• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.10.2019 06:06

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Ексима
  • Killiman Ltd

Смяна на в&#

Започната от Асен, 26.05.2004 16:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

miTko

Май зависи как си вършат работата тия от ВиК...Аз хлор не усещам, но то и така трябва! Нали я пием тази вода. Поне ние си я пием, за вас не знам... Минерална не обичам с изкл. на "Брацигово". Май другите са (поне по етикет) с доста високо ПХ някои към 10 !!! Ще ми е интересно ако някой се излъже да налее такава вода в аквариума какво ще се случи....И без това някои (пак по етикет) са яко сулфатни! Повечето имат вкус на чай от пирони. Щом мен не ме кефят представям си рибите как ще изврещят.
           Лично мнение. :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

а какво, собствено, е 'проточен аквариум'?

dido

ами не сменят водата с кофата - постоянно се пълни от водопроводния кран директно с малък дебит, също толкова се излива от аквариума в канала -> имитация на река :-)

miTko

Цитат на: "dido"ами не сменят водата с кофата - постоянно се пълни от водопроводния кран директно с малък дебит, също толкова се излива от аквариума в канала -> имитация на река :-)

Тия трябва да са си навили на масрафа! :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

dido

това ми се струва тъпо на мен - да симулираш река с чешмяна вода. не виждам смисъл, по-скоро за акварист, рзвъждаш определени видове рибки става, иначе за растения няма смисъл...

abaro

Това се прави при големи аквариуми и с цел да се потдържат фиксирани параметри! Така мисля аз.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

dido

Ти ще поддържаш химия като на чешмяната вода по този начин

Raven

обема на протока е около един път обема на съдът в денонощие , системата е много проста- на входа има клапан , на изхода е на самотек и ограничение-горно ниво , това се прави основно за аквариуми с дискуси.водата постъпва не директно от водопровода а от друг аквариум с по малък обем в който се затопля до необходимата температура.и ткрябва да се знаят параметрите на чешмяната вода , понеже става въпросп за дискуси -трябва да е много чиста . вече в буферния съд се слагат автоматични дозатори за добавки ако има нужда.
ако някой се интересува ще пусналинкове, но хич не е рентабилно - само за маниаци е . :wink:Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Vlado

Никак не е безсмислено нещо проточния аквариум. А по отношение на хлора - той е токсичен за рибите в много по-ниски концентрации, при които не се подушва. А наистина вредните в случая са мехурчетата, които са си просто разтворени газове - главно азот и кислород и при промяна на налягането се образуват. Ако тези газове обаче попаднат в кръвта се отделят там и се предизвиква емболия.

РОСЕН

raven това поне на мен ми интересно, можеш ли да пуснеш линковете .Мерси!

Raven

http://forum.aqa.ru/viewthread.php?tid=15891 - тук е схема със снимки

http://forum.aqa.ru/misc.php?action=search- тук има мнения по въпроса само кликни на поиск и напиши" проток"Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

РОСЕН

Тю да му се невиди ние младото поколение от този руски и хабер си нямаме :D , но ще намеря някои да ми го преведе.Мерси raven

Raven

нас ни мъчеха по 3 часа седмично в училище, а пък аз даже и в руска гимназия бях , е все файда някаква. :wink:
иначе схемата със снимките е ясна , разгледай я и ако нещо не разбереш ще ти преведа.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Legion

За минералната вода един приател слага  като допълнение в съдовете в които си държи растенията никога в аквариума с рибити има много хубави растения и прави чудеса с опасани и загнили растения.
А водата в София е голяма помия -нещо интересно таз година напълних ботилка о 1л от квартирата в младост после я забравих в колата след 3 месеца беше пълна с кафяви парцали(бактерии или водорасли).Водата не само мирише но и има вкус на пикня незнам как се оправяте.При нас водохващането е направо от реките в Рила язовири нямаме водата е чиста и затова съм на принципа ако е достатъчно добра да пия аз от нея е достатъчно добра и рибките да акат в нея :lol:  :D
А за пресотя във вана имаме(мечтата ми е някои ден да имам аквариум голям колкото  нея)правил съм опити да престоява водата в нея,но все ще се намери някои да направи някаква глупост около ваната я сапун,я нещо друго и напрактика е не можеш я използваш за туй

Raven

минералната вода е нещо задължително за хубави растения - това си е старо правило , аз винаги съм слагал минерална вода и не съм забелязал да има проблем когато имах рибки, поне не и с харацинидите.но на растенията действа много добре -ако не им сипвам 1-2 месеца им проличава.
а софийската вода не е лоша , зависи на какъв водопровод си попаднал - в центъра тръбите са от 1906г.
ако искаш гадна вода да видиш в мездра примерно каква е .Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.