• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема "Оборудване" - питайте.

Започната от Longanlon, 08.03.2007 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

От едропореста смисъл няма - и без друго първото ниво на филтрация вътре във филтъра е именно едропорест дунапрен, тази отвън само сваля дебита.

sloncho

Имам 100 литров аквариум и реших да му сменя вътрешния филтър с по-голям. В момента работят и новия и стария. Колко време е необходимо да се насити новия с бактерии.
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

zambo

Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Tigankov

Колко често трябва да се сменя активния въглен?  :-[

Stas

Цитат на: Tigankov в 07.07.2007 00:12
Колко често трябва да се сменя активния въглен?  :-[


Активния въглен с каква цел го държиш?
По принцип активния въглен НЕ Е съставна част от филтърните пълнежи.
Обикновено се слага при стартиране на аквариума (което аз не правя) или пък след лечение с лекарства за абсорбиране на остатъка от медикамента. В първия случай седи около седмица, а за медикаментите - около 3 дни.

Това, което наистина трябва да имаш във филтъра е керамика. (И пак зависи какъв ти е филтъра де.)

А иначе - все пак кажи какъв тип ти е аквариума. Малко повече инфо за него!

Tigankov

50литра,Филтър Маggi-200,Смяна на водата-веднъж на 2 седмици,Растения-Валиснинерия,Криптокорине,Лимнофила,Кабомба и още едно дето не го знам.Рибки-за момента само гупи и данио

islander

Ти да не сменяш цялото количество вода в аквариума си на 2 седмици?

Tigankov


веско

Градски не виждам смисъл да слагаш активен въглен.просто сменяй по често водата примерно веднъж седмично по 20-30 процента.

kometa

някои ползвал ли е канистър ОТОТТО ,и ако може да ми кажете дали има смисал да дам 200лв. за такав.Според мен изглежда добре и поне не е китаиски .Канистара е 1800 л.ч. и в комплекта има и някакава керамика от рода на сепоракс,или нешто подобно
: 12.07.2007г 09:09ч
http://aquarium-otto.english.eyp.com.tw/eyp/front/bin/ptdetail.phtml?Part=PF-300G,450G&Category=200012990 ето за този канистар ми е вапроса,виждам че фирмата е специализирана в производството на такива продукти,аи резервни части маи има :-)

ceco

Не познавам тези филтри, но ако можеш да заделиш още 100лв на съботния пазар продават "Eheim".Аз си купих 2228-1050л/час.Продава се заедно с пълнежите.От тези филтри не съм чул някой да се оплаква.

kometa

Купих филтара,оказа се че се продава зареден ,3 кошници 1 с вата 2 едро порест дунапрен 3 керамика . Засега работи добре,може би защото не сам виждал как работи по -добар :-).Тих е ,лисно се пуска в деиствие ,поне аз нямах проблем с това

Barbus

Здравейте.Не знам дали този въпрос е за тук ама не искам да пускам излишна тема само за това.Та питането е:Прочетох повечето статии и приготвих бутилката,и всичко останало за СО от мая и захар остана само да направя бъркоча и да я сложа в хладилника но не разбрах бутилката докато е в хладилника как трябва да е затворена.Плътно със здрава капачка или с пробитата през която ще минава СО-то.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

Vlado

В хладилника няма да има СО2, което да минава. ТА можеш да си я държиш плътно затворена.

abaro

Цитат на: Barbus в 14.07.2007 23:11
...остана само да направя бъркоча и да я сложа в хладилника но не разбрах бутилката докато е в хладилника как трябва да е затворена.Плътно със здрава капачка или с пробитата през която ще минава СО-то.


Само ако правиш рецептата с желатин се налага да оставиш бутилката в хладилник за да желира сместа. Ако не слагаш желатин това не е необходимо и можеш веднага да подаваш към аквариума. Рецептата с желатина има смисъл основно през горещите дни защото тогава СО2-то се отделя по-бавно и равномерно, докато през по студеното време май няма особена разлика във срока за "издухване" на сместа.
А ако ще я слагаш в хладилник НЕ трябва да е плътно затворена защото се свива и деформира при охлаждането. Просто завиваш леко капачката.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]