• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.08.2020 08:08

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

СО2- компоненти и адреси

Започната от Joro Vn, 04.10.2005 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Joro Vn

04.10.2005 23:11 Last Edit: 28.02.2007 09:09 by Longanlon
Компоненти, които могат да се прилагат в системи за СО2 и адреси на предлагащи ги фирми:
При посещението на Междинароден панаир- Пловдив поразгледох щандовете на фирми, които според мен предлагат подходящи компоненти за системи с СО2.

http://www.pnevmotechnica.com
Тази фирма е с адрес: гр. София, бул. "Ген. Тотлебен" 38, тел. 02/952-02-58 , 0887/868-953
Момичето на щанда беше любезно и с малко чар и нахалство закупих от експонатите за 8 лева следният елемент- кат. №  8850, на резба М5. Това е настройваем регулатор за поток /дебит/:
http://www.pnevmotechnica.com/aignep/2004/04/detail.php?d=8850.png
След завръщането си го тествах почти цял работен ден. Оказа се, както ми беше и идеята, идеален заместител на скъпите иглени вентили. Конструктивно май е същия. Само че трябваше да взема този с № 8860 /без разтоварващия клапан/. Представителката ме убеждаваше, че това е обратен клапан, въпреки схемата на корпуса, и аз бях принуден да се съглася, за да не разваля доброто впечатление :oops: . Тествах го на 1.6 атмосфери. Държи добре мехурче/секунда и му остава ход на стержена още около ½ оборот до пълно затваряне. Може да се настройва и около мехурче/минута. Теза параметри ги държи до около входни 0,4 атм., където явно клапана вече не затваря добре и на изхода потока се усилва- познато явление при такива елементи, които работят доста под проектните налягания. Така че елемента без клапан би трябвало да работи перфектно и при почти нулеви входни налягания.
От същата фирма могат да се вземат манометри, преходи и превматични връзки, ел. магнигни вентили и ел. магнитни пневморазпределители. Може би ще си взема от последните, за да работят въздуха и СО2  по логиката на микропроцесора, без да ползвам два ел. магнитни вентила.
Същите елементи ги предлага и тази фирма:
ПНЕВМАТИК гр.Плевен ул."Лозенка"N.1 вх."В"
тел.:064/850-595 факс:064/850-680
мобилен: 088/8-608-953
pnevmatik@mbox.digsys.bghttp://www.azpneumatica.com
Това е сайт на италианската фирма "AZ Pnevmatica". Произвежда почти същата гама пневмоелементи като гореописаните. Дистрибутор в България е: ЕТ "Яница", гр. Русе, ул. "Николаевка" 80, тел/факс 082/ 826 530; 836 530, e-mail: rousse@yanitsa.com
http://www.hid-tek.com/
Сайт на турската  фирма "HID-TEK". Обаче нещо не ми отваря раздела за пневмоелементи. За сега само от каталога им, добре че е дублиран и на английски език. Дистрибутор за България е "Хид- Тек" ООД, гр. Кърджали, ул. "Капитан П. Войвода" 51, тел. 0361/ 6 29 28, факс 0361/ 6 29 27, 0887/ 644 267, e- mail: bghid-tek@hid-tek.com.trhttp://www.idinsertdeal.com/
Сайт на италианската фирма "Insert Deal". Май от продукцията им може да ползва само серийте редуцир- вентили до 220 бара. За цената обаче- !? Предлагат се от "Техномикс"- ООД, гр. Пловдив, ул. "Победа" 51, тел/факс 032/ 964 338, 964 157, www.technomix.bg       Редуцирвентили за технически газове. Предлагат се от фирма "Редко", гр. София, жк Дружба 2, тел 02/978 44 48, 973 60 48, факс 02/973 22 94, e-meil: redco@skynet-bg.comМанометри- български производител: "Арда-МТ"- ООД, гр. Пловдив, ул. "София" 66-Б, тел 032/649 614, факс 032/649 515, 0899/ 777 767, e-meil: andreas@arda-mt.com , http://www.arda-mt.com


Темата остава открита. Ще се опитам да кача още адреси. Ако има желаещи, нека да допълват.

WOLF

:bravo   :bravo   :bravo

Браво. Наистина информацията е много полезна, за тези който нямат достатъчно време.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

Ilianidis

Знае ли някой от къде мога да си намеря редуцир вентил за 150 атм. на добра цена,защото това ,което намерих е груба българска изработка за 110 лв.Ще го монтирам към 2л бутилка от пожарогасител.

