• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.10.2019 06:06

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Ексима
  • Killiman Ltd

Смяна на в&#

Започната от Асен, 26.05.2004 16:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Цитат на: "miTko"Мързелът е двигател на прогреса, обаче напоследък много често взех да сменям водата, направо ми омръзна.Водя неравна битка с водораслите... :?

аз правя ежедневни 10% смени от една седмица по същата причина, и не им завиждам на тези с многотонните аквариуми.
доскоро се навивах за нещо по голямо -около 500  кг. но вече размислих :lol:Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

веско

За мързене не ме мързи :lol: Иначе съм замислил на пролет да си инсталирам едно блатце от 600-700 литра,тогава може да видя зор :lol:

niky

Аз вода сменям веднъж седмично 25-40%. С един 15 метра маркуч.
Почти сама си се сменя. Така че, вие си направете аквариуми, пък аз ще ви разкажа за водатата :lol:

Raven

Цитат на: "Niky"Аз вода сменям веднъж седмично 25-40%. С един 15 метра маркуч.
Почти сама си се сменя. Така че, вие си направете аквариуми, пък аз ще ви разкажа за водатата :lol:

това е много смислен вариант , обаче не оставяш ли водата да престои :?:Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

niky

Ти се шегуваш. Че къде ще държа 100, че и повече литра вода да престоява. Сипвам направо от чешмата. Само се съобразявам с температурата в аквариума, ако съм източил много вода, сипвам на два пъти, че иначе много рязко пада темепратурата.

Не съм имал никакви проблеми с възрастни риби :lol:

веско

Аз все пак оставям водата да престои поне 12 часа,имам едно 120 литрово бидонче за целта :lol: Пак казвам не смятам че постъпвам правилно,но така съм приценил :lol:

Raven

и аз никога не съм престоявал вода , но при мен не е проблем - аз сменявам два пъти седмично по 20 литра - четвъртък и неделя ако мога, или един път 40л.
софииската вода е доста чиста и не съдържа много хлор- понякога когато ми замирише повече на хлор изчаквам 15- минути , но това става рядко само през лятото, зимата обикновенно не се хлорира.
овин това съм чел че разтворен хлор в малки количестква убива едноклетъчните зелени водорасли/цъфналата вода/
всичко зависи от качеството на водата в съответният град-ако е добро , тънък градински мъркуч с кранче и врътка към чешмата в банята - става перфектно - само регулираш температурата :wink:Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

аз я държа една нощ в ваната :D след това с една фонтана помпа в аквариума :D сменям  45% около 180 литра :D някой път на криптокорините не им харесва, но аз ги калявам :D между другото в момента ми боледуват (умират по една на ден -два) рибките :oops: че слагам костапур ,дано е ихтио :?:   първата която умря имаше външни паразити ,но на останалите нищо не забелязвам а пак си умират :shock:

РОСЕН

Нпоследък и аз не я оставам да престоява водата.Ако я оставя после се чудя как да я подгрея защото температуратаи става почти отрицателна:) .Досега не съм имал проблем, пък и софийската вода особено в подножието на Витоша си доста добра наистина.

ВЕЛИНСКИ

Сменям по 40-50% (или 80-100 литра) от водата на всеки 7 дни. Всъщност тя сама си се сменя докато изсмуча лайн@та от грунда. После доливам чешмяна водица с малко Sera Aquatan и сме готови :wink:

Доста упокоява нервите като занимание  :)

otli4nikat2

куписи 10 туби минерална вода по 10л и катоги използваш после пълниш и до другата смяна на водата така водата ще престоява в тубите  *THUMBS UP*
"Ако си съгласен с мнението на мнозинството,
значи е време да спреш и да се замислиш. "

Bolta

Цитат на: otli4nikat2 в 19.08.2012 00:12
куписи 10 туби минерална вода по 10л и катоги използваш после пълниш и до другата смяна на водата така водата ще престоява в тубите  *THUMBS UP*

Колега, дал си мнения по 7 теми, но тази направо обира точките по актуалност, пък и по съвет. *CRAZY*
Не е необходимо да се оставя водата да престоява в тубите до следващата смяна. По този начин, тя вече не е прясна, а и може да се зародят някакви гадинки в нея.

gergana6065

когато е изворна може да престои даже и  един месец ама и да не позаленява.

crxx

Цитат на: Bolta в 19.08.2012 05:05
Колега, дал си мнения по 7 теми, но тази направо обира точките по актуалност, пък и по съвет. *CRAZY*

bolta  , това е всеки иска да дава съвет за каквото и да е  , че темата е от 2004 никои не чете   *ROFL*