0.20 лв - махаш пълнителя и оставяш само корпуса. С поялник (или с игла и запалка) правиш дупките на флейтата. За да пасне химикалката на изхода на филтъра уплътняваш с изолирбанд.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

vasso

Alexfield пробвал ли си го това? Не ми се струва,че ще се получи ,защото дупките ще станат доста малки ,а пък и този изолирбанд няма ли да пуска вредни вещества във водата? *NO*

Alexfield

Да, направил съм го точно това. За изолирбанда бях чел някъде из форума, че било възможно да пуска някакви вредни вещества, но въпреки това реших да пробвам. До сега (вече 6-7 месеца) нямам странични ефекти от изолирбанда.

Ето и една снимка на закупения от мен филтър-ефтинджос sunsun hj-711 600 л/ч и побългарен:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.tinypic.com%2F25im6u8.jpg&hash=137ec4219bf5e6bfa3b71d1cccac98805fadf1f3
Без флейта прави сериозно течение, което при мен не беше търсен ефект. След като му сложих флейтата го тествах и в малкия 30 литров аквариум и дори там се справи перфектно без да издухва рибите.
Горната кошничка на филтъра също я увих с изолирбанд, защото искам водата да минава през целия филтърен материал - т.е. и през долната кошничка.

П.П. Не претендирам за красота и дизайн.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

sweetie_lady

Здравейте. Имам 75 литров аквариум на АкваЕл и филтър АкваЕл турбо филтър 650, но смятам че не работи много добре и искам да го сменя. Спряла съм се на моделите ТетраТек ин 800, JBL Кристал Профи и80, Ехайм Аквабол 2210 и BluWave 05. Бихте ли  ме посъветвали кои да избера :-[

iek

Ихайм-а! А защо смяташ, че акваела не работи добре, моя си работи вече 3 години безпроблемно, за разлика от   китайските филтри?

sweetie_lady

Ще започна от началото аквариума е пуснат в действие преди 2 седмици. Водата в него повече от половината е от стария ми аквариум, останалата е чешмяна. Добавени са подобрители (бактозим, изи баланс и биотопол). Като обитатели има 4 кардинала, 5 разбора, 4 хасемании, 3 плати, 2 хелера, 2 трихогастера и 2 коридораси. Рибките не са токущо закупени, а са отглеждани поне 6 месеца вече. Има 15 стръка водни растения. Проблема ми е че, не мога да стабилизирам аквариума. Имам филтъра от 2003 година, може вече да е остарял, амортизирал и да не може да се справя с филтрирането и аерирането на водата. Преди няколко дни рибите ми се видяха унили премерих стойностите на амоняк, нитрити и пх  и бяха силно увеличени. Смених част от водата, добавих токсивек и бионитривек. Проверка на показателите ОК рибите изглеждат видимо по-добре. Меря след два дни и пак високо. Вчера пак смених 30% от водата, добавих препаратите и сутринта рибите беряха душа на повърхността. Беше спрял аератора и може би пак са били високи стоиностите на амоняка и нитритите, но нямах време да проверя сутринта. Това е цялата одисея и почвам да се съмнявам във филтъра и искам да го сменя.

Svill

BluWave 05 е перфектен филтър имам го от 6месеца и водата е винаги кристално чиста, освен това се води отворен биологичен филтър което е голямо предимсво пред другите видове, въпроса е дали ти харесва като дизайн защото заема част от аквариума. На моя само му смених помпичката защото оригинално е комплектован с 300л/ч. и ми се видя малко , сега е с 600л/ч.

Similar topics (5)

1405

Публикации: 53
Прегледи: 15338

41427

Публикации: 11
Прегледи: 4731

24403

Публикации: 2
Прегледи: 3479

49074

Публикации: 10
Прегледи: 5560

27987

Започната от Genadig


Публикации: 10
Прегледи: 5704