• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помпа на 12V

Започната от cwetalin, 16.10.2011 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cwetalin

Здравейте,
В  последно време ме е хванала манията "Safety First" Отоплението ми е с дънен нагревател на 24 волта. Осветлението - след дълго умуване, смятане и доверяване на китайците си поръчах диодите, да видим какви са като дойдат. Остава помпата. Аквариумът ми е малък, и за сега съм с вътрешна помпа Aqua El mini. Но не ми харесват тези 220 волта във водата. Та, замислил съм се да сменям и нея. Искам да си остане вътрешна филтрация, с филтър тип канистър не ми се занимава, а и има опасност от изливане на вода. Имаше навремето едни филтри, които се закачаха на стената на аквариума. Май не съм ги виждал скоро. Идеята ми е някакъв такъв тип филтър, като водата се помпи с нисковолтова помпичка. Именно тази помпичка ми е проблем. Не съм виждал оригинални такива. Сетих се за бензинова помпа. Имам една, опитах я, тиха е, има си дебит, но е малко голяма. А и моята е използвана, ще понамирисва на бензин :).
Та, всички идеи, предложения, коментари /положителни и отрицателни/ са добре дошли.

Caxapa

Идеите ти са с някакви съображения да не направиш здрасти с голямото напрежение. Всеки сам си решава  страховете и проблемите НО.. За да пуснеш и тази помпичка ще ти трябва адаптер който да ти преобразува 220 на 12-24-9 лил колкото е необходимо на консуматора. Не мисля, че е по-икономично а и  също безопасно с правото напрежение. Естетически също..Много повече кабели и апаратчета на които не винаги се намира удачно място. Помпичка може да ползваш и от помпата за чистачките...За дебита не съм се замислял колко е.Но може и две да вържеш за по-голям дебит.

NO CARRIER

Здравей! Виждал съм марков "детски" аквариум с филтър и нагревател на 12 волта. Обаче дали се продават отделно нямам представа.

Можеш да сложиш някаква дефектнотокова защита.
http://aquariumbg.com/forum/napravi-si-sam/220v-107910721097108010901072/ ето я едната тема, ама до никъде не съм я докарал.  :-[
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

cwetalin

Абе то най-лесно е един краен изключвател на капака. Като вдигнеш капака и гаси каквото има за гасене. Но тогава като се гмуркам в аквариума може да се лепна за клемите на изключвателя.
Сега се сетих за тези аквариумчета, едни такива многоъгълни. Но защо ли бяха малки, те не бяха нано, а бяха пико направо. Явно не са имали мощно захранване на ниско напрежение.

Mirobg

Аз съм си инсталирал по едно шалтерче на всеки аквариум,на който са вързани нагревател и филтър.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

cwetalin

От капака ли се задейства. Ако е така - може ли снимка. Явно наистина така ще е най-лесно.


Similar topics (3)

6408

Публикации: 12
Прегледи: 8996

32114

Започната от mitko464


Публикации: 10
Прегледи: 9185

12171

Публикации: 19
Прегледи: 13426