• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 23:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Спукано аквариуммо дъно. Как да ремонтирам?

Започната от веско, 09.09.2004 10:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Аз по принцип избягвам да слагам камъните директно върху стъклото - слагам подложка отдолу, после камъка върху нея, а около него закривам с пясък. За подложка ползвам ... не знам името на материала, но го продават на големи рула за подложка под ламиниран паркет. Едно такова светло синьо, поресто. Макар че напоследък се хващам, че местя камъните без да местя подложките, т.е. има подложка, има камък, има и пясък, обаче подложката е някъде из пясъка и съвсем не е под камъка.  :lol:

веско

Това с подложката под камъните ми е убягнало когато ти идвах на гости.Защо пък да невзема да сложа подложка върху цялото дъно,така ще избегна твоя проблем :D

Boby_

Цитат на: "веско"Това с подложката под камъните ми е убягнало когато ти идвах на гости.Защо пък да невзема да сложа подложка върху цялото дъно,така ще избегна твоя проблем :D

Ами убегнало ти е, щото не се вижда. Ако се виждаше, щеше да е доста грозно.  :wink:
Иначе под цялото дъно не знам дали е добра идея - ще спре напълно циркулацията на вода и съответно достъпа на кислород. Ако нещо органично попадне под подложката, ще започне анаеробно гниене, при което се отделят доста токсини. Въпреки че като се замисля, той дребният пясък и без подложка не допуска кислород до дъното, тъй че този вариант може и да се размине. Пробвай, пък кажи как е.  :wink:

discus

Цитат на: "веско"Страничните стъкла са върху дъното.

Според мен най лесният вариант е да залепиш новото стъкло върху старото но от вътре на аквариума, от Пецата / този дето прави аквариуми / съм чувал че е по добре когато аквариума е над 250 литра дъното да е между страничните стени защото иначе имало голямо натоварване върху дъното.
успех с ремонта. :)

Raven

и аз това си го мислех - режеш стъкло точно по размер на дъното ,можеш го цялостно с силикон и го лепиш върху спуканото без да го махаш и да разковаваш аквариума - така един приятел направи само че със странична стена.вече ти си прецени вътре или отвън -аз бих го сложил отвън :wink:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

4066

Публикации: 12
Прегледи: 5947

40895

Публикации: 8
Прегледи: 5854

11745

Публикации: 4
Прегледи: 4208