• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 06:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ремонт на аквариум

Започната от Caxapa, 31.08.2013 11:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Преди три месеца ме събуди странен шум като от пукнато стъкло. Скочих ужилен а жена ми взе да анализира източника на шума.
- Някой хвърли камъче по прозореца.  бе заключението й.
Да ама...тук в Австрия никой не хвърля камъчета по прозорците,  изшътках през зъби да млъкне и се заслушах дали не се чува шум от капеща вода. Аквариумите видимо бяха здрави всичките до един. След десетина минутно оглеждане   на всичката стъклария все пак успях да открия какво се бе случило. Един от аквариумите ми е Juwel Rio 180 l шестстенен. Отдоло и отгоре има пласмасов борд като горният е с напречна разпънка оребрена за по-здраво. Та тази разпънка се бе скъсала с пукот който ме разбуди. Поотдъхнах малко с облекчение НО панорамното стъкло се бе раздуло като корем на преяла крава. Аквариума не си знае годините сигурно. Подарък ми бе от един колега от който купих бутилка за Со2. Източих почти половината вода и на следващият ден след работа минах през Баумакс и купих 3 метални пръчки от неръждавейка целите с резбамай шпилки им казваха. Гайки и шайби също. Разпробих канта на равни растояния на три места и го стегнах с шпилките. Покожих капаците и лайсната с осветлението за да се ориентирам колко да стягам за да прибере и влед напасването вече бях готов да пълня вода.Жената взе да мърмори, че  няма да спи в басейн и само капка да ливне си стяга багажа и се прибира в България. Измърморих някакви благословии под нос и продължих да пълня вода.
Днес вече трети месец  от както поправих аквариума и не е мръднал. Целта ми е да споделя какво се е случило и като предупреждение към останалите колеги които имат аквариуми от същата марка за да не се шашкат и да не се чудят  какво да правят.
Изглед отпред


изглед отгоре

a__andreew

Хи, добре си се сетил ,но като махаш капака няма ли да остане пак без разпънка или той е на 2 части и тази  на стъклото в горната част. Идеята ми е да се залепи стъклена разпънка на стъклото и така при махане на капака няма да се издува аквариума.

Caxapa

Капаците са отгоре и лягат в жлебове на средната шина на която е осветлението. Това е кант както писах..горен и долен в който е аквариума. И е пластмасов като  задна и предна сраница бяха с тази шина която се скъса от напрежението. По-точно се отлепи от единият крайНе посмях да лепя и за това минах на варианта със шпилките.

Similar topics (5)

13151

Публикации: 103
Прегледи: 80275

46033

Публикации: 18
Прегледи: 11040

2448

Публикации: 21
Прегледи: 14417

33483

Публикации: 9
Прегледи: 5188

32045

Публикации: 8
Прегледи: 6767