• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Линк за направа на SUMP без пробиване стените на аквариума !

Започната от d256h, 19.10.2006 09:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

d256h

Здравейте, ровейки се из мрежата попаднах на сайт, в който е показан хидро-затвор, който позволява да се направи необходимото източване на аквариума при схема на SUMP. Този пример е подходящ за тези от нас, които нямат аквариуми с вградени преливници или направени отвори в стените. Така класическия сладководен аквариум може да бъде преработен за морски...

http://reefkeeping.com/issues/2003-01/gt/index.php

http://www.csd.net/~cgadd/aqua/overflow.htm

mistar_ti

Какво ще кажете за този ваиант. Темата е стара но ми хареса идеята особенно за съществуващи аквариуми които няма как да се пробият на място
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Petkov

Такова нещо си бях направил преди около 15-16 години. Изплозвах една пластмасова тубичка, бях и отрязал горната част и бях я закачил за задната стена на аквариума. Тогава нямаше помпи за вода и ползвах аератора за да връща водата в аквариума. Бая шум вдигаше си спомням ама много си се кефех на системата.

lz3cv

Аз скоро правих такова. Ползвах кутия от CD от големите и алуминиево-пластмасови тръби от климатиците. Има си и недостатъци - например при мен веднъж един охлюв реши да запуши с гърди отвора на сифона.. Последва малко наводнение защото аквариума спира да се изтича, а помпата продължава да го налива :). При второто такова, получено вследствие на заставане на листо на същото място, системата беше отсвирена.

schmatka

аз го пробих с водата и рибите вътре (32мм) :-) сложно беше ,но стана ако на някои му трябва инфо = ЛС