• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 17:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Искам да си направя аквариум

Започната от zeifod, 17.09.2004 00:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сашо

Смяташ ли, че ще пропусна да му сложа 1 - 2 шини за допълнителна якост отдолу? :)

Trifcho

Цитат на: "Trifcho"Абе, след като прочетох к'во сте писали, се чудя не ми ли трябват и на мене вътрешно укрепване за аквариума който правия - 100,60,70 дшв от 10мм стъкло. Но водния стълб ще бъде само 45см, от там до 70 са островчета и т.н. К'во ще кажете?

dido

10 mm e бетон, може и без укрепване на тая дължина

Trifcho

Аха, мерси. Радвам се че няма нужда:) Аз преди в една друга тема си писах малко с Sho и питах някой има ли представа к'ва друга жива твар (растения, водорасли, рибки, охлъови) може да съжителства и да оцелее с червенобузи костенурки:) Ако  някой знае несщо ще се радвам да сподели:)

Trifcho

Цитат на: "Trifcho"к'ва друга жива твар (растения, водорасли, рибки, охлъови) може да съжителства и да оцелее с червенобузи костенурки:)
Втора тема умира в момента в който го задам тоя въпрос ?!? :cry: (а може би не е заради въпроса) Нищо ли не се знае по този проблем? Всички вие кадърни и знаещи акваристи, кажете нещо, моля ви се.Vlado, ти си ми надеждата - дай някакво мнение.

Boby_

Цитат на: "Trifcho"
Цитат на: "Trifcho"к'ва друга жива твар (растения, водорасли, рибки, охлъови) може да съжителства и да оцелее с червенобузи костенурки:)
Втора тема умира в момента в който го задам тоя въпрос ?!? :cry: (а може би не е заради въпроса) Нищо ли не се знае по този проблем? Всички вие кадърни и знаещи акваристи, кажете нещо, моля ви се.Vlado, ти си ми надеждата - дай някакво мнение.

Виждал съм зебровидни цихлазоми успешно да съжителстват с червенобузи костенурки и не само това, ами и най-нагло да се размножават. Сигурен съм, че и други по-корави и достатъчно едри риби могат да оцелеят с костенурките.

miTko

Ти за рибите ли се притесняваш? Защото има много които не само ще оцелеят с костенурки.Ако ти е голям аквариума и успееш да си  намериш един Hoplias malabaricus (в което се съмнявам) дупе да им е яко на твоите костенурки :? и на всички останали риби (по достоверни разкази)!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.remix-net.co.jp%2FNettaigyo%2Fphoto2002%2Flist_characichla05%2Fhoplias-malabaricus2.JPG&hash=6d563138ffe9e56d2cb1567b497a9fd25352ab54
Разни мои АКВАРИУМИ 

Trifcho

Аха, ясно. Не че рибите като вариант съм ги отхвърлил, ама най-вече ме интересуват растения, водорасли, мъхове. Няква растителност, дето да не е вкусна и безопасна за костенурките. 'Щото тея изродчета като видят нещо да шава единствената мисъл дето им минава през черупките е дали да го изядат или да правят любов с него. Мерси все пак:) и това ще ми е от полза:)

miTko

Намерих още една интересна снимка на този дзвер:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww2.nrm.se%2Fve%2Fpisces%2Fprovepa%2Fimages%2Fho_malab.jpg&hash=c73218bd3e1dafffae5a7840213c811caf3c0347
Ех,  дали ще доживея да го видя на живо..
Разни мои АКВАРИУМИ 

dido

Това озъбеното адски мяза на пъстърва. Такива зверове ми свалят тройното лаково покритие на самоделките-воблери само докато се мъчат да го захапят :-)

FLEXX

Цитат на: "Trifcho"Аха, мерси. Радвам се че няма нужда:) Аз преди в една друга тема си писах малко с Sho и питах някой има ли представа к'ва друга жива твар (растения, водорасли, рибки, охлъови) може да съжителства и да оцелее с червенобузи костенурки:) Ако  някой знае несщо ще се радвам да сподели:)


Имам червенобузи, от 2 години... взех ги от един приятел щото са му били писнали... В момента едната е около 2 кг., другата по-малка. Много ядат и много цапат (от единия край влиза от другия излиза, самоче при втория край е по-гадно) Таз голямата костенурка от мойте, ако има смелчаци, казвам че може да накара възрастен човек да се разплаче... Челюста й е като менгеме... при това остро... да не казвам по колко яде... Мен не ме хапят вече, явно са свикнали с мене, знаят че от мене иде папането, но въпреки това посяга. Хапала ме е много пъти, но като усети какво е захапала пуска веднага... Голямата яде каквото дадеш - и череши даже... малката е капризна - само филе бяла риба и скаридки, но не сушени, а от ония дето се продават по морето уж за ядене.... храня ги и с сурово пилешко.

FLEXX

ще ти трябва адска филтрация, биологична и химична.  :!:

fub4e

Здравейте на всички, нов съм във форума, защото скоро го намерих из нета, но да мина направо на въпроса. Гледам рибки от доста време насам, но никога нещо по-специално от скалария, но напоследък почнах много да се замислям как се чустват тези рибки, та реших да им осигоря малко по - голям комфорт в по - голям аквариум от този, който имам в момента(около 40 л ). Тъй като баща ми има цех за дограма, все пак се възползвах от услугите му със стъклата или поне тези, които бяха налични. Новите размери са 60/50/30 ( дължина/височина/ширина), но идва и проблема- тъй като стъклата не стигнаха (6 мм) се наложи челното и гърба на аквариума ( най - големите 60/50)  да бъдат 4 мм стъкло, аквариума ще бъде с рамка от алуминиево винкелче (1.5 см), въпроса ми е дали тази конструкция ще издържи ? Ще бъде залепен със силикон първо самите стъкла, след това и към винкела . Ще ви бъда благодарен ако си кажете по- компетентното мнение, да знам по навреме да си играя ли да ги лепя или да чакам да се появи по дебело стъкло).

DarKness

при обем 90л. и височина 50см. не мисля че 4мм и то за най-големите стъкла ще издържат....4мм стъкло е макс за 50л. аквариум

толкова ли не можа от друг цех да си поръчаш тези 2 стъкла, аз лично не бих рискувал с този аквариум вкъщи....почи съм убеден че ще с пръсне :roll:
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

chaykov

Цитат на: "DarKness"при обем 90л. и височина 50см. не мисля че 4мм и то за най-големите стъкла ще издържат....4мм стъкло е макс за 50л. аквариум

толкова ли не можа от друг цех да си поръчаш тези 2 стъкла, аз лично не бих рискувал с този аквариум вкъщи....почи съм убеден че ще с пръсне :roll:

не мисли хората са го сметнали :)
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Similar topics (5)

12507

Публикации: 5
Прегледи: 6223

51900

Публикации: 5
Прегледи: 3556

6060

Публикации: 19
Прегледи: 32675

37804

Публикации: 6
Прегледи: 6697

695

Публикации: 25
Прегледи: 14252