• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:40

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Направа на аквариум или как го правят руснаците

Започната от discus, 08.11.2006 23:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discus

Ето как работят руснаците :!:  :!:  :!:  :!:
http://www.aqa.ru/forum/viewthread.php?tid=45947

Не се препоръчва за хора, които никога не са лепили аквариуми

mejdupraznika


chaykov

доста добре е ама пише че ще има продължение :) не е пълно...
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

DedoGoho

Не глейте ти ги тия пущеняци,тва е най смотаното лепене.Само ша изабат цел кашон лепило.Малиии що водка е това.

discus

Цитат на: "DedoGoho"Не глейте ти ги тия пущеняци,тва е най смотаното лепене.Само ша изабат цел кашон лепило.Малиии що водка е това.

Кое по точно смяташ за "смотано" :roll:

DedoGoho

Те тва гнетене на силикону у фугата.Ако не верваш па пробвай и пак че дойдеш на дедовата дума.

Raven

не е зле,освен това аквариумът ще е растителен 8)

няма смисъл от толкова големи аквариуми в къщи,за заведение става ,но в къщи си е разправия.
мисля че 400 л. е максимум за домашен аквариум.

когато става въпрос за растения малките аквариуми излизат по хубави от големите,не случайно повечето участници в конкурси са със стандартните 55 галона.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

discus

Цитат на: "DedoGoho"Те тва гнетене на силикону у фугата.Ако не верваш па пробвай и пак че дойдеш на дедовата дума.

Абе аз съм пробвал, пък и ако си се зачел шевът (фугата) не е кой знае колко голям, пък и на фона на парите които е дал за стъклата, си мисля че тези 14 туби силикон са жълти стотинки. Ти ако правиш аквариуми с такъв размер и шевът ти е с дебелината на косъм БРАВО, ама аз не бих ти се доверил за аквариум. Моето лично мнение че не трябва да се пести от материал, ако човек прави достатъчно на брой аквариуми, дори при такова лепене, той няма да похаби ненужен силикон, всичко си идва с практика, ако пък си лепи сам аквариум и го прави рядко по-добре да изхаби повече силикон отколкото да си напълни стаята с вода.
Вместо да си чешеш излишно ръцете, като си голям спец вземи направи една подобна темичка със снимки и "отвори" нас неуките как се прави аквариум от "баш майстор" дето ще спести от силикона за водки.

DedoGoho

Я па тоя,вместо да си пия водката,абе ракийката е по убава че го уча как да го турга.Я на моя майстор що шишета съм му носил с ракийка дорде ме научи,пък ти сакаш наготово.Ей та тая днешната младеж мноо бърза за сичко.Айде със здраве.

Ilianidis

Не знам само защо слага такива големи укрепления за дъното,като го е страх,защо не е взел за дъно 19мм :roll: За големи камъни и дължина се изисква това,но да добавя парчета е по-рисково мисля,и то бая голяма кръпка.Драсне ли се едно в друго или да се пукне и всичко по дяволите.И силикона е множко мисля,голям е да,ма чак 14 туби???За моя отидоха 2,5 туби,но имах веднъж лепене,после зачистване,след това втори път с ребрата,които ако са големи хабят сериозни количества.И още нещо,губи се ефекта на много дълъг спрямо малката височина.Ако правя такъв ще го проектирам 130-140см висок,тогава ще е адски голямо и бе супер.Ама е за къща с 50см бетонна плоча че ша пропадне.

Живко

Цитат на: "Ilianidis"Не знам само защо слага такива големи укрепления за дъното,като го е страх,защо не е взел за дъно 19мм :roll:

Аз може и да не съм видял добре, но мисля че това не са укрепвания, а е самото дъно. Просто не е цяло, а е на парчета. Така е по сигурно.
Начинът на залепване е доста интересен. Понеже ми предстои лепене, мислех да лепя по подобен начин. Да фиксирам стклата по подобен метод с единствената разлика, да нанеса силикона предварително. Заради разхода на силикон разбира се и най-вече, защото за тази операция ще трябва тренирана ръка, иначе ще стане голямо мазило.
Пича от снимките не се е сетил да си подреше накрайника на тубата както трябва. Сигурно ще свали половината от разхода на силикона.
Все пак, ако мислим малко повече ни става ясно, че техниката на залепване е сериозно обмисляна така, че едва ли са пропуснали да помислят за подрязването на накрайника. Залагам на 99%, че ако има продължение ще видим оформяне на "излишният" силикон с шпакла, а не изрязване на преразхода. Черният силикон се ползва за по-дълъг живот на аквариума. Шпакловката на вътрешните ръбове също. По принцип не харесвам такива аквариум, но в случая е оправдано. Не ми се ще да мисля как ще го разлепват след 10 години за да му подменят силикона.

Мен много ме изкефи облепването на стъклата с тиксо. Това ще го ползвам.
Ще ползвам и идеята за шини/ограничители/ от летви ПДЧ под аквариума. Не знам защо се бях ориентирал към едни сложни метални изпълнения :roll:

Аз лично съм Благодарен за линка :bow


Само да добавя, че за това лепене се иска перфектно отрязани стъкла.
Аз такива още не съм имал :cry:
Никой не се е родил научен.

DedoGoho

А Илъо мисли мноо убаво.Ще стане майсторче от туй момче.

Ilianidis

ЦитатДа фиксирам стклата по подобен метод с единствената разлика, да нанеса силикона предварително
По добре се откажи от тая идея,защото докато нанесеш до другия край и вече силикона е получил засъхнала гъвкава ципа.
ЦитатПича от снимките не се е сетил да си подреше накрайника на тубата както трябва
не я е подрязъл,за да вкара лепилото във фугата додолу,защото иначе няма да има натиск и ще има незапълнени места,явно не го плаши преразхода,те по принцип мажат здраво,не се осланят много на спънки.

discus

Цитат на: "DedoGoho"Я па тоя,вместо да си пия водката,абе ракийката е по убава че го уча как да го турга.Я на моя майстор що шишета съм му носил с ракийка дорде ме научи,пък ти сакаш наготово.Ей та тая днешната младеж мноо бърза за сичко.Айде със здраве.

Неми харесва този тон дето се опитваш да ми държиш, нито искам да ме учиш нито нещо друго, като си много отворен ти казах вземи се потруди и напиши нещо, следващото ти мнение с такъв тон, ще бъде изтрито своевременно. Аман от такива дето си мислят че ще си отнесат супер яката тайничка в гробищата. Като са ти толкова секретни знанията те умолявам да не пишеш в този раздел на форума.

п.с. Много профили ли имаш или тъй ми се струва :roll:

Живко

Това за колко време ще нанесеш силикон на 2-3 метра джам е доста относителен въпрос. Зависи единствено от това колко линейни метра си положил преди това :wink:

Не се замисляш какво имам в предвид под подрязване.
Не става въпрос за разширяване на размера, а за оформянето му под прав ъгъл така, че струята да влиза само във фугата и точно да има по-голям натиск :wink:
Никой не се е родил научен.

Similar topics (5)

54498

Публикации: 4
Прегледи: 2672

6993

Публикации: 36
Прегледи: 54099

40314

Публикации: 13
Прегледи: 8430

6072

Публикации: 12
Прегледи: 5143

30601

Публикации: 10
Прегледи: 6298