• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:08

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

система за co2 с киселина и сода

Започната от petyo, 24.03.2013 22:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danielzd

Цитат на: S_mo - 02.04.2013 13:42
и аз я пробвах тази система, в момента пуска през известен интервал 1,2,3 мехурчета т.е не мога да настроя да пуска 1м на 3-4сек, колкото ми трябва :duvar:

До колкото разбрах да се подържа устойчива работа на системата е необходимо да се създаде някакво минимално начално налягане.

Аз постигам това налягане(стартирам системата), като в бутилката с киселината съм сложил в горния край на маркучето парче от спринцовка в което поствавям 3г сода, когато затворя бутилката я обръщам за 30 мин на обратно(содата реагира с киселината). Това се прави при затворен кран. След това изправям бутилката и си настройвам желания дебит.

Автора на руската статия казва, че неговата работи най-добре при налягане от 1 bar. При мен в момента налягането е 0,5 bar и работи добре, подава равномерно.

shnufito

Системата работи доста добре,но незнам колко време ще издьржи.За да подава равномерно,пьрво трябва да се саздаде налягане в бутилките(0.5 и повече) и чак след това да се регулира потока на со2.Аз използвах за направата и системи(от аптеката 3 бр.), единият от накраиниците е идеален (трябват ни 3).Лепил сьм сьс секундно лепило и нямам течове.При мен работи четвьрти ден.

danielm

Системата от оптеката си има и готов брояч на мехурчета, само трябва да махнете мрежичката!

shnufito

Да така е,и аз го ползвам.

S_mo

Някак от само себе си системата се оправи.   *offtopic Сега кажете как се чисти този натриев цитрат?  :kreshtja:

petyo

и при мен работи на 0.5 бара

petyo

а сега споделете при кои колко време изкара.при мен една седмица с 4м на 5-6 секунди

stanislav89

Много малко това бе, при мен 6 дни с по 1 мех/сек и има още доста разтвор.

petyo

и на мен така ми са стори а разтвора ми е 75/100 най вероятно някъде опуска

stanislav89

Разтвора ми е както на линка по-горе. Скоро гледах в един руски саит, че един го е направил в 2л бутилки и го изкарали 3 месеца, но не беше написана дозата на л.к и содата.

petyo

в сайта в които видях темата имаше един линк и там един я беше направил 75/100 в литрови бутилки и му изкарали месец но не беше уточнил колко м.в сек.пуска

stanislav89

Незнам, моя маркуч е 6мм.

petyo

може би и това има значение

stanislav89

Не ми се вярва, все пак е по дебел и ще пуска повече. Най-вероятно имаш теч от някъде. Уплътняваи със силикон, аз съм така и не е пуснало все още.

unior

Видях системата и не се сдържах да я сглобя и изпробвам, техническото в мен проговори и не ме остави да заспя докато не я сглобих и заредих.
Но къде от мерак къде от бързане смесих двата варианта, клапанния и без клапанния. Бързо установих грешката и елиминирах излишния шлауф.
Ноо нееее, има нещо което бъркам и не мога да разбера. При падане на налягането се увеличава дебита ми, и обратно при увеличено налягане дебита пада.Нагласям около 80/100 мехурчета в минута и в зависимост от налягането рязко се покачва или пада.Не мога да разбера къде бъркам *dontknow*

Similar topics (5)

12630

Публикации: 32
Прегледи: 20434

4611

Публикации: 46
Прегледи: 67162

50363

Публикации: 18
Прегледи: 6483

34078

Публикации: 3
Прегледи: 2947