Ilianidis

Вече пиша спокойно,ядовете ги реших,намерих редуцир вентил и то много добър,малък компактен и предназначен за co2 на цена 70лв.Цената му е далеч по-ниска,а скоро и ще го изпробвам.И като цяло системата ми възлиза на 100лв,като по нищо не отстъпва на тези маркови вносни продукти.Нека не се обиждат вносителите,но темата тук е направи си сам по български.Бих дал за нещо марково,но за жалост заплатите ни не са европейски :(А защо господата производители в България не се замислят и направят аксесоари за пълно обзавеждане на аквариума?!

miTko

Остава да разкажеш подробности.Снимки.
А в България не се произвеждат цели с-ми за СО2 защото нямат далавера да продават по 5 бр. годишно.Така предполагам, а за качеството не искам да си помисля.За традициите също е ясно.
Разни мои АКВАРИУМИ 

tishovsx

@Ilianidis
Ако бе участвал в конкурса и евентуално спечелил първо място, сега нямаше да се хвалиш, че си намерил чаркове за самоделка  :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

Да наградите са впечатляващи,но тазгодишните ми аквариуми след 5 години застой по хобито да си призная не са достойни за конкурса.Но вдъхновението ми се завърна и то с много по-голяма сила.Сега системи....и голям аквариум 5-600 литра ще правя до няколко седмици....за догодина може да се пробвам да допринеса и аз с нещо за красотата на форума:)

niky

Браво. Напоследък вече доста хора имат големи аквариуми.
Това може само да ме радва.

Тони

Свърши ми СО2 то и при наливането, вентила на бутилката изпусна. Обясниха ми, че тези вентили (турски) били еднодневки. При повторно пълнене, можели само да затварят бутилката, но не и към нея да се слагат разни приспособления. Бутилката ми е от пожарогасител  2л. - 60лв чисто нова. Купих си нов вентил от Подуене 20лв - перфектен. Точно на кръстовището има магазин за такива джаджи.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

WOLF

@Тони
Можеш ли да дедеш повече информация за винтила, каде е произведен например или по точно фирамта производител. Интересувам за да мога да проверя дали в Пловдив няма да намеря такива, защото цената му ми се струва доста премамлива, даже малко нереална :-)
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

lz3cv

Аз разпитвах за вентили в Пловдив и ме насочихакъм магазин в който имало много компоненти за СО2. Отиваш по "Руски"  към ТОХ-а и на пешеходния светофар след техникума завиваш вляво. Има едно малко площадче от което хващаш дясната улица (абе отиваш към магазина на ДИСКУС) . Та по въпросната дясна улица, не и знам името, отдолу под блока има магазини. В един от тях имало такива разни елементи.

Тони

Цитат на: "WOLF"@Тони
Можеш ли да дедеш повече информация за винтила,
Май беше шведски, или нещо такова. Не си спомням. :oops: Изхвърлих кутийката, преди да се прибера  а и много бързах, и не обърнах внимание на подробности.
NikolaV каза, че ще ходи в този магазин. Ако е гледал по-внимателно от мене за какво става дума, да пише :lol:
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

NikolaV

На NikolaV тоя магазин му е на половин к*р место от работата, но го мързи та го боли да си мръдне г**ъ. Но сериозно мисля тази или другата седмица да се разходя...

Longanlon

Оф, като слушам как се справяте самички и си майсторите от сглобяеми компоненти СО2 системи и ме обзема луда завист... .

Вчера говорих със Стас за системата на Ферпласт - 180 лева, цената не включва бутилката и адаптора ?!?!?! Като махнем 'брояч на мехури', обратен клапан, фирмени маркучета и другите излишни боклуци, оказа се, че практически човек дава 130 лв само за вентил !!! Направо ми се изправи косата...

dido

И като сметнеш, че предлаганата бутилка е за еднократна употреба, става майка плаче  :D

Говори с raven за СО2 система. Той си е изстрадал опита със самоделките за СО2 и ще ти даде правилния съвет.

