• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 01:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отзиви за AquaEL Fan2 Plus?

Започната от cochese, 08.05.2010 15:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cochese

Исками се да сменя филтъра, който е BOYU 340л/ч(с одрязан филтър до половината е, като в оставащото празно място сложих керамичен пълнеж), с AquaEL Fan2 Plus, но незнам дали това е най- правилното решение. Аквариума ми е 94л (80д/30ш/40в), но малко прекалих с рибите- (26 бр., различна големина, като ги смятах 1см.=1л. излезе че ми остават няколко литра допълнително, но все пак тези стойности са ориентировъчни). Растителноста е около 70% от дъното, и правя 2 смени на вода седмично по 10% с престояла вода. Идеята ми е да подобря филтрацията на някаква разумна цена, понеже едва ли скоро ще мога да си набавя канистър.

nikolaytoshev

Аз лично съм доволен от AquaEL Fan2 Plus. Според мен ще е добре за аквариума ти. Иначе смятам, че 10% смяна е малко като количетво. По-добре да е 20-25% от водата в аквариума ти.
Иначе 1см.=1л. е само ориетировъчно. Не се притеснявай.

Асен Евгениев

Fan3, разликата в цената не е голяма. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

cochese

Благодаря за отговорите, от понеделник ще го взема. Добре ли е да го оставя да работи със стария филтър за около 10-12 дена?

Асен Евгениев

Цитат на: cochese - 08.05.2010 16:51
Благодаря за отговорите, от понеделник ще го взема. Добре ли е да го оставя да работи със стария филтър за около 10-12 дена?
Задължително!
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

nikolaytoshev

AquaEL Fan3 Plus много по-често дават дефекти. Затова според мен си е по-добре с AquaEL Fan2 Plus. А пък и по-големия ще прави доста силно течение в аквариума.

Асен Евгениев

С Fan3 съм вече осма година в 120 л., никакви проблеми, железен е. Но може и
въпрос на късмет да е. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

nikolaytoshev

Просто съм виждал с очите колко често ги носят на ремонт (докато са още в гаранция) и от това е провокиран горния ми коментар. Иначе не казвам, че задължително ще се счупи.

cochese

Мерси за отзивите, Fan2 остава, точно имам за да го купя.  *DRINK*

marta

Знам че темата е стара, но искам да попитам някой, който повече разбира. Имам фан 2 в 90л аквариум, когато го измия във вода от аквариума, която сменям филтъра работи много добре, върти водата не се образува никаква ципа, флейтата е обърната нагоре. Като поработи 1 седмица и му пада дебита много, образува се много тънка ципа, ако не му наместя флейтата да е на 1см под повърхността, въобще не аерира, никакви мехурчета не пуска и все едно се мъчи ама не успява. Пуснат е на пълна мощност, какво му има на този филтър? Толкова ли често трябва да му мия гъбата отвътре (всяка седмица)?

В другия аквариум имам акваел турбо, който е с външна гъба, него го чистя на 2-3 месеца, нито пада дебита, нито аерацията намаля, нищо.

Сигурно не правя нещо както трябва за да става така с този фан 2. Във форума сигурно е най-предпочитания филтър, но при мен никак не работи добре! Такъв ли си е просто или аз бъркам някъде? Да се замисля ли за друг, защото този съм го купувала от колега, работил е при него 6 месеца ама няма гаранция!

dalgia

Здравеи при мен е същата работа.Аквариум 270 литра външен филтър серафил 700 литра на час,вътрешни китаиски 1400 литра и акваел 1000 литра на час.Външният е със гъба и керамика и го чистя веднъж на 6 месеца.Вътрешните са само със много финна гъба и ги чистя  при смяна на водата всяка седмица.Рибите ми са много затова се затлачват бързо Малко ми омръзва това често пране на гъби но водата е кристална.Мисля да си търся по едра гъба ама не знам дали ще си остане такава .Иначе тая запрашеност много ме дразни.Поздрави.

marta

Гъбата, която е вътре във филтъра е на много едри пори, ако така трябва, ще я чистя всяка седмица, но до колкото съм чела, не е хубаво да се мие често, заради полезните микроорганизми които живеят в гъбата... и за това си мислих, че филтъра ми не е наред. А аз гледам в този 90л само двойка крибензиси и 3 малки анцистросчета както и голям набор от растения, рибите не са много, храня като ги виждам че всичко изяждат.... всичко трябваше да е наред, само че филтъра май не струва!

mackman

Остави акуела да върти само водата и сложи в другия край едно камъче с аератор, да изпуска кислород.
Махни мъркучето за въздух, на акуела и го остави на 2-5 см от нивото на водата, носочи флейтата нагоре.

marta

Искаш да кажеш, че това че аерирам с него, му пречи да работи както трябва ли?


Поздрави!

Similar topics (5)

3893

Започната от theater


Публикации: 7
Прегледи: 3592

775

Публикации: 28
Прегледи: 21316

51891

Публикации: 0
Прегледи: 1588

41161

Започната от ilk4000


Публикации: 13
Прегледи: 6897

27623

Публикации: 4
Прегледи: 6367