• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 07:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Идеи за самоделен външен филтър.

Започната от Сашо, 03.01.2005 10:38

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Сашо

Мерси :)

Сашо

АкуаЕл за фонтани, модел 650 - до 650 л/ч., до 90 см воден напор, но не е много удобна за монтаж в моя случай.
Микра, пак за фонтани - пише мейд ин Итали, 50 - 400 л/ч., до 60 см напор. Това, което ми хареса в тази помпа, че е много компактна - размер по-малък от две допрени кибритени кутийки, което означава, че мога да я скрия безболезнено в аквариума и няма нужда от сложнотиите със засмукването на вода. Видях я в магазин за градинска техника.
Имам питане: има ли някой впечатления от тази помпа и марка. Дали е свястна и наистина италианска, защото съседите от юг имат лошия навик да кръщават стоките си италиански.
Питане 2. Дали има някаква опасност използването на аквариумна помпа на модел, предназначен за фонтани - дали няма да изпусне нещо отровно във водата?

Живко

едва ли ще имаш проблеми с материала.
добре е според мен че си решил за сега да вземеш такава която ще бъде потопена в аквариума.помпите за фонтани май са всичките потапящи и ако я изкараш навън може да почне да прегрява.
Никой не се е родил научен.

77

няма да прегрее :!:  защото навън няма да работи въобще :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Сашо

за марката RESUN или нещо такова. Вчера един юнак много ми похвали техниката им и ми предложи един вътрешен филтър, чиято помпа мога да ползвам като пауърхед. 650 л/ч, 90 см.
Фирмата била китайска, но произвеждала качествени неща. Има ли някой впечатления?

Boby_

Цитат на: "Сашо"за марката RESUN или нещо такова. Вчера един юнак много ми похвали техниката им и ми предложи един вътрешен филтър, чиято помпа мога да ползвам като пауърхед. 650 л/ч, 90 см.
Фирмата била китайска, но произвеждала качествени неща. Има ли някой впечатления?
Аз имам два малки вътрешни филтъра ресън. Пълен боклук - като се позацапат, спират когато си искат. Абе калпава работа.

Сашо

Взех италианската - оказа се наистина такава на Sicce - //www.sicce.com
Според графиките  при денивелация 15 см трябва да осигурява дебит около 250 л/ч. Направена е доста културно и се продава с две години гаранция.

Живко

аз също се замислям на направя нещо подобно за новия аквариум само че ще бъде нещо като скачен съд.
Сашо бих искал да  ми дадеш някакви координати /адрес,телефон още по-добре/ на този магазин от където си купил помпата.ако е възможно разбира се.не искам да нахалствам.
Никой не се е родил научен.

Longanlon

мдам - на Resun само нагревателите им стават за нещо. горе-долу.

филтрите по-добре не ги купувай.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Сашо

Цитат на: "Живко"аз също се замислям на направя нещо подобно за новия аквариум само че ще бъде нещо като скачен съд.
Сашо бих искал да  ми дадеш някакви координати /адрес,телефон още по-добре/ на този магазин от където си купил помпата.ако е възможно разбира се.не искам да нахалствам.

Магазинът е в Бургас на улица "Гладстон" трудно ми е в момента да ти назова номер, но е на ок. 100 м от Младежкия дом в посока ул."Сан Стефано". Продава предимно градинска техника. Фирмата е софийска "Дитек" ООД Ако ти трябва точен адрес, респ. телефон на магазина ще го проверя и ще ти го дам.
Между другото снощи пробвах помпичката - засега в кофа вода. Работи доста тихо и дава добър поток, дано тези първи впечатления не са измамни. Иначе описанието го има на сайта на Sicce.

Живко

като заведа жената в родния и Бургас ще почерпя.
Никой не се е родил научен.

Trifcho

Видях как ги оплювате Resun и почнах да се притеснявам. Аз си взех на Resun "internal power filter" който също много ми хвалиха (а пича определено щеше да е на повече далавера ако ми беше продал нещо от скъпите му работи).  Не че съм голям разбирач, ама изглежда доста смислено направена - няма начин цялата вода която засмуква да не мине през филтара, има си място за активен въглен, вата и други такива. Още не съм я експлоатирал, ама я тествах в банята. На нея пише че прехвърля 1400L/H, на което не вярвах много, ама си беше баш така. Като я гледам най-вроятно електромотора е от някакви китайски перални, така че нищо чудно че е толкова мощна, пък и тиха. И качва около 2.5 метра воден стълб. Това са само което съм тествал, за постоянна експлоатация не мога да говоря много:)

Boby_

Цитат на: "Trifcho"Видях как ги оплювате Resun и почнах да се притеснявам. Аз си взех на Resun "internal power filter" който също много ми хвалиха (а пича определено щеше да е на повече далавера ако ми беше продал нещо от скъпите му работи).  Не че съм голям разбирач, ама изглежда доста смислено направена - няма начин цялата вода която засмуква да не мине през филтара, има си място за активен въглен, вата и други такива. Още не съм я експлоатирал, ама я тествах в банята. На нея пише че прехвърля 1400L/H, на което не вярвах много, ама си беше баш така. Като я гледам най-вроятно електромотора е от някакви китайски перални, така че нищо чудно че е толкова мощна, пък и тиха. И качва около 2.5 метра воден стълб. Това са само което съм тествал, за постоянна експлоатация не мога да говоря много:)

Щом така или иначе вече си взел, по-добре не се ядосвай. Един приятел беше фен на тая марка - казваше, че малките им модели са калпави, но по-мощните са добре направени. Така че може и да ти е излязъл късметът, знае ли човек?  :wink:

dido

Доколкото разбирам при тези модели помпата и захранващия кабел са потопени. Аз не бих се доверил на нещо дето е правено в китай по отношение на електро-безопасността. При всяко бъркане в аквариума ще трябва да се кръстиш :-)

miTko

Цитат на: "dido"Доколкото разбирам при тези модели помпата и захранващия кабел са потопени. Аз не бих се доверил на нещо дето е правено в китай по отношение на електро-безопасността. При всяко бъркане в аквариума ще трябва да се кръстиш :-)
А може би само преди първото.... :?:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

30268

Публикации: 4
Прегледи: 3816

53240

Публикации: 24
Прегледи: 10055

49432

Започната от pqko


Публикации: 7
Прегледи: 4666

27016

Публикации: 14
Прегледи: 13775

19254

Публикации: 4
Прегледи: 5011