WOLF

Към Тони и Nikolav

Можете ли да ми дадете адреса магазина в Подуене кадето ги има тези вентили за по 20лв. Другата седмица ще ходя в София и ще искам да мина да си взема. Сметнах че на тази цена колкото и да изкра вентила се си е далавера, а и ми е мерак да я пускам вече тази бутилка. Ако незнаете точния адрес може и ориентировка някаква по-подробна линк с точка на BGMAP незнам и аз, но се надявам да го намеря този магазин защото тук наи-евтиния вентил който намирам е 55лв.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

Георги

Цитат на: "Joro Vn"...системи за СО2 и адреси на предлагащи ги фирми:


@Joro Vn
Мога ли да дръпна само адресите в една стикната тема в Магазини и да сложа линк към тази тема с коментарите вътре?

@niky
Трябва ли да мога да сменя заглавието на тема в секцията на която съм мод или аз не го намирам?

NO CARRIER

Избери "Промени" на първото мнение и ще можеш да редактираш заглавието на темата.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Тони

Цитат на: "WOLF"Към Тони и Nikolav

Можете ли да ми дадете адреса магазина в Подуене кадето ги има тези вентили за по 20лв. Другата седмица ще ходя в София и ще искам да мина да си взема. Сметнах че на тази цена колкото и да изкра вентила се си е далавера, а и ми е мерак да я пускам вече тази бутилка. Ако незнаете точния адрес може и ориентировка някаква по-подробна линк с точка на BGMAP незнам и аз, но се надявам да го намеря този магазин защото тук наи-евтиния вентил който намирам е 55лв.

Здрасти!
Магазина се намира на кръстовището пред гара Подуене. Точно срещу гарата.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Joro Vn

Цитат@Joro Vn
Мога ли да дръпна само адресите в една стикната тема в Магазини и да сложа линк към тази тема с коментарите вътре?


Не разбирам точно смисъла на въпроса, но ако ме питаш за авторско право, не претендирам за такова :D . Може да се добавят и още адреси към темата. Аз съще ще опитам да "вкарам" още.

MDMA

Здравейте, искам да разбера каде във Варна пълнят и тестват CO2 ботилки.Ако някои знае моля да ми пише.Предварително брагодаря!  :-)

Joro Vn

   Фирма "Цикония". Пунктът са намира на ул. "Роза", тел. 052/30-29-76. Кофти при тях е, че работят до 17.00 ч, без събота и неделя.
   Друг пункт има някъде под Аспаруховия мост, на острова. Отзивите за него не са много ласкателни, затова не съм пробвал там. Мисля, че и ЕТ "Станка Василева" извършва същата услуга, но нямам никаква информация в момента. Смениха адреса си миналата година.

iek

Виждал ли е някой да се продава нещо подобно в България?

Видях го тук:http://www.floridadriftwood.com/product.asp?3=559

Joro Vn

   Е, такъв колектор с кранчета не се продава във всеки магазин.Това, че не е изложен на щанд, не значи, че не може да се достави по заявка. Трябва да се види кой производител предлага такиви. На мен не ми се е налагала подобна покупка. Макар че имам няколко такива, но не за прецизно регулиране, а с други функций. Не е задържително да се търси като компонент на акваристични системи за СО2.

77

Цитат на: iek в 01.03.2007 23:11
Виждал ли е някой да се продава нещо подобно в България?

Видях го тук:http://www.floridadriftwood.com/product.asp?3=559
камоци

stenli

Да започна мисълта си оттам, че доста попрочетох за самоделна ЦО2 и мисля да си направя, по описания метод. Има доста мнения за компонентите на системата, били те качествени и не дотам, но повечето мнения са отпреди известно време. Ще ми се да получа актуална информация за места откъдето мога да си взема компонентите на разумна цена, т.е. не държа да са най-качествените/ще са и най-скъкпите/, но да са тествани и доказани, че работят безпогрешно.
Благодаря предварително! *THUMBS UP*

Johnny

Някой дали знае от къде online мога да си поръчам кран на 1/2 за двулитрова бутилка, че немога да намеря никъде в Кърджали. Има едни индианци - фирма "Хид Тек", която е и по-горе в списъка, но са толкова в час, че един първокласник щеше да ме разбере по-добре що е туй кран за CO2 бутилка !

stillnaive

Бих искал да добавя и аз няколко адреса:
http://www.festo.com/INetDomino/r5/bg/7051481755d78807c1256da6002fe2fd.htm

http://www.smc.bg/

http://technokom.bg

Мисля, че биха били полезни.

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

gecatax

Цитат на: NO CARRIER в 14.04.2006 14:02
Избери "Промени" на първото мнение и ще можеш да редактираш заглавието на темата.

*spam А тези които са на БТК и им се сменя ИП като си изключат компютъра какво да правят?
просто питам.
Поздрави!

-250л.

N.Nobs

Да си сменят провайдъра  8-)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

NO CARRIER

Няма проблеми дори да си смениш ип адреса. В момента последната точка от правилата вече е премахната и всеки може да редактира всичко, което е писал.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

gecatax


-250л.

anasarka

От тук http://www.firebg.org/bg/products/1/13/p15/ можете да си купите празна чисто нова бутилка за СО2.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

totishish

Да добавя че магазини Камарртон също предлагат голяма гама от пневматика има всичко без бутилки.
Аз си взех кран на 1/2 резба за малките бутилки

Nikiengi

От магазините на фирма Редко в Пловдив;ул. Янко Сакъзов №34 или ул. Одеса №10, може да си закупите за 50 лв италиански редуцир вентил с един манометър и за 70 лв с два манометъра. Иглен вентил "Камоци" за 12 лв. и преходни щуцери пък, пак в Пловдив, може да си закупите от магазина на ул. Ил. Макариополски 23А, оф.2. Надявам се да съм бил полезен!

koifish

Понеже много време четох във форума за направата на СО2 искам да кажа на софиянци че срещу 112лв си купих от едно място всичките 3 вида винтили- редуцир,магнитен,иглен и присъединителни нипели. Момчето във фирмата ми ги сглоби за по-малко от 5 минути. Намира се пеша на 10 минути от Лъвов мост фирмата е камоци.

Nikiengi

20.04.2012 15:03 #38 Last Edit: 20.04.2012 22:10 by Nikiengi
Цитат на: koifish в 20.04.2012 10:10
Понеже много време четох във форума за направата на СО2 искам да кажа на софиянци че срещу 112лв си купих от едно място всичките 3 вида винтили- редуцир,магнитен,иглен и присъединителни нипели. Момчето във фирмата ми ги сглоби за по-малко от 5 минути. Намира се пеша на 10 минути от Лъвов мост фирмата е камоци.


В камоци в Пловдив този комплект е 90 лв. (е поне беше миналата есен  :-D)!  :-)

koifish

ЕЕЕ не може да е истина. Да не би да е с редуцил само с един манометър????

Nikiengi

Не ми се слиза в гаража да ги взема, имаше даже и обява тук във форума, за това им знам цената, с два манометъра е, аз ги взех за 72 лв комплекта с щуцерите за свръзка без магнитвентила, просто не го използвам.  :-)
: 20.04.2012г 22:10ч
А, ето темата, излъгал съм те с 3,33 лв!
http://aquariumbg.com/forum/priklyucheni-sdelki/ld-ood-predlaga-ulesnenie-za-vashiyat-akvarium/

ARCHEON

Цитат на: Nikiengi в 20.04.2012 15:03
В камоци в Пловдив този комплект е 90 лв. (е поне беше миналата есен  :-D)!  :-)


Здравей
Дали ще ти е възможно да провериш тази цена от 90лв. за комплекта (редуцир вентил, магнитен и иглен)...Това с нипелите и уплътнителите ли е?
Всичко на Камоци ли е?
Ще съм ти много благодарен!

a__andreew

Здравейте аз декември месец  си купих такъв комплект от Представителите в София за 118лв., но си взех и 10м. шлаух за системата. На мен при покупката ми начислиха и ДДС.

koifish

Цитат на: Nikiengi в 20.04.2012 15:03
В камоци в Пловдив този комплект е 90 лв. (е поне беше миналата есен  :-D)!  :-)


И като сложиш ДДС става 112лв  :-D

kristian111

Цена от днес 139,99 с 2 метра шлаух.

chapek

Здравейте . Искам да си сглобя и аз система за co2 , но ще може ли да напишете малко информация за самите компоненти редуцир вентила ми е ясен интересувам се повече от електромагнитния клапан на какви барове и колко е вата  ? игления вентил  на колко бара трябва да е ? :) благодаря предварително .

Penta

Лично аз не съм срещал ел.магн. клапан или иглен вентил който да има спецификация "за еди-колко-си бара" . Клапаните са за 220 или 12 волта, иглените вентили (дросел) са метални или пластмасови.. и така.